Amilyen az újév első napja, olyan lesz az egész év - Teendők újév napjára

2020.01.01. 05:57

2020 egy olyan év lesz, amely tele lesz lehetőségekkel! Így indítsa az évet, hogy szerencsésen alakuljon. Ötletek január elsejére.

A január elseji évkezdet Magyarországon 1587-ben lépett életbe. Újév napjához rengeteg hiedelem és babona fűződik. Úgy tartották, hogy amit ezen a napon cselekednek, az hatással lesz az egész elkövetkező esztendőre. 

A babona szerint ezen a napon semmit sem szabad kiadni a házból, mert akkor egész éven át minden kimegy onnan. Általános hiedelem volt továbbá, hogy ami e napon történik, az ismétlődik egész évben, ezért igyekeztek tartózkodni a veszekedéstől is. 

Éppen ezért indítson tiszta lappal! Képzeletbeli határidőnaplóba jegyezze fel, mi mindent szeretne elérni az új esztendőben.

Az újévet kezdje barátai, szeretett családtagjai körében. Indítsa a reggelt egy gőzölgő, habos kávéval, nyugis reggelivel. Ne kapkodjon, mindezt tegye pizsamában és köntösben, kényelemben. Ma igazán nem kell rohanni.

Jegyezze le terveit, mi az amit szeretne megvalósítani, és év közben, amint elért valamit pipálja ki vagy húzza át. Érezze minden egyes alkalommal: "Ez igen! Ezt is megcsináltam!"

Ma, ha teheti, ne főzzön, étteremben ebédeljen. Garantáltan nem lesz tömeg és még akciós ajánlatot is kifoghat. De tilos csirkét, pulykát enni ezen napon. Így baromfihúst semmiképp se rendeljen! Úgy tartják, a baromfi elkaparja, elrepíti a szerencsét. Viszont disznóhúst ehet, mert a disznó előre túrja a szerencsét. Továbbá lencsét, rizst és kölest, gyümölcsnek gránátalmát is ehet, mert a sok apró mag pénzbőséget jelent a következő esztendőben.

Néhányan ezen a napon, ki sem akarnak mozdulni a négy fal közül. Végre csend és nyugalom van. Nem akarnak mást csinálni, csak ülni a kanapén és nyomkodni a távirányítót. Őket is meg lehet érteni. Ha Ön is így dönt, öltözzön kényelmesen, kuckózzon be, most ezt is megteheti. Garantáltan január elsején kínálják a legjobb műsorokat a tévétársaságok, mozicsatornák. Csak győzze kiválasztani! De azt is megteheti, hogy kiválaszt egy híres mozifilmet, és azzal kapcsolódik ki. Január elsejére ajánljuk a Harry és Sally, a Szerelmünk lapjai, A szerelem hullámhosszán vagy a Francia csók című filmeket. A kikapcsolódás garantált!

Kezdje el úgy átszervezni az elkövetkezendő napokat, hogy a mozgás a mindennapok részévé váljon.

Január 1- én itt az ideje az életmódváltásnak. Mostantól étkezzen egészségesen, kezdjen el mozogni. Leggyakoribb fogadalom, mint tudjuk: ledobni néhány kilót, majd a következő az életmódváltás. Ne várjon holnapig! Húzzon edzőcipőt most, kapcsoljon ritmusos zenét a mobilján, öltözzön be és kocogjon egy jót a szabadban. Meglátja, amint körbeért, remekül fogja érezni magát! Az elkövetkezendő napokat pedig szervezze úgy, hogy a mozgás a mindennapok részévé váljon. Büszke lehet magára, hogy megtette az első lépést, hogy megtartotta újévi fogadalmát.

Jó programnak tűnhet, az évről évre egyre népszerűbb balatoni fürdőzés is. Utazzon el a Balatonhoz. A szigligeti strandon minden évben szerveznek január elsejei fürdőzést. Ha nincs bátorsága megmártozni, csak vegyen részt az eseményen, nézze meg azokat, akiket a közel 0 fokos víz sem riaszt vissza. Lehet, hogy egy év múlva már Ön is a fürdőzőkkel tart.

Több helyen újévi futást is szerveznek, az is jó buli. Menjen, vegyen részt, egy közös futásban, mert az mindig nagyobb buli, mint magányosan és a közös hobbi új barátokat is hozhat.

Nézze át ismét a karácsonyi ajándékait és ha szükséges kezdje el a csere lebonyolításához az előkészületeket. Nem kell minden kacatot megtartani, ami nem felel meg az ízlésének, pláne, ha lehetősége is van a cserére. 

Nézzen körül lakásában. Rendezze át ruháit és ha olyat talál amit az elmúlt egy éven egyszer sem vett fel, tegye zsákokba. Ha még jó állapotú, - ha nem is első nap - de vigye el újrahasznosításra vagy valamelyik segélyszervezethez. 

.