Hirdetés

Mit süssünk karácsonyra - Három egyszerű aprósütemény recept, ami sokáig eláll és mindenki szeretni fog

Mit süssünk karácsonyra - Három egyszerű aprósütemény recept, ami sokáig eláll és mindenki szeretni fog

Ünnep

2019.12.11. 18:57

Hirdetés

Karácsonyi aprósütemény receptek

Karcsúsító narancsos zabpelyhes tallérok

Karcsúsító narancsos zabpelyhes tallérok

Hozzávalók:

  • 30 dkg finom zabpehely
  • 7,5 dkg liszt
  • 3 egész tojás
  • 15 dkg cukor
  • 18 dkg olvasztott margarin
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 3 kávéskanál vaníliás cukor
  • fél doboz kandírozott narancshéj
  • 2 narancs reszelt héja

Elkészítés:

  • A hozzávalókat mérjük ki, és nagy keverőtálban dolgozzuk össze. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól távol kis halmokat tegyünk (sütés közben szétterül!).
  • 180 fokra előmelegített sütőben süssük készre. Nagyon hamar elkészül.
  • A sütőpapírról óvatosan és hidegen szedjük le, melegen még törik.

Diós vaníliás kifli 

Diós vaníliás kifli

Diós vaníliás kifli

Hozzávalók:

  • 25 dkg finomliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 20 dkg vaj/margarin
  • csipet só

A tetejére: 10 dkg porcukor és 3 cs. vaníliás cukor. Ha intenzívebb vaníliás ízt szeretnénk, a porcukrot ízesítsük vaníliarúd kikapart belsejével, majd ezzel hintsük meg, forgassunk meg a kisült kifliket.


Elkészítés:

  • Keverjük össze a lisztet a porcukorral. A diót daráljuk le, (nem kell túl simára) lehet egy kissé darabos is. A porcukros liszthez ezt is adjuk hozzá. Mehet bele még egy csipet só, majd a kockára vágott hideg vaj.
  • Morzsoljuk el a hozzávalókat, azután gyúrjuk össze az egészet egy nagy tésztává.
  • Egy kis ideig hűvös helyen pihentessük. Sütőpapírral béleljünk ki két nagyobb tepsit. Csípjünk a tésztából kb. 20 g-os darabkákat és egyesével alakítsuk kifli formává és egymás mellé és mögé sorakoztassuk a sütőpapírral bélelt tepsibe.
  • Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, kb. 12-14 perc alatt süssük készre. A tepsiben hagyjuk kihűlni.( Arra ügyeljünk, hogy ne hagyjuk a forró sütőben.) Ha langyosra hűltek a kiflik, forgassuk meg a vaníliás porcukorban.
  • Jól záródó fémdobozban tároljuk. Sokáig eláll.
.