Hirdetés

Így használjuk fel a maradék húsvéti sonkát - 5 nagyszerű recept

Így használjuk fel a maradék húsvéti sonkát - 5 nagyszerű recept

alonmedia.hu

2019.04.22. 19:00

Hirdetés


Házi sonkás hagymás pizza
Hozzávalók / 4 adag
A tésztához

    50 dkg finomliszt
    2.5 dkg élesztő
    3 dl tej
    1 teáskanál cukor
    2 kk só
    5 dkg margarin
    2 dkg margarin (a forma kikenéséhez)
    0.5 evőkanál finomliszt (a forma kikenéséhez)

A szószhoz

    2 dl tejföl
    3 gerezd fokhagyma
    1 csipet szerecsendió (őrölt, elhagyható)

A feltéthez

    15 dkg sonka (házi füstölt)
    2 kis fej lila hagyma
    1 db újhagyma (vagy snidling)
    1 db piros kaliforniai paprika (kis)

Elkészítés

    Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
    A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a sót, a szobahőmérsékletű margarint. Alaposan kidagasztjuk.
    Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
    A tejfölt egy tálkába öntjük. Belezúzzuk a megtisztított fokhagymákat, beleszórjuk a szerecsendiót.
    A sonkát nagyon apróra kockázzuk, és egy tálkában kis lángon 2-3 perc alatt kicsit megpirítjuk.
    A hagymákat is alaposan megtisztítjuk, a lilahagymát karikára, a paprikát és az újhagymát, vagy a metélőhagymát pedig apróra vágjuk.
    Egy formát kikenünk margarinnal és megszórjuk liszttel. A megkelt tésztát beleborítjuk, és a kezünkkel szépen belenyomkodjuk, hogy legyen egy kis pereme.
    Megkenjük a fokhagymás szósszal. Rárakjuk a lilahagyma karikákat. Megszórjuk a sonkakockákkal.
    Előmelegített sütőben 180 fokon, 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
    A sütőből kivéve megszórjuk az apróra vágott paprikával, és újhagymával vagy metélőhagymával.
    sütési hőfok: 180°C

 

Még nincs vége! A cikk folytatódik a következő oldalon.
.