Koronavírus - Egy nap alatt százhetvenen fertőződtek meg Ausztriában

MTI

2020.07.23. 22:54

A legtöbben Bécsben, Felső-Ausztriában, Salzburg tartományban és Alsó-Ausztriában fertőződtek meg.

Egy nap alatt százhetvenen fertőződtek meg koronavírussal Ausztriában az egészségügyi minisztérium csütörtöki jelentése szerint.

A legtöbben Bécsben (63 fő), Felső-Ausztriában (50 fő), Salzburg tartományban (21 fő) és Alsó-Ausztriában (16 fő) fertőződtek meg az elmúlt 24 órában. Vorarlbergben pedig több mint kétszeresére, hatról 13-ra nőtt az aktív fertőzöttek száma. Frastanz településen egy munkásszállón alakult ki gócpont; hat lakó koronavírus-tesztje lett pozitív.

A tartományban diagnosztizált új fertőzések közül pedig öt összefügg a munkásszállón történt esetekkel. A szálló 47 lakója számára 14 nap karantént rendeltek el. Salzburgban ugyanakkor nyolc új fertőzöttet regisztráltak; ők egy balkáni út során kapták el a koronavírust. Egy nap alatt országosan 1 445-re nőtt az aktív betegek, illetve fertőzöttek száma. Közülük 87-en szorulnak kórházi kezelésre. Ausztriában eddig 20 131 ember koronavírus-tesztje lett pozitív.

Közben az alkotmánybíróság úgy határozatot fogadott el, amely szerint a kijárási korlátozásokkal összefüggő szabályozás részben alkotmányellenes. Ezért Bécsben a rendőrség egyelőre nem tesz feljelentést a szabálysértők ellen, és helyszíni bírságot sem szabnak ki. Jelenleg felülvizsgálják a büntetőjogi felelősség mértékét az óvintézkedések (szájmaszkviselés vagy a kötelező távolság megtartása) be nem tartása esetén, és új büntetési tételeket állapítanak meg.

.