Ezek a kedvenc szilveszteri ételek és italok

2016.12.30. 13:31

A pezsgő, a virsli és a lencse a legnépszerűbbek idén is.

Minden ünnephez favorit a pezsgő
Sok vásárló hazai pezsgőket és borokat választja az ünnepléshez. Idén nagyon kedveltek a tokaji, a szekszárdi vörös, illetve a villányi borok, amelyek már november közepétől igen keresettek voltak az üzletekben.
Korábban csak az újév köszöntéséhez választottak pezsgőt a vásárlók, az idén ez az ital már egyre több karácsonyi asztalon is helyet kapott.

Szilveszteri slágertermék a pezsgő, a virsli és a lencse
Van olyan áruházlánc, ahol decemberben a pezsgők forgalma hatszorosára, a virsliké tizenötszörösére, a lencséé nyolcszorosára nő üzleteikben.
Több mint 500 tonnát ad el virsliből a Tesco ilyenkor.
A vásárlók egyre inkább a közép- és felsőkategóriás virsliket keresik, a legnépszerűbbek a frankfurti- és juhbeles baromfivirslik, de folyamatosan nő a kereslet a sertésvirslik iránt is. Itt megtekintheti melyiket érdemes megvenni, kipróbálni, hogy rangsorolta 2016-ban a virsliket a Nébih.
  

A virsli mellé…
a majonéz, a mustár, a ketchup és a torma forgalma többszörösére nő, a pékáruk forgalma sokszorosára ugrik szilveszter előtt.

A rágcsálni valók is kelendőek   
A különböző snackekből a teljes fogyasztás évi 30 ezer tonna, ebből 5000 tonna decemberben fogy el.
A magyar fogyasztók az egy főre eső chips-fogyasztásban a 24. helyen állnak a vizsgált 29 európai ország listáján, a ropi-, perec- és krékerfogyasztásban viszont 7. helyen.

 

.