Hosszabb lesz a VOLT Fesztivál, visszatér a Thirty Seconds to Mars

2014.02.27. 11:01

Rajongók ezreinek kitartó kérésére visszatér a VOLT Fesztiválra az utóbbi évek egyik legsikeresebb bandája, a Thirty Seconds to Mars. A legfrissebb hírek szerint érkezik továbbá az egyedülálló brit rockbanda, a You Me at Six, az elbûvõlõ, fiatal “istennõ”, Birdy, és élõ produkcióval lép fel Netsky és Excision. A szervezõk a Facebookon jelentették be, hogy idén egy nappal hosszabb lesz a VOLT, de részleteket csak késõbb árulnak el.A tavalyi, frenetikus sikerû koncert után rajongók ezrei ostromolták a VOLT szervezõit. Nem véletlen, hiszen tudni lehetett, hogy a Thirty Seconds to Mars éppen a VOLT Fesztivál idején a környezõ országokban koncertezik. “Szinte lehetetlennek tûnt meggyõzni õket, mert ebben a négy napban három helyen lépnek fel és mindössze egyetlen pihenõnapot tartottak fenn maguknak. Azonban olyan sok kérés érkezett hozzánk a rajongóktól, hogy nem adtuk fel és pár hét alatt sikerült rábeszélnünk õket, hogy térjenek vissza Sopronba – immáron harmadszor” – mondták el a szervezõk.

Július elején a VOLT közönsége személyesen gyõzõdhet meg arról, milyen erõk lakoznak a You Me at Six legfrissebb stúdióalbumában. A brit rockbanda – elsöprõ erejû dalai mellett - minden elõítélet és mûfaji gátlás nélkül, elõszeretettel formálja saját képére ismert elõadók és együttesek számait. Alternatív 'remixlistájukon' olyan elõadók nevei szerepelnek, mint Lady Gaga, Ellie Goulding, Avicii, Jessie J, a Coldplay vagy a Foo Fighters.

Ma már nincs olyan magára valamit adó zenei rádió, amely naponta ne játszaná kiemelt rotációban Birdy slágereit. A ragyogó elõadói képességekkel, páratlan hanggal és ellenállhatatlan karizmával megáldott brit énekesnõnek és dalszerzõnek minden képessége megvan ahhoz, hogy bekerüljön egyszer korunk legnagyobb brit popistennõinek panteonjába. Birdy májusban lesz tizennyolc éves, de már két albuma jelent meg, idén pedig az év legjobb nõi elõadójának járó díjért szállt versenybe a BRIT Awards-on, Nagy-Britannia legfontosabb zenei díjátadóján. Júlus 4-én a VOLT közönségét varázsolja el dalaival Birdy.

Belgium legkeresettebb, prémium kategóriás és közvetlenül exportra termelt drum'n'bass anyagait egy huszonéves edegemi srác, Netsky állítja elõ. A profin összerakott, ritka intenzitással daráló ütemeken és extra súlyos basszusokon alapuló, most már élõ hangszereken játszó zenészek bevonásával még elvetemültebbre formázott produkció arénákat képes megtölteni bárhol a világon. Netsky, a Hospital Records aktuális sztárja, zavarba ejtõen fiatal tehetség, kiben észrevehetõen ott dolgozik a potenciál, hogy egyszer a világ elsõ számú drum'n'bass császára legyen. Július 5-én õ zárja majd a VOLT Nagyszínpadának programját.  

Érkezik Excision, a kanadai DJ és producer, aki kõkemény, basszusközpontú, masszív és kíméletlen dubstep anyagaival szerzett magának hírnevet. Munkái elektronikus zenei sokkterápiák, fellépésein a fotoreceptorak megõrjítõ vizuáloktól kezdve, a szintetikus hangokig mindent bevet annak érdekében, hogy elementáris erejû produkciójával tudatmódosult állapotba kerüljünk.
Ugyancsak a VOLT vendége lesz a Hatebreed. A connecticuti hardcore óriások, elemi erejû, extra zúzós és megalkuvást nem ismerõ, brutális metalcore õrületükkel két évtizede feszítik a húrt, borzolják a kedélyeket és lökik tele adrenalinnal a népeket.

Az Egyesült Államokból látogat Sopronba a nagy visszatérõként jegyzett The Afghan Whigs, különleges koncertet ígér Hank Sullivant amerikai rockzenész és producer, az MGMT alkalmi gitárosának kultikus bandája, a Kuroma, és a három imádnivaló és krézi csaj, Ikkyu, Motoko és Hiromi, valamint egy eszeveszetten technikás dobos, Kazutaka Komaki alkotta a japán Tricot formáció. 

A most bejelentett nevek mellett korábban már a VOLT idei névsorában köszönthettük többek között a Foals, az MGMT, a Volbeat, a Bring me the Horizon és a Morcheeba csapatát, valamint Steve Aokit és Woodkid-et is.

Hosszabb lesz a VOLT

A VOLT február 26-án délután, a Facebook oldalán tett közzé egy sokat sejtetõ, ám szûkszavú közleményt, amely szerint “idén egy nappal hosszabb lesz a fesztivál”. Bár a pillanatok alatt többezres tetszést kiváltó hírrel kapcsolatban részleteket nem árultak el, a poszt azt sejteti, hogy az eddig nem tervezett, plusz napra egy sokak által várt, különlegesen nagy nevet igazoltak a VOLTosok. Az viszont egyértelmûen kiderült, hogy ezen a napon a bérletesek kedvezményesen vehetnek majd részt. Ezzel az idei VOLT hat teljes estét ígér, hiszen már július 1-én megnyílik a soproni Lõvér Kemping a fesztiválozók elõtt.
.