Hirdetés

Viharkárok Németországban, Ausztriában

2015.03.31

viharkárok

Hirdetés

A Niklas orkán Ausztriát sem kímélte

A Niklas orkán Ausztriát sem kímélte.

Fennakadások, balesetek az osztrák autópályán

Fennakadások, balesetek az osztrák és a német autópályákon.
Kedd estig három halálos áldozata volt Németországban a Niklas orkánnak, a helyenként óránkénti 160-190 kilométeres sebességgel lecsapó vihar az ország számos térségében közlekedési fennakadásokat okozott.

A nyugati Rajna-vidék–Pfalz tartományban autóra zuhant egy kidőlt fa, a kocsi mindkét utasa életét vesztette.
    A Niklas viharciklon az Északi-tenger felől érkezett front a Baltikum felé vonul, éjszaka hagyja el Németország területét. Az ország legmagasabb pontján, az Alpokban lévő Zugspitzén óránkénti 192 kilométeres sebességű széllökést is mértek.
A frankfurti repülőtéren 150 járatot kellett törölni.

A legnépesebb tartományban, Észak-Rajna-Vesztfáliában leállították a vasúti közlekedést, a pályaudvarokon több ezren vesztegelnek.

Alsó-Szászországban nem közlekednek a vonatok a regionális járatokon, Bajorországban a távolsági vasúti közlekedés bénult meg az orkán miatt. A tartomány fővárosában, Münchenben kiürítették a főpályaudvart, mert az épület tetőszerkezetéből a szél miatt kimozdultak és lezuhantak üvegből készült elemek.

    Országszerte számos épület tetejéből tépett ki darabokat a szél, és sok autót megrongáltak az orkán által leszaggatott faágak és födémdarabok. A vihar Lipcse térségében egy teherautót is felborított.

Hidegfront vonul át az Alpokon. A ciklon nagy mennyiségű csapadékot hozott magával, sok helyütt esővel, jégesővel érkezett, Berlinben hó is esett. A meteorológusok szerint akár a fehér húsvét sem elképzelhetetlen.

Képek: dpa/sueddeutsche.de