Ők kaptak kitüntetéseket március 15-e alkalmából Vas megyében

Március 15.

alon

2020.03.14. 12:45

Kitüntetések március 15-e alkalmából Vas megyében. Ezúton is gratulálunk minden kitüntetettnek!

A meghirdetett március 15-i ünnepség  – az ismert okok miatt – elmaradt, a kitüntetettek névsorát azonban közzétesszük:
A kitüntetéseket az érintettek később vehetik át személyesen.

A Vas Megyei Közgyűlés 16/2020. (II. 14.) sz. határozata alapján a megyei közgyűlés által alapított díjak és elismerések az alábbi személyeknek kerültek adományozásra március 15-e alkalmából: 

Kitüntetésben részesülnek:

  • „Vas Megye Gazdaságáért Díj” kitüntetésben részesül:

Szabó Balázs, a Coveris Rigid Hungary Kft. ügyvezető igazgatója

A rendszerváltás után 1992-től ügyvezetője a Greiner Pannonplast Kft-nek, majd igazgatói pozíciót töltött be a Moldin Kft-ban, ezt követően, Budapesten a Pannergy vezérigazgatója 2007-ig.

2008-tól a Pannunion Csomagolóanyag Kft vezérigazgatója, későbbi Coveris Hungary Kft, majd Paccor Hungary Kft néven vált ismerté.

A diplomájának megszerzését követően, 1980-as évek elejétől szoros kötődése alakult ki a szombathelyi műanyaggyártással, ami azóta is töretlen. Munkásságának és elhivatottságának látványos eredménye a szombathelyi műanyagipar folyamatos fejlődése.

  • „Vas Megye Mezőgazdaságáért Díj” kitüntetésben részesül:

Bugán József, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. vezérigazgatója

1985 óta dolgozik a Szombathelyi Erdészeti Zrt-nél, 2010-ig vezérigazgatói kinevezéséig, a Szentgotthárdi Erdészeti Igazgatóság erdőművelési műszaki vezetője volt. Az erdőgazdálkodás érdekében önzetlenül dolgozik, kiemelkedő eredményeket ért el, maradandó értéket teremtő személy. Munkájában az erdő szeretete, a természet tisztelete, a szaktudás és a tapasztalat jelenik meg. 2013. óta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Vas megyei Szervezetének vidékfejlesztésért felelős megyei alelnöke is.

  •  “Vas megye Turizmusáért Díj”-ban részesül:

Tölli Bálint, a Park Inn By Radisson Sárvár szállodaigazgatója

1993 óta dolgozik a turisztikai szakmában. 2011 óta a Park Inn By Radisson Sárvár szállodaigazgatója. 2014-ben a budapesti Park Inn szállodát is igazgatta egy éven keresztül, párhuzamosan a sárvári szállodával. Igazgatói tevékenysége alatt Sárvár meghatározó szállodája lett a Park Inn Hotel, mely vendégforgalmával jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy Sárvár bekerült a leglátogatottabb desztinációk élmezőnyébe. A fürdővel szoros együttműködésben működő szálloda megyei szinten is kiemelkedően sikeres, nívóját a magas foglaltsági szintek mellett is folyamatosan tartja. Tölli Bálint aktív részese a város turisztikai életének, tanácsaival és észrevételeivel segíti a város és a megye turizmusának fejlesztését is. 2018 óta a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége Nyugati Régiójának vezetői tisztségét is betölti.

 

  •  “Vas Megye Fiatal Vállalkozója-Díj”-ban részesül:

Dr. Mester Ildikó, szakgyógyszerész, a Magister Products Kft. alapítója

2017. januárjában hozta létre azt a kozmetikai üzemet Sében, ahol azóta már több, mint 200 kozmetikum fejlesztése történt meg. 2018. évben elnyerte az ÉV Női Vállalkozója Vas megyében díjat. A Hungaropack csomagolási verseny győztese, de legnagyobb elismerésének a folyamatos vásárlói támogatást és elégedettséget tartja. Termékei népszerűségét mi sem mutatja jobban, mint a vállalkozás fejlődésének dinamizmusa. Missziójának tekinti, hogy az általuk alkotott készítményekkel segítséget nyújtson az allergiás bőrbetegségekkel küzdőknek és mindazoknak, akik számára a vegyszermentes testápolás értékkel bír, mindezt elérhető áron, könnyen hozzáférhető módon. Arculatuk és termékeik a mai kor igényeit képviselik, letisztultságot, finomságot, természetességet.

  •  “Kuntár Lajos Sajtó-Díj”-ban részesül:

Tóthárpád Ferenc, költő, író, szerkesztő

2003-tól lett a Kőszeg és Vidéke munkatársa, majd 2006 szeptemberétől főmunkatársa egy éven át. Ezt követően 2007 októberétől a Kőszegi Hírmondó alapító főszerkesztője a lap megszűnéséig. Ekkor a Kőszeg és Vidéke felelős szerkesztői munkáival bízták meg. Lapkészítő tevékenységét 2015 decemberéig tudta vállalni, de továbbra is a havilap szerkesztőségi munkatársa maradt napjainkig. Több alkalmi újság létrehozója, szerkesztője: Vadóc, SOS Híradó, Hétfőiek Lapja. Újságírói tevékenysége mellett jelentős irodalmi munkássága. Kötetei, szakértői munkái között találhatunk irodalmi, kultúraelméleti és helytörténeti kiadványokat is. Rádiók, és a televízió műsoraiban hallható egy-egy verse, meséje. Nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a határon túli magyar gyerekhez eljusson a kortárs irodalom.

Még nincs vége! A cikk folytatódik a következő oldalon.
.