Mit főzzünk a hétvégén? - Egy főzés, két fogás - Gyors, egyszerű receptek a hétvégére
alon.hu
2023.01.05. 17:57
Egy főzés és két fogás? Igen, lehetséges! Mutatjuk, hogyan.
Gyors, egyszerű és ráadásul finom is, sőt még az újévi fogadalmunkat sem kell megszegni! Tökéletesen illeszkedik a kalóriaszegény, de tápláló, minden szükséges alapanyagot tartalmazó étrendhez.
Íme, itt a menüajánlatunk a hétvégére: Húsleves csirkemellből, és csirkesaláta lencsével, pirítóssal.
Húsleves gazdagon, két csirkemellből
Húsleves gazdagon, két csirkemellből
A csikehúsleves hozzávalói:
2 db nagyobb csirkemell
3 közepes sárgarépa
1 nagyobb fehérrépa
1 zeller
1 karalábé
6-8 kelbimbó (fagyasztott)
1 cs. petrezselyemzöld
1 hagyma
1 kisebb fej fokhagyma
Fűszerek: só, tört bors, késhegynyi őrölt kurkuma
200 gr mirelit zöldborsó
1 kis zacskó levestészta
Elkészítés:
A zöldségeket tisztítsuk meg.
A csirkét mossuk meg és tegyük fel főzni egy nagyobb fazék hidegvízben.
A legmagasabb fokozaton forraljuk fel, ha felforrt feljön a habja, egy kis szűrő segítségével szedjünk le.
Kapcsoljuk gyengébb fokozatra a főzőlapot.
Ha ez megtörtént, tegyük bele a zellert, karalábét, hagymát, fokhagymát és a fűszereket és nagyon lassú tűzön, éppen csak gyöngyözzön, főzzük 20-30 percet. Majd tegyük bele a darabolt répákat.
Főzzük tovább a levest, amíg a húst és a répákat puhának nem érezzük.
Ezután állítsuk egy kicsit magasabb fokozatra, adjuk hozzá a levesünkhöz a (fagyasztott) kelbimbót és borsót is. Picit főzzük így, majd lezárhatjuk. Ha szükséges a végén még sózzuk, borsozzuk.
A levestésztát egy külön edényben főzzük ki.
Jöhet a második fogás. A levesben főtt csirkemell kerül a salátánkba.
A lencsét külön edényben kell elkészíteni.
Néhány órára 10 dkg lencsét áztassunk le hidegvízben. Főzzük meg. Ízesítsük őrölt köménnyel, babérlevéllel, sóval.
Lencsés csirkesaláta
Lencsés csirkesaláta
Hozzávalók:
Tetszőleges saláta: Mediterrán mix, jégsaláta, madársaláta vagy rukkola ill. ezek keveréke
Fél kígyóuborka
15-20 koktélparadicsom
Fél Kaliforniai paprika
1 lilahagyma
1 ek. fenyőmag
Majonéz és tejföl (vagy joghurt)
Elkészítés:
Ízlésesen tegyük tálra a saláta-mixet.
A húslevesből emeljük ki a csirkemellet és daraboljuk fel. Helyezzük a salátánkra. Mossuk meg a paprikát, paradicsomot és az uborkát.
Vágjunk fel a kaliforniai paprikát, daraboljuk fel az uborkát.
Helyezzük ezeket is a tányérra.
A lilahagyma megpirítva sokkal finomabb, de nyersen is rádobhatjuk a salátánkra. Majonézt egy kis tálkában külön keverjük ki.