400 milliós működési hitelt vett fel Nagykanizsa

2011.12.29. 11:04

Mintegy 400 millió forint működési hitelt vett fel Nagykanizsa önkormányzata, ezzel párhuzamosan takarékossági intézkedéseket hoztak és részben emelték az építményadót is - írta csütörtöki számában a Zalai Hírlap.

A város polgármestere szerint a lépés elengedhetetlen volt - olvasható a napilapban.
Cseresnyés Péter (Fidesz-KDNP) a lapnak elmondta: az idei költségvetést 850 millió forintos hiánnyal fogadták el, ebből az év során igyekeztek minél többet lefaragni. Nyár végén, ősz elején az önkormányzati fenntartású intézményektől, gazdasági társaságoktól elvonták a pénzmaradványokat, így a 2011-es működési hiány 350-400 millió forint között alakul, aminek viszont nincs meg a fedezete. Az önkormányzat ezért 400 millió forint működési hitelt vett fel, amelyet 3-4 év alatt szeretnének visszafizetni – tette hozzá a polgármester.

A város 2012-es költségvetését igyekeznek úgy tervezni, hogy annak egyenlege semmiképpen se legyen negatív. Ennek érdekében a jövő évi büdzsé még szigorúbb lesz, a bevételt növeli a nagyvállalkozásokat érintő építményadó-emelés is; az intézkedéstől 160 millió forint pluszbevételt remélnek – közölte a Zalai Hírlap.
 

.