Hét étel, amit jobb elkerülni

2017.07.13. 21:18

Tetszetős csomagolás, jó marketing, villámgyors tálalás ígérete és már a kosarunkba is tesszük ezeket a termékeket. De valójában az egészségünket veszélyeztethetjük velük.

Konyhakész saláták
 



Bakteriológusok arra figyelmeztetnek, hogy a szupermarketben a legveszélyesebb élelmiszerek a konyhakész saláták. A csomagoláson feltüntetik ugyan, hogy konyhakész, de bélbetegségeket okozó káros baktériumok lehetnek a saláta leveleken. Ezeket a termékeket ugyanis nem hőkezelik. A biztonság kedvéért alaposan mossunk meg minden zöldséget, amit vásárolunk.
 

Füstölt húsok, füstölt húskészítmények
 


Az Egészségügyi Világszervezet elismerte, hogy a füstölt kolbász, szalonna és más feldolgozott húskészítmények rákkeltő anyagot is tartalmazhatnak. Ilyen esetben az élelmiszerben található nitritek rákkeltő anyagokká alakulhatnak át a belekben. Sokkal biztonságosabb és egészségesebb, ha vásárol egy tetszetős húsdarabot, megfőzi vagy megsüti majd és abból készít szendvicset.

Palackozott zöld tea
 


Egy nemrégiben készült tanulmány kimutatta, hogy attól, hogy egy flakon palackozott italra ráírják, hogy zöld tea, még nem biztos, hogy köze van az igazihoz. A zöld teának híres antioxidáns tulajdonságai vannak. Egy csésze igazi tea ténylegesen tartalmaz annyi antioxidánst, mint akár 20 üveg bármilyen palackozott löttyből, ami csak vizet és cukrot tartalmaz. Ha zöld teát kíván, legjobb, ha maga készíti és ízesíti azt.

Még nincs vége! A cikk folytatódik a következő oldalon.
.