Ők kaptak kitüntetéseket március 15-e alkalmából Vas megyében

Március 15.

alon

2020.03.14. 12:45

  • “Pável Ágoston Emlékérem” kitüntetésben részesül:

Várhelyi Tamás, a szentpéterfai Szent Péter és Pál apostolok plébánia plébánosa

2007-ben kezdett szolgálatot teljesíteni a szentpéterfai Szent Péter és Pál apostolok plébánián. Nem volt könnyű magyar emberként egy két nemzetiségű térségben megkezdeni a plébánosi szolgálatot, de megbirkózott a sokszor nem könnyű feladattal. Szorgalmának, a nemzetiségekhez való pozitív hozzáállásának köszönhetően megtanulta a horvát nyelvet és misézik német nyelven is. Magyarként felismerte a nemzetiségi lét fontosságát, sokat tett mindkét nemzetiségi vallási és kulturális életéért. Ennek az áldozatos munkának köszönhetően minden templomában az adott nemzetiség a saját nyelvén tud imádkozni és énekelni. Az Ő nevéhez fűződik a Pinka menti Nemzetiségi Kórustalálkozó megszervezése. Bekapcsolódott a határon túli horvát és német plébániák életébe, zarándoklatokat szervez az anyaországba. Munkája mindenki számára példaértékű, mindent megtesz, hogy a két nemzetiséghez tartozó emberek identitását erősítse, nyelvüket ápolja és kultúrájukat megőrizze.

  • „Vitéz Both Béla Emlékdíj” kitüntetésben részesül:

 Szimedli József, a  doni harcok résztvevője

1940 nyarán ezredével együtt mozgósították és a román határra vezényelték. Szeptemberben részt vett az erdélyi bevonulásban. 1942. április 29-én indult a harctérre, mint a 35/II. zászlóalj távbeszélő szakaszának parancsnoka. A magyar csapatok június 28-án kezdték meg első nagyobb műveleteiket, amelyekben Szimedli József zászlóaljával együtt részt vett. A körmendi zászlóalj súlyos veszteségeket szenvedett. Magas kora ellenére jó egészségnek örvend, szívesen vesz részt hagyományőrző rendezvényeken. Hazaszeretetével, hatalmas műveltségének és tudásának átadásával sokakat tanított. A keresztény hit és vallása gyakorlása jellemezte életét, amit igyekezett környezetének is átadni.

  •   „Vitéz Both Béla Emlékdíj” kitüntetésben részesül:

 Dr. Schubert Miklós Zsolt bv. alezredes, a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet osztályvezető főorvosa

1994-től a Szombathelyi Határőr Igazgatóság, majd 2007-től a büntetés-végrehajtási szervezet hivatásos állományában teljesít szolgálatot. A Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet osztályvezető főorvosaként látja el feladatait. Hivatását alázattal, magas színvonalú szakmai tudás birtokában, azt folyamatosan fejlesztve végzi. Szolgálatát példaértékű hivatástudat jellemzi. Nagy odafigyeléssel és az egészségügyi munka tekintetében nélkülözhetetlen emberi empátiával foglalkozik a személyi és a fogvatartotti állománnyal egyaránt. Vezetői képessége, szakmai tapasztalata, illetve emberi tulajdonságai nagyban segítik őt szakmai munkája magas színvonalú ellátásában.

  • Gayer Gyula Emlékplakett” kitüntetésben részesül:

Némethné Palotás Erzsébet, a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság, Vízrendezési és Öntözési Osztály vízrendezési referense

2007-ben kezdett dolgozni Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóságnál vízrendezési szakterületen. Hosszú évek óta végzett magas színvonalú szakmai tevékenységével jelentősen javította Szombathely, Kőszeg és a környező települések kisvízfolyásainak állapotát és ezzel hozzájárult a térségben élők árvízi biztonságának növeléséhez. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott az Európai Unió támogatását elnyerő projektek előkészítésében, műszaki feladatainak ellátásában. Meghatározó szerepet vállalt a Lukácsházi és Dozmati árvíztározó előkészítési és projekt irányítási feladataiban. Ár- és belvízvédelmi szakmérnökként számos előadáson ismertette és népszerűsítette a dombvidéki tározókat, felhívva a figyelmet a villámárvizek megjelenésére és tározás fontosságára.

