Ha nem megy minden simán - Hasznos tanácsok a családtervezéshez

2016.03.10. 11:23

Sok pár gondolja reménytelennek a helyzetét.

Ha nem megy minden simán -  Hasznos tanácsok a családtervezéshez

A fogamzás elősegítésére számos lehetőség van. 

Nekik, és sok más, családot tervező párnak íródott az összefoglalónk. Már az is sokat segít, ha megismerkednek azokkal a lehetőségekkel, amelyek megtehetők a helyzet javítása érdekében.

Hasznos, ha tudják, hogy a menstruációs ciklus mely napjai számítanak a terherbeesés szempontjából a legesélyesebbnek. De még ha a legalkalmasabb időben történik is az együttlét, és a pár egészséges, a terhesség bekövetkeztének így is csak kb. 30 százalék esélye van. A kor előrehaladtával pedig ez az arány csökken.

 

Az ovuláció napjának (petekilökődés) meghatározásának lehetőségei

Mikroszkópok és ovulációs tesztek állnak rendelkezésre. A mikroszkópok a nyálat vizsgálják. A nyál megszáradása után bizonyos képet mutat a mikroszkópban, mely a hormonszintek változásával mutat összefüggést. Ennek használata kis gyakorlást igényel, de könnyen elsajátítható.

Az ovulációs tesztek az ovulációt megelőző LH hormon csúcsát mutatják, mely után 12-24 órán belül megtörténik az ovuláció. Sokan meg is várják azt a 24 órát, és utána vannak együtt a párjukkal, de a spermium így már nem ér időben a petesejthez. A mi javaslatunk az, hogy amint a teszt emelkedést mutat már célszerű örömködni. :)) Emlékezzünk rá, hogy a hímivarsejtek akár 3 napig is életképesek. Sőt a legkitartóbbak azok a spermiumok melyek a kislányok nemzéséért felelősek.

Clearblue digitális ovulációs teszt              Mikroszkóp termékeny napok kimutatására Pg/53    Termékenységi mikroszkóp 1db Fertil Control

Meghatározható az ovuláció napja kis számolással is. Ha nincs más módszerünk a peteérés idejének a kiszámítására, a következő várható vérzés első napjától számoljunk vissza 14 napot és azt ezt megelőző 48 óra illetve az utána következő 24 óra a legesélyesebb a teherbeesésre. Ehhez nem kell mást tenni, mint megfigyelni a ciklus hosszúságát. Ez a két menstruáció közötti napok száma. Átlagosan 27-30 nap.

Odáig szinte mindenki eljut, hogy az ovuláció napján van esély a megtermékenyülésre. Ez így igaz. A petesejt viszont csak pár óráig életképes. Ha ezalatt az idő alatt nincsenek a petesejt közelében hímivarsejtek, akkor nincs esély a teherbeesére. Tehát az egyik fontos tényező, a megfelelő időben történő együttlét.

Azt is jó ha figyelembe vesszük, hogy az együttlét során bejutó hímivarsejtek még csak hosszú órák múlva érnek célba. A hímivarsejtek több napig élet és megtermékenyítő képesek, sőt még várakozni is tudnak :)) A  kiszámolás roppant egyszerű, és roppant hatásos, abban az esetben, ha a pár mindkét tagja egyébként egészséges.

Egy példán keresztül bemutatjuk, hogy kell kiszámolni az ideális napokat.

Egy 27 napos menstruációs ciklusnál, a peteérés a menstruációt megelőző 14. napon történt meg. Vagyis a ciklus 13. napján. Nem ez a nap a legalkalmasabb az esély növelésére. Sőt, ekkor szinte már mindig késő.

Ettől a naptól kell visszaszámolnunk 1-3 napot. Így számolva a fenti esetben a menses utáni 9.-10.-12. napokon szeretkezve a legnagyobb az esély. Előzőleg nem muszáj, de javasolt a 3-4 napig tartó önmegtartóztatás amiatt, hogy mindhárom napra elegendő mennyiségű hímivarsejt jusson.

