Hirdetés

Az autóbérlés buktatói külföldön - Ezekre figyeljen mielőtt autót kölcsönöz
alon.hu

Az autóbérlés buktatói külföldön - Ezekre figyeljen mielőtt autót kölcsönöz

alon.hu

2023.08.13. 21:57

Az autókölcsönzés buktatói külföldön.

Hirdetés

A megtévesztő tájékoztatások elkerülése érdekében érdemes ezeket a szempontokat figyelembe venni, hogy ne legyen csalódás, rosszabb esetben ráfizetés az autóbérlés. Az autókölcsönzés szabályai országonként változhatnak.

A foglalást megelőzően tekintse át a szolgáltatást nyújtó vállalkozás honlapját (cég- és elérhetőségi adatokat). Ismerje meg előre a szerződési feltételeket.

A foglalása előtt olvasson el minél több fogyasztói véleményt, értékelést, hogy megismerje a kölcsönző cég szolgáltatásait, ill. miként kezeli a felmerülő problémákat.

Foglalás előtt győződjön meg arról, hogy visszamondható-e a foglalás, abban az esetben, ha mégis meghiúsulna az utazás. Ha igen, akkor mely időpontig lehetséges.

Gépjármű bérlése előtt ellenőrizze, hogy pontosan milyen szolgáltatásokat tartalmaz az ár. (Biztosítás, üzemanyag, pótkulcs stb.) Továbbá tartalmaz-e az extrákat az ár, úgymint pl. gyermekülés, autópályamatrica stb., amennyiben nem, úgy tájékozódjon előre ezeknek a díjáról.

A szerződésben legyen rögzítve az is, hogy ki vezetheti a bérelt kocsit.

Legyen körültekintő a gépjármű átvételekor, nézze át az egész autót és az összes már meglévő hibát (karcolást, sérülést) jegyezzék fel a bérleti szerződésre.

Nézze meg, mennyi letét/foglaló (kaució) szükséges az autóbérléshez. Milyen módon kell azt biztosítani (készpénz, bankkártyán zárolják stb.)

Kérdezzen rá arra is, hogy a bérelt gépjármű visszaadása után mennyi idővel oldják fel a bankkártyáján zárolt letéti összeget.

Fordítson figyelmet arra is, hogy mennyi üzemanyaggal kapta a gépkocsit, valamint, hogy mennyivel kell visszavinni az autót. Továbbá, hogy milyen üzemű (dízel, benzin) az autó.

A legtöbb autókölcsönzést kínáló cég esetében az alapbiztosítási csomag benne van az árban, amennyiben ez a szolgáltatásnak nem képezi részét, úgy erről külön győződjön meg még az autókölcsönzést megelőzően.

Figyeljen arra is, hogy milyen plusz költségek merülhetnek fel az autókölcsönzés során, így például takarítási díj, autópálya úthasználati díj, ki- és elszállítási díj, kilométer díj stb.;

A szóbeli ígéretek később ritkán alátámaszthatók, így a szerződésben minden legyen rögzítve.

Pontosan érkezzen meg a megbeszélt időpontra a bérelt jármű leadásával, mivel egyes autókölcsönző vállalkozások ilyen esetben késedelmi díjat számítanak fel.
 

.