Somogyi György Józsefné, az Írottkő Natúrparkért Egyesület titkára

15 éve az Írottkő Naturparkért Egyesület titkára. Szervezi az egyesületi élet minden mozzanatát, a környezetvédelmi, természetvédelmi akciókat, a méltán híres Madarak és Fák Napját, a Hétforrás pikniket, az Éden-napot, az Írottkő Naturpark Ízei Orsolya Napi Vásárt. Az egyesület környezetvédelmi pályázatainak figyelője, írója és megvalósítója. Hatalmas empátiával, elhivatottsággal, szerényen végzi a hétköznapi feladatokat is. Mindemellett kiváló turisztikai szakember, nagyszerű idegenvezető.

ÖKOHYDRO Környezetvédelmi- és Vízgazdálkodási Mérnöki Iroda Kft.

Az ÖKOHYDRO Kft. 1996-ban alakult meg Kapolcsi Imre okl. építőmérnök és Dr. Bognár Ildikó környezetvédelmi szakjogász közreműködésével. A cég tevékenysége gyakorlatilag felöleli a vízgazdálkodás és környezetvédelem teljes területét. A Kft. készítette Vas megye 40 db és Zala megye 80 db egykori –engedély nélküli – hulladéklerakója rekultivációjával összefüggő felülvizsgálati dokumentációt. Ezen túlmenően nevükhöz fűződik az összes Vas megyei üzemelő hulladéklerakó környezeti hatásvizsgálati dokumentációjának elkészítése. A Kft. dolgozta ki a FLORASCA Kft. Vas megyei egykori szennyvízürítő medencéinek felszámolási terveit. Legjelentősebb munkái között található a Szentgotthárdi Opel Gyár több hatásvizsgálatának elkészítése, emellett több környezetvédelmi program kidolgozása fűződik nevükhöz. Rendszeresen fogadnak egyetemi, főiskolai hallgatókat, a diplomázóknak külső konzulensként segítenek a jogi és gyakorlati szemlélet kialakításában.

  • “Vas Megye Szolgálatáért Közigazgatási Tagozata” elismerésben részesül:

Koczor-Scheck Enikő, a Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal személyzeti és szervezési ügyintézője

1990-től a kőszegi polgármesteri hivatal dolgozója. Kiemelkedő precizitással és szorgalommal látja el a munkáját. Az együttműködés, a lojalitás és a kiváló szakmai munka jellemzi kapcsolatát az önkormányzat tisztségviselőivel, képviselőkkel, a különféle intézményekkel, azok munkatársaival.

Némethné Simon Mária, a Körmendi Közös Önkormányzati Hivatal osztályvezetője

1984 óta dolgozik Körmend Város Önkormányzata szolgálatában. 1992 óta osztályvezetőként irányította nyugdíjba vonulásáig, 2019. novemberéig az Önkormányzat pénzügyi gazdálkodását. Munkabírása, alázata, kollégáival való kapcsolata példaértékű az önkormányzat dolgozói számára.

Polgár András, a Vas Megyei Önkormányzati Hivatal területfejlesztési csoportvezetője

2016 óta dolgozik a megyei önkormányzati hivatalban. A területfejlesztési csoport vezetőjeként kiváló felkészültségével, tapasztalatával sikeresen járult hozzá a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program és a Magyar Falu Program keretében benyújtott Vas megyei projektek megvalósításához. Szakmai munkájával, lelkiismeretességével és segítőkészségével kivívta mind a hivatal vezetőinek és munkatársainak, mind pedig a települési önkormányzatok polgármestereinek megbecsülését és elismerését.

Még nincs vége! A cikk folytatódik a következő oldalon.
.