Ezeket a bemutatókat tervezi a Weöres Sándor Színház a 2015/16-os évadban

2015.06.03. 21:32

Czukor Balázs megválik a szombathelyi színháztól.

Tizenegy bemutatót tervez a következő évadban a szombathelyi Weöres Sándor Színház - közölte Jordán Tamás, a teátrum igazgatója egy, a 2015/16-os szezont beharangozó szerdai beszélgetésen.

Az őszi bérletsorozat keretében októberben a nagyszínpadon mutatják be Woody Allen Játszd újra, Sam! című romantikus vígjátékát Béres Attila rendezésében és Görög László főszereplésével, aki az új évadra a szombathelyi színházhoz szerződött.

Decemberben szintén a nagyszínpadon kerül színre Presser Gábor, Sztevanovity Dusán és Horváth Péter A Padlás című musicalje Horgas Ádám rendezésében.

Szeptemberben a Márkus Emília-teremben állítják színpadra Ivo Krobot rendezésében Martin McDonagh a Kripli című művét, novemberben pedig ugyanitt Csehov Ványa bácsiját láthatja a közönség.

Weöres Sándor Színház

A tavaszi bérletsorozat keretében Robert Thomas Nyolc nő című bűnügyi komédiájának bemutatását tervezik, amelyet eredetileg Czukor Balázs rendezett volna, ő azonban az idei évad végén megválik a Weöres Sándor Színháztól, Jordán Tamás szavai szerint "új utakat keres", ezért az előadás rendezőjének személye egyelőre bizonytalan.

Ugyancsak kérdéses a direktor szerint, hogy a jövő márciusban a Márkus Emília-terembe tervezett Tadeusz Slobodzianek-darabot, A mi osztályunkat Béres Attila rendezi-e, hiszen nem titok, hogy ő a Miskolci Nemzeti Színház igazgatói posztjára pályázik.

A tavaszi bérletes bemutatók között áprilisban vagy májusban láthatja először a közönség Tóth Ede A falu rossza című népszínművét Mohácsi János és Mohácsi István átdolgozásában, Mohácsi János rendezésében a nagyszínpadon, míg a Márkus Emília-teremben szintén áprilisban vagy májusban mutatják be Niccoló Machiavelli Mandragóra című komédiáját Valló Péter rendezésében.

Bérleten kívüli bemutatóként kerül színre a stúdiószínpadon Koltai Róbert rendezésében a Móricz Zsigmond művei alapján B. Török Fruzsina által írt, Jelenetek 2 házasságból című két egyfelvonásos komédia, valamint márciusban a nagyszínpadon láthatja a közönség a Szent Márton drámapályázatra íródott pályaművek közül kiválasztott darab, Szabó András Köpönyeg és palást című színműve ősbemutatóját, amelyet Babarczy László rendez.

A tizenegyedik - a kiadott műsorfüzetben nem szerepeltetett - bemutató, Weöres Sándor Holdbeli csónakos című meséje lesz, amelyet a szombathelyi Mesebolt Bábszínház művészeivel közösen adnak elő valamikor a következő évadban.

Jordán Tamás sajtótájékoztatóján kitért arra is, hogy nagyon eredményes évadot zárnak. A szezon egyik sikerdarabja az Alföldi Róbert által rendezett Shakespeare-komédia, a Makrancos Kata, amely iránt továbbra is nagy az érdeklődés, ezért a következő évadban is műsoron tartják.

.