Mit süssünk húsvétkor? - Itt van két egyszerű és nagyon finom süti húsvétra, amit a család imádni fog
Húsvéti receptek
alonmedia.hu
2023.04.01. 18:57
A két sütit egyszerű elkészíteni, még sütést sem igényelnek.
Egy kávés-mascarponés, egy citromos-piskótás receptet osztunk meg Önökkel. Ebből egyik sem igényel sütést, igazából még főzést sem, a siker mégis garantált.
Habkönnyű citromos, piskótás álom
Hozzávalók:
500 g babapiskóta
2 egész biocitrom – szükséges a leve és a héja is (Ízlés szerint + 1 zöldcitrom díszítéshez és/vagy valamilyen piros bogyós gyümölcs)
1 nagypohár tejföl
10 ek. porcukor vagy ennek megfelelő édesítőszer (vagy nyírfacukor, barnacukor, gyümölcscukor, Xilit stb.)
3 db Hulala tejszín (vagy valamilyen kemény habbá verhető tejszín esetleg habfixálóval használva)
2,5 dl tej
2 vaníliás cukor
Az elkészítés lépései:
Forraljuk fel a tejet, keverjük bele a vaníliás cukrot, majd hűtsük le.
Egy nagyobb tálba reszeljük le a két citrom héját, facsarjuk bele a két citrom levét is.
Adjuk hozzá a porcukrot és a tejfölt is majd keverjük össze alaposan.
Egy másik edényben verjük fel kemény habbá a tejszínt.
Öntsük a tejszínt a tejfölös masszához és keverjük össze.
Vegyünk egy szép tálat vagy tortaformát és mártsuk bele egymás után a babapiskótákat a kihűlt vaníliás cukros tejbe.
Sorakoztassuk szépen egymás mellé a tejjel átitatott babapiskótákat a tortaformában.
Ha egy réteggel készen vagyunk, tegyük rá a krém egy harmadát.
Folytassuk a rétegezést mindaddig, amíg elfogy az összes alapanyag.
A torta tetejére kerüljön krém, majd tetszőlegesen díszítsük.
Tálalás előtt egy éjszakát pihentessük a hűtőszekrényben.
Tiramisu
Hozzávalók
750 g mascarpone
1 nagyobb csomag babapiskóta
kb. 3 dl hosszú kávé
6 cl Amaretto likőr
5 tojás sárgája
5 ek porcukor
kakaópor
Tiramisu elkészítése lépésről-lépésre
Vegyük elő a mascarponet a hűtőből. Könnyebb vele dolgozni, ha szobahőmérsékletű.
Válasszuk szét a tojássárgáját és a fehérjét. Tegyük a tojássárgáját egy keverőtálba, majd állandó kevergetés mellett forró vízfürdőn pasztörizáljuk, amíg sűrű, mártásszerű állagúvá válik. Ez általában körülbelül 2 percig tart. Ezután hideg vízfürdőben, pár percig kevergetve hűtsük le.
Adjuk hozzá a porcukrot, majd elektromos habverővel kifehéredésig verjük kemény habbá.
Ezután keverjük össze a mascarponével. Így egy kenhető állagú krémet kapunk.
Tegyük a krémet fél órára a hűtőbe.
Készítsük el a kávét, öntsük bele a mandulalikőrt, majd ezt is hagyjuk kihűlni.
Készítsünk elő egy szép tálat, amibe majd összeállítjuk a süteményt.
A babapiskótát egyenként, gyorsan mártsuk bele a lehűtött kávéba. Áztatni nem szabad, csak egy pillanatra mártsuk be. A babapiskótákat helyezzük hosszanti irányban egymás mellé. Ha szükséges, törjük ketté a piskótákat, hogy az edény alját teljesen befedjék.
Jöhet a mascarpones krém, a felét kenjük rá. Szitált kakaóporral zárjuk le ezt a réteget.
Ezután ismét a kávéba mártott babapiskótás réteg következik.
Ha ez kész, rákenjük a krém másik felét. Simítsuk el szépen a tetejét. Lefóliázva hűtőszekrényben pihentessük 12 órát.
Mielőtt tálaljuk a tetejét szórjuk meg kakaóporral.