Márton-napi libamáj: Egészséges vagy mérgezzük magunkat? Libamáj recept írásunk végén.
Vérszegény, vashiányos, B12 vitamin hiányos? Fogyasszon csirke-, marha- vagy libamájat. Továbbá ha valaki krónikusan fáradt, memória-, koncentrációs zavarai vannak arra is jótékony hatással van. Azonban érdemes fogyasztani még májat mellékvese-kimerülés, pajzsmirigy problémák esetén, illetve autoimmun betegségben szenvedőknek is.
A máj elsőszámú tápanyagbomba.
A máj valóban a szervezet méregtelenítő szerve, de a méreganyagok nem a májban hanem a zsírszövetben tárolódnak. A májunk felelős többek között a zsír lebontásáért és a különböző kemikáliák átalakításáért. Az alkohol lebontásáért is májuk felel.
Egyszerű, de odafigyelést igényel.
Hozzávalók:
A titka, hogy lassan süssük, saját zsírjában a legfinomabb. Így megóvhatja a kiszáradástól.
Először is húzzuk ki belőle az ereket. Olvasszuk fel a zsiradékot, vágjuk bele a hagymát. Kezdjük el pirítani.
Tegyük rá a libamájat. Lassú tűzön süssük 10 percig az egyik oldalán, majd 10 percig a másik oldalán.
Mielőtt kivennénk, villával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Ha már nem szivárog belőle folyadék, akkor jó.
Friss, illatos, ropogós kenyérrel hidegen és melegen egyaránt finom.
Jó étvágyat hozzá!