Ők kaptak kitüntetéseket március 15-e alkalmából Vas megyében

Március 15.

alon

2020.03.14. 12:45

  • “Vas Megye Szolgálatáért Gyermek- és Ifjúságvédelmi Tagozata” elismerésben részesül:

Bedicsné Kóczán Katalin Erzsébet, a Vas Megyei Kormányhivatal Szentgotthárdi Járási Hivatal gyámügyi szakügyintézője

Több mint két évtizede foglalkozik gyámhatósági ügyekkel, dönt hátrányos helyzetű gyermekek állami nevelésbe vételéről. Munkáját elhivatottan, példaértékűen, nagy szorgalommal és empátiával végzi. Példaértékű munkabírása, kitartása igazi érték és példa a Hivatalban. 

Domjánné Éder Marietta, a Rum-Kastély Egységes Módszertani Intézmény igazgatója

Több évtizede fáradhatatlanul, kiemelkedő színvonalon végzi szakmai és az elmúlt 10 évben vezetői munkáját a rumi intézményben. Kiváló szakmai felkészültségével, lelkesedéssel, nagy empátiával, a gyermekek iránti elkötelezettséggel végzett példaértékű munkája méltó az elismerésre.

Maurer Ildikó Teréz, a Vas Megyei Gyermekvédelmi Központ Általános Iskola és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Kőszegi Leány Gyermekotthona pedagógia tanára

Két évtizede fáradhatatlanul és példamutató szorgalommal dolgozik a gyermekvédelmi szakellátásban. Kiemelt gondot fordít a gyerekek fejlesztésére, szabadidős tevékenységének izgalmassá, élményszerűvé tételére. Fontos feladatának tartja, hogy minden rábízott leány képességének figyelembe vételével irányítsa továbbtanulásukat, későbbi munkába állásuk, társadalmi beilleszkedésük érdekében.

  •  “Vas Megye Szolgálatáért Sport Tagozata” elismerésben részesül:

 Csonka László, a Zichy Antónia Általános Iskola Ikervár pedagógusa

2004 óta dolgozik a Sárvári Kinizsi SE kézilabda szakosztályánál. A felnőtt csapat stabil működési feltételeinek megteremtése után az utánpótlás rendszer kiépítésén munkálkodott. A sárvári média munkatársaként mindig pártatlanul és tényszerűen tájékoztatja a lakosságot a helyi sport történéseiről.

Molnár Dávid, lovasíjász

2007-ben ismerkedett meg a lovasíjászattal. Kitartó munkájának köszönhetően 2019-ben már a világranglista 1. helyére lépett. Mindig az együtt és az egymásért való küzdés adja a motivációt számára, és büszkeség tölti el, hogy Kemenesalját, ezzel együtt pedig Vas megyét képviseli.

Varga Jenő, nyugalmazott matematika-testnevelő szakos tanár, középiskolai testnevelő tanár

Nevelő oktató munkája mellett edzői feladatokat is ellátott, edzőként több mint 300 korosztályos Magyar bajnoki és Diákolimpiai cím kötődik nevéhez. Vas Megye-Szombathely korcsolya és extrém sportjának összes diák és szabadidős rendezvényeit 33 éve szervezi és irányítja. A görkorcsolya sportág magyarországi meghonosítója, felkérésre a korcsolya és görkorcsolya sportágak oktatási tananyagát készítette el.

  •  „Vas Megye Szolgálatáért Közbiztonsági Tagozata” elismerésben részesül:

 Németh János tű. ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kiemelt főelőadója

Három évtizede a hivatásos tűzoltó állomány tagja. Felelősségtudata, munkavégzésének minősége az átlagot meghaladó. Feladatait igényesen, precízen és pontosan hajtja végre. Az eddigi szakmai életútján megszerzett tapasztalatai nagyban segítik a megye tűzoltóinak munkáját.

Molnár István r. alezredes, a Sárvári Rendőrkapitányság rendészeti osztályvezetője

Hivatásos rendőri szolgálatát 1996-ban kezdte. Kimagasló munkavégzésének és parancsnoki tevékenységének köszönhetően illetékességi terület közbiztonsága szilárd, a turizmusból és idegenforgalomból adódó helyi elvárásoknak maximálisan megfelel. Munkavégzésére a precízség és a példamutató szorgalom jellemző.

  • „Vas Megye Nemzetiségekért Tagozata” elismerésben részesül:

 Hanzsek Alajos, a Magyarországi Szlovének Szövetsége elnökségi tagja

Egész eddigi élete során fontos volt számára a szlovén nyelv megőrzése, a szlovén kultúra és hagyományok ápolása, átadása a fiatalabb generációnak. Ezen célok elérésében aktívan tevékenykedett és a mai napig folytatja.

Horváth Ádám, a roma közösség érdekében végzett kiemelkedő közösségi munkájáért.

 Zielbauer György, a Reguly Antal Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola Szombathely igazgatója

Mindig a német nemzetiségi oktatásért harcolt, azt minden szinten képviseli. Mint nemzetiségi oktatási szakértő elismert, sokan keresik tanácsaiért, illetve szakértelme miatt.

A megyei közgyűlés elnöke egyedi döntése alapján Vas Megye Közgyűlése Elnökének Emlékérme elismerésben részesül:

  • Bakos György, a kőszegi Írottkő Natúrpark Egyesület és Kőszeg Város Fúvószenekarának áldozatos szolgálatáért
  • Csonka Ernő János, az Országos Mentőszolgálat Nyugat-dunántúli Regionális Mentőszervezete megyei műszaki vezetője kiemelkedő szakmai munkájáért, a mentők közösségének szolgálatáért
  • Dryja Jánosné, a Vas Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály ügykezelője több mint három évtizedes kiemelkedő szakmai munkájáért
  • Nacsa József főmérnök, a több évtizeden át – Vas megye úthálózatának, hídjainak megújulásáért – végzett kiemelkedő szakmai munkásságáért.
  • Schöpflin György volt EP képviselő Vas megye érdekében végzett másfél évtizedes Európa parlamenti képviselői munkájáért
  • Simon Endréné Pável Judit Vas megye szellemi életének kiemelkedő alakja, Pável Ágoston nyelvész, néprajzkutató, költő örökségének megőrzéséért és ápolásáért
  • Szekér Tamás, a Herényi Kulturális és Sportegyesület elnöke a herényi kulturális és sport élet több mint két évtizedes áldozatos szolgálatáért

Ezúton is gratulálunk minden kitüntetettnek!

.