Segítséget kért a megyei rendőrségtől Tompaládony és Pornóapáti

2016.12.05. 09:40

Az intézkedések hatása már mindkét településen érződik - számolt be róla honlapján a rendőrség.

A különböző lakossági fórumokon, a társszervek közötti formális és informális tanácskozásokon sokak által és sokszor emlegetett gondolat a példaértékű együttműködés a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság, az illetékességi területéhez tartozó rendőrkapitányságok és a különböző szervezetek között.

Egyik ékes bizonyítéka annak, hogy ez a kijelentés nem csupán a szavak szintjén létezik az az, hogy két vasi település – Tompaládony és Pornóapáti – önkormányzata a helyi közlekedésbiztonság fokozottabb megteremtése érdekében a főkapitányságtól kért és kapott is segítséget.

Illusztráció

Tompaládonyt a 84-es számú főútvonal szeli ketté, ezért jelentős járműforgalom halad át a településen. Mivel a főútvonal mindössze egy kilométer hosszú útszakaszon érinti a települést, a tapasztalatok szerint számos esetben előfordult, hogy a járművezetők – fittyet hányva a közlekedési táblákra – nem lassítottak és a megengedettnél jóval gyorsabban hajtottak át a településen.

Pornóapátiban az Ausztriába, munkába igyekvő járművezetők lépnek a megengedettnél jobban oda a gázpedálra, amely a reggeli csúcsforgalomban megnöveli a balesetek előfordulásának kockázatát.

A településekhez tartozó rendőrkapitányságok szakmai vezetői előtt sem volt ismeretlen ez a jelenség, ezért rendszeres rendőri jelenlét volt az adott útszakaszokon. Az érintett önkormányzatok azonban kérték, hogy a jelenleginél többször forduljanak meg a megyei rendőrség munkatársai a településeken.

Az illetékes rendőrkapitányságok vezetői megtették a szükséges intézkedéseket, amelyek hatása már mindkét településen érződik. Előfordult, hogy két és fél óra leforgása alatt Tompaládonynál harminckilenc gépjárművezetővel szemben került sor gyorshajtás miatt közigazgatási hatósági eljárás megindítására. A bevezetett intézkedések remélhetően a közlekedési morál mielőbbi változását eredményezik.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság a lehetőségeihez mérten, rendszeres és visszatérő ellenőrzésekkel mindent megtesz a balesetek bekövetkezésének csökkentése érdekében. Fontos azonban, hogy ne csak a rendőri jelenlét miatt, hanem minden esetben a szabályokat betartva, a mindenkori időjárási- és útviszonyoknak megfelelően közlekedjünk.

.