Sonkás melegszendvics kicsit másként
Hozzávalók
• sonka
• besamel
• só, bors
• kenyér
• sajt
Elkészítés
A sonkát ledaráljuk, majd az elkészített besamellel összekeverjük. Ízlés szerint adhatunk hozzá bármint, például kolbászt vagy különböző zöldségeket. A keverékkel megkenjünk a pékárut, vastagon megszórjuk sajttal és már mehet is a sütőbe.
Sonkás-brokkolis quiche recept
Hozzávalók / 6 adag
Tészta:
25 dkg liszt
10 dkg vaj
6-8 ek víz
só
Töltelék:
25 dkg brokkoli
20 dkg füstölt sonka
10 dkg póréhagyma
5 dkg sajt
2 dl habtejszín
2 db tojás
só, bors
Elkészítés
Az átszitált lisztbe belemorzsoljuk a vajat, és pár kanálnyi víz segítségével könnyű tésztát gyúrunk belőle, majd 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
Ez idő letelte után a tésztát kb. 5 mm vastagságúra nyújtjuk, és egy kerek vagy hullámos szélű quiche sütőformát kibélelünk vele, villával helyenként megszurkáljuk, majd 180 fokra melegített sütőben kb. 15 percig elősütjük.
Közben a brokkolit apró darabokra szeljük, és kevés vízben megpároljuk.
Pici vajdarabkát dobunk mellé, és jöhet a karikázott póré, az aprított sonka, melyekkel pár percig tovább pirítjuk a tölteléket.
Amíg a töltelék hűl, a tejszínt a tojásokkal és a reszelt sajttal összekeverjük.
Ebbe borítjuk a pirított sonkás-brokkolit, majd az elősütött tésztára öntjük a keveréket.
A quiche mehet vissza a sütőbe további 15 percre sülni.
Friss salátalevelekkel melegen vagy hidegen tálaljuk.
Sütési hőfok: 180°C