Hirdetés

Így használjuk fel a maradék húsvéti sonkát - 5 nagyszerű recept

Így használjuk fel a maradék húsvéti sonkát - 5 nagyszerű recept

alonmedia.hu

2019.04.22. 19:00

Hirdetés

Sonkás melegszendvics kicsit másként

Hozzávalók
• sonka
• besamel
• só, bors
• kenyér
• sajt

Elkészítés
A sonkát ledaráljuk, majd az elkészített besamellel összekeverjük. Ízlés szerint adhatunk hozzá bármint, például kolbászt vagy különböző zöldségeket. A keverékkel megkenjünk a pékárut, vastagon megszórjuk sajttal és már mehet is a sütőbe.

Sonkás-brokkolis quiche recept


Hozzávalók / 6 adag

Tészta:

    25 dkg liszt
    10 dkg vaj
    6-8 ek víz
    só

Töltelék:

    25 dkg brokkoli
    20 dkg füstölt sonka
    10 dkg póréhagyma
    5 dkg sajt
    2 dl habtejszín
    2 db tojás
    só, bors

Elkészítés

    Az átszitált lisztbe belemorzsoljuk a vajat, és pár kanálnyi víz segítségével könnyű tésztát gyúrunk belőle, majd 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
    Ez idő letelte után a tésztát kb. 5 mm vastagságúra nyújtjuk, és egy kerek vagy hullámos szélű quiche sütőformát kibélelünk vele, villával helyenként megszurkáljuk, majd 180 fokra melegített sütőben kb. 15 percig elősütjük.
    Közben a brokkolit apró darabokra szeljük, és kevés vízben megpároljuk.
    Pici vajdarabkát dobunk mellé, és jöhet a karikázott póré, az aprított sonka, melyekkel pár percig tovább pirítjuk a tölteléket.
    Amíg a töltelék hűl, a tejszínt a tojásokkal és a reszelt sajttal összekeverjük.
    Ebbe borítjuk a pirított sonkás-brokkolit, majd az elősütött tésztára öntjük a keveréket.
    A quiche mehet vissza a sütőbe további 15 percre sülni.    
    Friss salátalevelekkel melegen vagy hidegen tálaljuk.
    Sütési hőfok: 180°C

.