Nemzeti katonai zarándoklatot tartottak Gödöllőn

MTI

2022.09.10. 14:11

A katonai ordinárius elmondta, 26. alkalommal rendezték meg az eseményt, az elsőt Zala megyében, Búcsúszentlászlón tartották.

Nemzeti katonai zarándoklatot tartott a Magyar Honvédség Katolikus Tábori Püspöksége szombaton Gödöllőn.

Berta Tibor dandártábornok, katolikus tábori püspök a helyszínen, a máriabesnyői városrészben álló Nagyboldogasszony-bazilika előtt az MTI-nek elmondta, hogy 26. alkalommal rendezték meg az eseményt, az elsőt Zala megyében, Búcsúszentlászlón tartották.

Hozzátette, hogy a Covid-járvány miatt néhány zarándoklat elmaradt, ezért az a cél, hogy a zarándokhelyeket most sikerüljön bejárni.

"Eddig Búcsúszentlászlón, Máriaremetén, illetve Makkosmárián voltunk, és most Máriabesnyőn" - fűzte hozzá a tábori püspök.

A dandártábornok beszélt arról, hogy ez másfajta módja a katonák összekovácsolásának, mint egy kiképzés vagy egy hadgyakorlat.

Kitért arra, hogy minden zarándoklathoz tartozik egy 15-20 kilométeres gyalogmenet az adott helyszínen, ez szintén fontos része a közösségépítésnek.

"Erősítenünk kell azt a szellemet, amely a honvédségben benne van. A honvédség egy nagycsalád, és a hitüket megvalló emberekben még inkább erősíteni kell ezt a nagycsaládi szellemiséget, mi vagyunk ebben a nagycsaládban a kovász" - fogalmazott a katonai ordinárius.

.