Emelkedett a halottak, tovább csökkent az új betegek száma

Koronavírus

MTI

2020.03.24. 22:24

A Vatikán területén négyre emelkedett a diagnosztizált betegek száma.

A korábbi csökkenés után ismét 743-mal emelkedett Olaszországban az új típusú koronavírus-járványban elhunytak száma az elmúlt 24 órában, és így 6820-ra emelkedett a Covid-19 betegség eddigi áldozatainak a száma - közölte kedd esti tájékoztatóján az olasz polgári védelmi hatóság. A diagnosztizált fertőzöttek száma egy nap alatt országosan tovább csökkent, de így is 3612 új beteget regisztráltak.

A halottak száma hétfőn 602 volt, vasárnap 650, szombaton 793.

Az újonnan diagnosztizált betegek száma viszont enyhén, de fokozatosan csökken: szombaton 4821, vasárnap 3957, hétfőn 3780 volt a számuk. A jelenlegi betegekből több mint 28 ezren vannak házi karanténban, több mint háromezren intenzív osztályon.

A gyógyultak száma az utóbbi egy hónap alatt elérte a 8326-t.

A halottakkal és gyógyultakkal az összes beteg 69 176-ra emelkedett.
A római kormány a két hete bevezetett óvintézkedések meghosszabbításának bejelentésére készül. Sajtóértesülések szerint olyan rendelkezéseket terveznek, melyek akár július végéig érvényben maradhatnak. Giuseppe Conte újabb tájékoztatót tart a következő órákban.

A gócpont Lombardiában megfordult az egy napja mért trend: a korábbi 320 halottról 402-re emelkedett az utóbbi egy napban elhunytak száma, az újonnan diagnosztizált betegek száma is 1942-re nőttek az egy nappal ezelőtti 1555-höz képest.  

Bergamo és Cremona után Crema városában is katonai tábori kórházat állítottak fel a betegek fogadására.

A lombardiai házi orvosok egyesülete bejelentette, hogy a járványtól kiemelten sújtott 120 ezres Bergamo városában, ahol eddig több mint hatezer beteget regisztráltak és ahol a tartomány halottainak majdnem egyharmada veszítette életét, 1800 a harmincas éveikben járó tüdőgyulladásos btegek száma. Bergamo 600 házi orvosából már 140-en betegedtek meg.

Angelo Borrelli a La Repubblica napilapnak úgy nyilatkozott, számításai szerint minden regisztrált fertőzöttre akár tíz tünetmentes vagy enyhe tünetes beteg juthat, ami "hihetővé teszi", hogy több mint 600  ezer fertőzött  van  Olaszországban. "Mi lassúak vagyunk a gyors vírushoz képest" - jelentette ki.

Pozitívnak bizonyult és karanténba vonult Guido Bertolaso a polgári védelem volt vezetője, akit Lombardia tartomány alig egy hete bízott meg a milánói vásártéren épülő járványkórház irányításával. Házi karanténban van Paolo Gentiloni volt kormányfő, EU-biztos, miután egyik munkatársa megbetegedett.     

A Vatikán bejelentette, hogy a pápai állam területén négyre emelkedett a diagnosztizált betegek száma, köztük van a Vatikáni Múzeum két dolgozója is.

.