Meredeken emelkedik a fertőzöttek száma az Egyesült Államokban

Koronavírus

MTI

2020.04.01. 21:50

Az Egyesült Államokban már több mint 190 ezer fertőzést diagnosztizáltak.

New York állam egész területén egy nap alatt csaknem kilencezerrel emelkedett a vírusfertőzéssel diagnosztizáltak száma - közölte Andrew Cuomo szokásos napi sajtótájékoztatóján szerdán

Kedden 75 ezer 795  regisztrált fertőzött volt, szerdán délig már 83 ezer 712 fertőzöttet tartottak számon. A halálos áldozatok száma is meredeken emelkedett: szerdán délig  az államban több mint 1900 amerikai halt bele a vírus okozta betegségbe.

A sajtókonferencián külön szólt a fiatalokhoz is, felszólítva őket az elővigyázatosságra. "A fiataloknak meg kell érteniük ezt az üzenetet, mert még mindig túl sok fiatalt látok gyülekezni" - fogalmazott.

Cuomo további drasztikus lépéseket ígért, ezek között említette, hogy a városban lezárják az összes játszóteret. Hozzátette, hogy a parkokat nem fogják lezárni.

Kifejtette azt is, hogy a New York-i rendőrségnek szerinte sokkal agresszívabban kellene betartatnia a társadalmi távolságtartásra vonatkozó előírásokat.

A kormányzó panaszkodott az egészségügyi eszközök hiányára. Mint mondta: egyszerűen lehetetlen lélegeztetőgépeket beszerezni. "Államunk számára pillanatnyilag az egyetlen remény az, hogy a szövetségi kormánynak megvan a kapacitása a segítségre" - szögezte le.       

"Hogy fog ez végződni? Az emberek választ szeretnének. Én is választ szeretnék, csakhogy jelenleg senki nem tud biztosat mondani" - fejtegette Cuomo, majd hozzátette, hogy véleménye szerint a járvány elmúlta után "új világ" következik, "új szabályokkal és normatívákkal".

A John Hopkins egyetem és kórház adatai szerint az Egyesült Államokban már több mint 190 ezer fertőzést diagnosztizáltak, és a halottak száma meghaladja a 4100 főt.

Galéria

.