Tisztújítás a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál

2016.07.07. 13:02

Új lendületet, határozott érdekérvényesítést ígér a szervezet.

A legnagyobb, egyben az egyetlen alulról szerveződő, önkéntes tagsággal bíró köztestület, a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara – négyévenként esedékes - mindhárom választási fordulója lezajlott. Több mint 16 ezer (!) vállalkozás szavazhatott az elmúlt másfél hónapban arról, kik legyenek a kamara, a megye gazdasági önkormányzatának küldöttei, tisztségviselői.

Jelentős változások történtek a küldöttek és az elnökség tagjai körében, ahol az egyéni vállalkozóktól a legnagyobb multinacionális cégekig a megye szinte teljes gazdasági spektruma képviseltetve van, a kamarai munka folyamatosságát pedig az újraválasztott elnök, Kovács Vince és a főtitkár, Balogh Károly Zsolt is biztosítják.

Kovács Vince és Balogh Károly Zsolt. Fotó: wmkik.hu és alon.hu

Alelnöki pozíciójukat megőrizve, abban újra megerősítve folytathatják sikeres munkájukat Brumbauer József (BPW Hungária, ipari tagozat), Cseri József (Autófókusz Kft BMW-Toyota, kereskedelmi tagozat) és Kopcsándi Ferenc (Gallisz Kft, szolgáltatási tagozat). A kézműipar új alelnököt választott, így a szakképzés kérdésének felügyelete is Piri József (Ferépszer Kft) irányítása alá kerül.

Az elnökségi tagok névsorban: Dreiszker Levente (Dreiszker és Társai), Galambos Tamás (Galambos Trans), Heckenast István (Heckenast Ingatlan), Kenyeres Gyula (OPEL), Kiss Zsoltné (MAM), Mészáros György (Megoldás), Molnás Miklós (Excellent Plusz), Pócza Zsolt (Uniriv), Szűcs Gábor (Vasi Dolomit) és Völler László (Mosoly Borház).

A tisztújító közgyűlés, egyben a kamara szerepének fontosságát jelzi Parragh László, az MKIK elnökének személyes jelenléte és előadása, valamint a Vas megyei kormánymegbízott, Harangozó Bertalan köszöntője is.

Kovács Vince újraválasztott elnök záróbeszédében a politikának, politikai szereplőknek címezve szavait, a továbbiakra nézve sem ígért súrlódás- és vitamentes együttműködést, de megújulást, és a gazdaság szereplőinek partnerségét ajánlotta minden olyan esetben, ahol már a döntések előkészítésébe, a stratégiai tervezés folyamatába időben bevonják a gazdaság erős önkormányzatát, a kamarát.

.