Korlátozták az áramfogyasztást Kaliforniában

MTI

2022.08.18. 19:57

Kaliforniában az előrejelzés szerint több helyen ismét 40 foknál is melegebb lesz.

Az áramfogyasztás önkéntes korlátozására kérte Kalifornia lakosságát az állam legjelentősebb áramhálózatának üzemeltetője, miután újabb hőhullám érte el az Egyesült Államok legnyugatibb államait.

A Kaliforniai Független Rendszerüzemeltető riasztásában arra kérte az embereket, hogy szorítsák a minimálisra az áram felhasználását annak érdekében, hogy megőrizzék a hálózat működőképességét. A szervezet a légkondicionálók használatának csökkentését kérte, illetve hogy a helyiségek hőmérsékletét ne hűtsék 25 fok alá, valamint hogy kerüljék az egyéb nagy teljesítményű berendezések használatát, és ahol lehetséges, kapcsolják le a villanyt.

A hőségben rendszerint növekszik az áramfogyasztás. A figyelmeztetés azért a délutáni, esti órákra vonatkozik, mert naplementekor a naperőművek termelése már kiesik, ami csökkenti a rendelkezésre álló áram mennyiségét.

Kaliforniában az előrejelzés szerint több helyen ismét 40 foknál is melegebb lesz, igaz, a partvidéken ennél jóval kellemesebb időre, 25 fok körüli hőmérsékletre számítanak.

.