Ezért ürítik ki a szombathelyi vasútállomást csütörtök éjjel

2016.06.22. 17:06

Lesz egy kis felfordulás.

A Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség június 23-án éjjel 23.30 órától komplex katasztrófavédelmi gyakorlatot hajt végre Szombathelyen, a Vasútállomáson és környékén - adta hírül honlapján a katasztrófavédelem.

A gyakorlat feltételezése szerint egy veszélyes árut szállító vasúti kocsi meghibásodik, és klórgáz szabadul el a környezetben. A baleset miatt azonnal intézkedni kell, szükségessé válik a vasútállomás kiürítése és lakosságvédelmi intézkedések előkészítése.

A gyakorlatot a katasztrófavédelem szakemberei a társ- és együttműködő szervek – így a mentők, a rendőrség, a polgárőrség, az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt., valamint a GYSEV munkatársainak – bevonásával hajtják végre.

A cél az, hogy az érintett szervek, szervezetek felkészüljenek a hasonló esetekre, és begyakorolják feladataikat, hogy egy esetleges valós beavatkozás során a lehető legrövidebb időn belül meg tudják tenni a szükséges intézkedéseket.

Az éjszakai gyakorlat végrehajtása várhatóan egy órát vesz igénybe, amely idő alatt az Éhen Gyula tér gyakorlattal érintett részén – Vasút utca, Szelestey László utca 62., Széll Kálmán utca 66. – forgalomkorlátozásra kell számítani.

.