Mi legyen a karácsonyi menü? - Három különleges, gyors és finom szárnyas ételrecept az ünnepekre

Karácsony

alon.hu

2023.12.17. 18:57

Itt van három isteni finom ünnepi és egyáltalán nem bonyolult szárnyasrecept. Azt tudta, hogy az édesburgonyát sütőben is elkészítheti? Mutatjuk, hogyan.

Az ünnepek előtt sokakban felmerül a kérdés: milyen finomsággal lepje meg a családot? Íme, néhány menüötlet az ünnepi fogásokhoz. Karácsonyig a hozzávalók is beszerezhetők.

Ezek az ünnepi húsételek amit ajánlunk, nem terhelik meg gyomrot. Egyszerűek, könnyűek és finomak.

 

Rozmaringos csirkesült zöldségekkel

rozmaringos csirkesült 
Rozmaringos csirkesült zöldségekkel

 

Ez a csirkesült azért jó, - igaz, az előkészület talán hosszabb ideig tart -, de utána már a sütő dolgozik helyettünk. Ráadásul a főétellel együtt sül a köret. 

Hozzávalók:

  • 1 csomag darabolt csirke (comb, mell vegyesen, de készülhet olyan darabokból, amit a család jobban szeret)
  • 1 közepes cukkini
  • 2 szál sárgarépa
  • 3-4 db közepes burgonya
  • 1 db Kápia paprika vagy Kaliforniai paprika
  • 1 fej lilahagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 3-4 szem koktélparadicsom
  • őrölt bors, só
  • friss rozmaringág
  • 2+2 evőkanál olívaolaj
  • 5 dkg vaj (ízlés szerint esetleg baconszeletek)
  • 1 dl víz

 

Elkészítés:

  • A csirkét mossuk meg, töröljük szárazra. A zöldségeket szintén mossuk meg. Hámozzuk meg amelyiket szükséges pl. a burgonyát, hagymát és a fokhagymát. Vegyünk egy nagy tepsit elő. Olívaolajjal kenjük ki.
  • A csirkedarabokat sózzuk, borsozzuk, nyomjuk rá fokhagymát. Hézagosan tegyük egymás mellé a tepsibe.
  • A feldarabolt zöldségeket tegyük egy tálba, picit sózzuk, borsozzuk. Tegyünk rá 2 ek. olívaolajat. A tálban keverjük össze, majd töltsük meg a csirkedarabok közötti hézagokat a zöldségekkel.
  • Toljuk a sütőbe - előmelegíteni nem szükséges – öntsük rá az 1 dl vizet. A csirkedarabokra tegyünk még bacont (vagy 1-1 pici darab vajat), dobjuk rá a rozmaringágakat és közepes lángon kezdjük el sütni. Süssük kb. 45 percig. Közben azért nézzünk rá, saját szaftjával locsolgassuk. Ellenőrizzük, hogy átsültek-e a húsok. Ha még nem, akkor toljuk vissza a sütőbe, majd süssük készre.

Mi legyen a karácsonyi menü? Isteni finom ünnepi és egyáltalán nem bonyolult szárnyasreceptek >>>

Még nincs vége! A cikk folytatódik a következő oldalon.
.