Kezdődik a lomtalanítás - Lomtalanítási időpontok és körzetek 2019-ben Szombathelyen

szomhull.hu

2019.03.18. 13:03

Az idén tíz körzetre osztva, tíz szombati napon történik a lomtalanítás. Térképen is mutatjuk a körzeteket.

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata lomtalanítási akciót hirdet a SZOMHULL Nonprofit Kft. szervezésében. A előző évektől eltérően több körzetben történik a lomtalanítás.

Az akció során a lakosság megszabadulhat a rendszeres hulladékgyűjtés során el nem szállítható (a szabványos szeméttároló edényzetbe a méretük miatt el nem helyezhető), a lakásban, háztartásban feleslegessé vagy selejtessé vált tárgyaktól (bútor, eszköz stb.).

A város lakóterületét tehát tíz részre osztva, tíz szombati napon történik a gyűjtés.

·    Az első napon 2019. március 23-án, a Szűrcsapó utca páros oldala - Paragvári utca által határolt terület a volt bucsui vasútvonalig. A  Rohonci út páratlan oldalától a Perint patakig terjedő terület, és a Rohonci úton az 56-os házszámtól a 66-ig a páros oldal.

·    A második napon 2019. április 06-án, Petőfi Sándor páratlan oldalától - 18-as honvéd utcáktól északra eső városrész a Perint és a Gyöngyös patak között a Szűrcsapó utca páratlan oldaláig, valamint a Sugár u. -  Hadnagy u. - 11-es huszár út környéke, Lovas u. környéke a volt bucsui vasút nyomvonaláig. Rohonci út páros oldalán a 6 -tól 52-es házszámig.

·    A harmadik napon 2019. április 27-én, a Thököly Imre utca páratlan oldalától északra eső városrész a Rohonci út páros oldala 54-ig,  Szűrcsapó utca 23-tól páratlan oldal és Gyöngyös patak között a Petőfi Sándor páros oldalától Honvéd út, Semmelweis utcáig, valamint a Szt. Márton utca páratlan oldalától északra a Gyöngyös patak és a vasútvonal között.

·    A negyedik napon 2019. május 11-én, a Szt. Márton u páros oldalától és Thököly Imre utca páros oldalától délre eső városrész, melyet keletről a vasútvonal, nyugatról a Rákóczi Ferenc utca páratlan oldala, délről a Szt. Gellért utca páros oldala határol. (tehát a belváros déli részének egy része, Joskar-Ola lskótelep, Szt. Gellért utca páros oldaláig bezárólag).

·    Az ötödik napon 2019. június 01-én, a Thököly Imre utca páros oldalától délre eső városrész, melyet keletről a Rákóczi Ferenc utca páros oldala, nyugatról a Perint patak, délről a Szt. Gellért utca páros oldala határol. (tehát a belváros déli részének egy része, KISZ ltp., Százhold városrész a Szt. Gellért utca páros oldaláig bezárólag).

·     A hatodik napon 2019. június 15-én, a Perint pataktól nyugatra eső városrész a Jégpince utcáig bezárólag (ide tartozik Olad, az oladi ltp., a Csónakázó tó környékétől a Jégpince utcáig húzódó városrész).

·     A hetedik napon 2019. június 29-én, a Jégpince utcától Hajnóczy utcáig Perint patak által határolt rész, Újperint, Petőfi-telepig húzódó városrész

·     A nyolcadik napon 2019. szeptember 07-én, a kőszegi – szentgotthárdi vasútvonaltól keletre eső városrész, az ipartelep utcái, Bébic ltp., Éhen Gyula ltp., Pick ltp., dél felöl a Csaba u.-ig bezáróan és Zanat falu.

·     A kilencedik napon 2019. szeptember 28-ánA Szent Gellért páratlan oldalától - Csaba utcák vonalától délre eső városrész (tehát a valamint a Diófa u. környéki ltp., Gyöngyösszőlős, Gyöngyöshermán és Szentkirály).

·     A tizedik napon 2019. október 19-én,a volt bucsui vasúttól északra eső városrész (Kámon, Herény, Stromfeld ltp., Minerva lakópark).

 

Nyomatékosan felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy az érvényben lévő 2012. évi CLXXXV. Hulladékgazdálkodási törvény értelmében a lomtalanítási akcióba a következő hulladéktípusok nem tartoznak bele, s ezért elszállításra sem kerülnek:

·         kerti hulladék, nyesedék, (zöld hulladék)

·         állati tetem,

·         trágya,

·         bontásból származó autóalkatrész (kárpit, szélvédő, lökhárító stb.),

·         építési törmelék (mosdókagyló, csempe, drótkerítés, stb.),

·         lapátos hulladék,

·         gumiabroncs,

·         veszélyes hulladék (pl. permetezőszer göngyöleg -maradék, festék, festékes göngyöleg, akkumulátor, neoncső, hullámpala, gyógyszer, fáradt olaj, olajos-üzemanyagos göngyöleg stb.),

·         elektronikai hulladék (pl. selejtes hűtő, televízió, háztartási gép).

A ki nem helyezhető hulladékokat az autóalkatrész, azbeszt tartalmú hullámpala, állati tetem és trágya kivételével lakossági mennyiségben a SZOVA NZrt. díjtalanul átveszi a Körmendi úti Hulladékudvarban!

Lim-lomot az akció napján reggel 700-ig, szállítójárművel megközelíthető közterületre kell kirakni. Így jelentősen csökkenthető a guberálás miatti szennyezés veszélye.

Galéria

.