Az ondó termeléshez idő kell. Az ugyanazon a napon történt halmozott együttlét nem növeli az esélyt, viszont a következő alkalomra már lehetséges, hogy mennyiségileg kevés termelődik. Mi az ovulációt megelőző harmadik-negyedik napon két naponkénti együttlétet javasolunk. Ha eltaláljuk ezt az egy napot, amikor érik a petesejtünk, és együtt voltunk kedvesünkkel sajnos még akkor is sok tényezőn alapul, hogy sikerül-e a megtermékenyülés. Aki nem érti a kiszámolást, kérheti a segítségünket. E-mail címünk: info@arcanumpatika.hu. Nem kell mást megadnia, mint az utolsó pár hónap (legalább 3 ciklus) menstuációjának időpontjait.

És akinek már sikerült (idézet köszönőlevélből)

"Kedves Piroska!

Ígéretemhez híven jelentkezem, nem biztos, hogy emlékszik rám, ovulációs időpont-határozás miatt írtam Önnek még októberben. Hát íme az eredmény, amit kép formájában el is küldök, június 14-én megszületett a harmadik fiatalember is nálunk. Szeretném megköszönni, hogy ismeretlenül ilyen segítőkész és lelkes volt, és persze a szakértelmét, ugyanis a megadott napok szerint igyekeztünk részünkről mindent megtenni a sikerért. :)
még egyszer köszönet mindenért!

Üdv.:  Zsuzsanna"

Új lehetőség a termékeny nap kimutatására

A cylotest baby megmutatja önnek azokat a napokat, amelyeken a közösülés a legnagyobb valószínűséggel terhesség kialakulásához vezet. Nem kell hagyományos módszerrel hőmérőznie, nem kell nyálmintát vennie. Nem kell korlátoznia magát, ahhoz hogy a mintavétel feltételeinek eleget tegyen.

Hogy működik?

A cyclotest baby ciklusfigyelő számítógép megfigyeli az ön reggeli ébredési hőmérsékletét, és kimutatja a rendszerint a peteéréssel összefüggő hőemelkedést.

Termékenység vizsgálata férfiaknál

Mindig a nőket kezdik el vizsgálgatni, holott célszerű és egyszerűbb is a férfi termékenységét is megvizsgálni.

Mikor nemzőképes egy férfi?

Ha egy magömlés alkalmával kiürülő ejakulátum legalább 1,5 ml.

Ha egy milliliterjében legalább 15 millió spermium található.

Ha a hímivarsejteknek legalább a 40%-a mozog.

Ha a spermiumoknak 4%-a tökéletes szerkezetű.

Ha az ondóban nincsenek káros anyagok.

Ha az ondó lúgos vegyhatású.

A férfiak nagy része korábban inkább elkerülte ezt a vizsgálatot, mert a vizsgálathoz laboratóriumi körülmények között kellett "mintát" adniuk, ami sokszor elég kellemetlen volt számukra. Kis kémcső... stb.

De létezik már olyan otthon végezhető teszt is, mely megmutatja, hogy milyen a férfi termékenyítőképessége. A spermium számát vizsgálja, ami, ha egy bizonyos tartomány alatt van, oka lehet a meddőségnek. Jó hír, hogy ez a probléma nagyon könnyen orvosolható.

Fertility Score férfi termékenységi teszt (otthoni spermium vizsgálathoz) 

Ha a teszt rossz eredményt mutat célszerű orvoshoz fordulni. Nem is hinnénk, de a dohányzás, és alkoholfogyasztás mellőzése hihetetlen mértékben javít az eredményen. Persze kis idő azért kell hozzá.

Míg a nőknél elterjedt a terhesvitaminok szedése a tervezett fogamzás előtt, a férfiaknál nem is gondolnak arra, hogy ők legalább annyit tehetnek a leendő kisbaba egészségéért mint az anya. A férfiak számára is létezik olyan vitaminkészítmény, ami segíti a spermiumok mozgékonyságát és termékenyítőképességét, számát. Vizsgálatok azt mutatták, hogy a mellékherében az érési folyamat során a karnitin szintjével párhuzamosan növekszik a spermiumok mozgékonysága. Ugyanakkor az ondófolyadék karnitin koncentrációja a spermiumok számával van arányban. Terméketlen férfiakban a karnitin pótlás növeli az ondó mennyiségét, valamint az életképes spermiumok számát.

          Ferulant kapszula férfiaknak 60x                 ARKOCAPS Gyömbér kapszula 45x                                 B-Daddy kapszula 60x Pharma Nord

A nők által szedhető vitaminok szükségessége közismert, de még ma is vannak ellenzői.

