Befejező üteméhez érkezett az M85 Enese – Csorna szakasz építése

2015.04.29. 14:04

De Szombathelyről még mindig célszerű Budapestre Fehérvár felé menni.

Már dereng némi a fény az alagút végén, de Szombathelyről még mindig célszerű Budapestre Fehérvár felé menni.

A 85 –ös számú főúton befejeződtek a nagy tereléssel, forgalomkorlátozással járó kivitelezési munkálatok, így a vállalkozó az Enese elkerülő ideiglenes végcsomópontja térségében ki tudja alakítani az M85 autóút végleges összekötését - írja mai sajtóközleményében a NIF Zrt.

A végcsomópont kivitelezése miatt szükséges a már megépített M85 Enese elkerülő szakaszának a lezárása 2015. május 4-től. A lezárás várhatóan június közepéig tart. A forgalom mindkét irányból csak a 85-ös. főúton, Enese belterületén haladhat át.

Az M85 autóút 13,8 km hosszú 2x2 sávos, gyorsforgalmi szakaszának építése új nyomvonalon két részben valósul meg Győr-Enese és Enese-Csorna között.

A 6,8 km hosszú Győr-Enese szakaszon 3 felüljárót és egy aluljárót építenek.

Befejező üteméhez érkezett az M85 Enese – Csorna szakasz építése

Fotó: NIF Zrt.

A beruházás során a meglévő M1 autópálya - 85. számú főút forgalmi csomópont szintbeli kapcsolatai átépülnek, körforgalmi csomóponttá. A távlati M85 autóút a meglévő M1 - 85. különszintű csomópont 2. sz. szintbeli körforgalmi csomópontjától indul, majd ezt követően a 85.számú főúttal párhuzamosan halad nyugati irányba annak déli illetve északi oldalán.

Az út vége csatalakozik az Enese települést elkerülő szakaszhoz. Ezt követően 7 km hosszan folytatódik Csornáig. A beruházás során a meglévő 85. sz. főúton 3  korrekciót, valamint 4 db körforgalmú csomópontot, 2 db aluljárót és 4 db felüljárót építenek.

.