Mit süssünk húsvétkor? - Itt van két egyszerű és nagyon finom süti húsvétra, amit a család imádni fog

Húsvéti receptek

alonmedia.hu

2023.04.01. 18:57

A két sütit egyszerű elkészíteni, még sütést sem igényelnek.

Egy kávés-mascarponés, egy citromos-piskótás receptet osztunk meg Önökkel. Ebből egyik sem igényel sütést, igazából még főzést sem, a siker mégis garantált.

Habkönnyű citromos, piskótás álom

Habkönnyű citromos, piskótás álom

Habkönnyű citromos, piskótás álom

Hozzávalók:

  • 500 g babapiskóta
  • 2 egész biocitrom – szükséges a leve és a héja is (Ízlés szerint + 1 zöldcitrom díszítéshez és/vagy valamilyen piros bogyós gyümölcs)
  • 1 nagypohár tejföl
  • 10 ek. porcukor vagy ennek megfelelő édesítőszer (vagy nyírfacukor, barnacukor, gyümölcscukor, Xilit stb.)
  • 3 db Hulala tejszín (vagy valamilyen kemény habbá verhető tejszín esetleg habfixálóval használva)
  • 2,5 dl tej
  • 2 vaníliás cukor

Az elkészítés lépései:

  • Forraljuk fel a tejet, keverjük bele a vaníliás cukrot, majd hűtsük le.
  • Egy nagyobb tálba reszeljük le a két citrom héját, facsarjuk bele a két citrom levét is.
  • Adjuk hozzá a porcukrot és a tejfölt is majd keverjük össze alaposan.
  • Egy másik edényben verjük fel kemény habbá a tejszínt.
  • Öntsük a tejszínt a tejfölös masszához és keverjük össze.
  • Vegyünk egy szép tálat vagy tortaformát és mártsuk bele egymás után a babapiskótákat a kihűlt vaníliás cukros tejbe.
  • Sorakoztassuk szépen egymás mellé a tejjel átitatott babapiskótákat a tortaformában.
  • Ha egy réteggel készen vagyunk, tegyük rá a krém egy harmadát.
  • Folytassuk a rétegezést mindaddig, amíg elfogy az összes alapanyag.
  • A torta tetejére kerüljön krém, majd tetszőlegesen díszítsük.
  • Tálalás előtt egy éjszakát pihentessük a hűtőszekrényben.

 

Tiramisu

Tiramisu

Tiramisu

Hozzávalók

  •  750 g mascarpone                            
  • 1 nagyobb csomag babapiskóta
  • kb. 3 dl hosszú kávé                               
  • 6 cl Amaretto likőr           
  • 5 tojás sárgája                                                   
  • 5 ek porcukor                           
  •  kakaópor

Tiramisu elkészítése lépésről-lépésre

  • Vegyük elő a mascarponet a hűtőből. Könnyebb vele dolgozni, ha szobahőmérsékletű.
  • Válasszuk szét a tojássárgáját és a fehérjét. Tegyük a tojássárgáját egy keverőtálba, majd állandó kevergetés mellett forró vízfürdőn pasztörizáljuk, amíg sűrű, mártásszerű állagúvá válik. Ez általában körülbelül 2 percig tart. Ezután hideg vízfürdőben, pár percig kevergetve hűtsük le.
  • Adjuk hozzá a porcukrot, majd elektromos habverővel kifehéredésig verjük kemény habbá.
  • Ezután keverjük össze a mascarponével. Így egy kenhető állagú krémet kapunk.
  • Tegyük a krémet fél órára a hűtőbe.
  • Készítsük el a kávét, öntsük bele a mandulalikőrt, majd ezt is hagyjuk kihűlni.
  • Készítsünk elő egy szép tálat, amibe majd összeállítjuk a süteményt.
  • A babapiskótát egyenként, gyorsan mártsuk bele a lehűtött kávéba. Áztatni nem szabad, csak egy pillanatra mártsuk be. A babapiskótákat helyezzük hosszanti irányban egymás mellé. Ha szükséges, törjük ketté a piskótákat, hogy az edény alját teljesen befedjék.
  • Jöhet a mascarpones krém, a felét kenjük rá. Szitált kakaóporral zárjuk le ezt a réteget.
  • Ezután ismét a kávéba mártott babapiskótás réteg következik.
  • Ha ez kész, rákenjük a krém másik felét. Simítsuk el szépen a tetejét. Lefóliázva hűtőszekrényben pihentessük 12 órát.
  • Mielőtt tálaljuk a tetejét szórjuk meg kakaóporral.
.