Ovant kapszula 60x terhességre készülő nőknek

Kevesen állítják a megkérdezett nők közül azt, hogy ők annyira egészségesen táplálkoznak, hogy számukra szükségtelen vitamint szedni. Mégis hiába a felismerés, sokan azért nem szednek vitamint mert úgy tudják, hizlalnak. A folsav egy komoly fejlődési rendellenesség megelőzésére használatos vitamin. Szükségességéről nincs értelme vitatkozni. Számos vitaminkombináció létezik, többnyire a nőgyógyász ragaszkodik az általa jónak talált készítményhez. Amivel nincs is baj.

                          Elevit Plus 30x                   Femibion 800 folsav + metafolin tabletta 30x                     Hipp Natal terhesvitamin 2x200ml     Ladeevit vitamin kapszula várandósoknak 30x

Ha gyógynövényekkel szeretnéd javítani a teherbeesésre az esélyed, egyik módja lehet, ha málnalevél és palástfű kombinációját fogyasztod. A málnalevelet a ciklusod első felében kell fogyasztani, a palástfüvet pedig a ciklus második felében. A málnalevél segíti a peteérést, és hosszabb ciklus esetén előrébb hozza a tüszőrepedést. A palástfű a medence vérellátását serkentve segíti a méhnyálkahártya felépítését, ami a beágyazódáshoz fontos. Napi 2-3 csésze az ajánlott adag.

Dohányzás abbahagyása terhesség alatt

A hüvely egészségének védelme

A női egészséges hüvely savanyú vegyhatású. Ez a vegyhatás nehezíti meg a különféle baktériumok, gombák megtelepedését. Enyhe folyások esetén, vagy csak a vegyhatás fenntartására hüvelykúpok használhatók.

Femibion intima hüvelygél 8x     Gynolact hüvelytabletta 8x     Feminella Hyalosoft hüvelykúp

Ugyanezzel a közeggel találkoznak a spermiumok, miután a hüvelybe kerülnek ejakuláció során. Ez nekik sem tesz jót, de a fertőzések elkerülése miatt ez a jó. Bizonyos százalékuk el is pusztul, mielőtt kedvezőbb feltételek közé jutna. A Pressed gél elősegíti a spermiumok mozgását, és kedvezőbb feltételeket teremt a hímivarsejtek számára a kritikus hüvelyi szakaszban. (Jelenleg nem kapható!)

A női testet nemi szempontból két fontos nemi hormon szabályozza,ez az ösztrogén és a progeszteron. E két hormon kapcsolata és egyensúlya határozza meg a női test működését. Leggyakrabban a progeszteron szint relatív eltolódása felelős a kialakult problémákért.

Sok esetben a fogamzás, aztán pedig a terhesség megtartása is ezen egyensúly felbomlásán múlik, azaz kevés szervezetünkben a progeszteron és sok az ösztrogén, legalábbis a progeszteronhoz képest.

Womens Cream 100 ml

Az ösztrogén dominancia tünetei és szindrómái, melyek kezelése természetes progeszteronnal ellensúlyozható:

    * Allergiák (asztma, csalánkiütés, lisztérzékenység…)
    * Mellcsomók (jóindulatú fibrociszták), mellfeszülés, mellrák
    * Méh miomák, Méhnyakrák, endometriális (méh) rák
    * Pajzsmirigy elégtelenség (alul- vagy túlműködés)
    * Alacsony libidó
    * Depresszió, ingerlékenység, idegesség vagy nyugtalanság
    * Súlygyarapodás, kifejezetten hason, csípőn és combokon
    * Krónikus fáradtság
    * Homályos gondolkodás
    * Epehólyag betegségei
    * Hajhullás
    * Migrén, krónikus fejfájás
    * Hipoglikémia (alacsony vércukor)
    * Vérrög képződés (trombózis, embólia, agyvérzés)
    * Meddőség vagy vetélés
    * Alvászavar, insomnia
    * Memóriazavar (rövidtávú)
    * Hangulatváltozások
    * Csontritkulás (menopauza előtti csontsűrűség veszteség is)
    * Lassú anyagcsere
    * Folyadék-visszatartás (ödéma)
    * Menstruáció minden típusú zavara (barnázás és pecsételő vérzés is)
    * PMS
    * Menopauza (korai menopauza is)
    * Endometriozis

A progeszteron krém termék lapja

Webáruházunk elérhetősége

.