Mit süssünk karácsonykor? – Itt van két tökéletes krémes süti karácsonyra, ami sokáig eláll és lehetetlen elrontani

Karácsony

alon.hu

2023.12.08. 19:47

Finomak és ellenállhatatlanul krémesek.

Közeleg a karácsony, és bizony komoly fejtörést okoz, mit süssünk az ünnepekre. Néha csak egy kis ötlet kell. Ebben segítünk most. 

Hókocka

Hozzávalók a tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 1 cs. szalakáli
  • 3 cl tej
  • 3 ek. cukor
  • 10 dkg margarin
  • 1 tojás

A krém hozzávalói

  • 2,5 dl tej
  • 3 cs. vaníliás cukor
  • 4 ek. liszt
  • 20 dkg margarin
  • 30 dkg porcukor

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  • A lisztet a margarinnal és a cukorral keverjük össze. Adjunk hozzá az 1 tojást.
  • A szalakálit pici tejben oldjuk fel és ezt is adjuk hozzá a tésztához.
  • Gyúrjuk össze, úgy, hogy jól formálható tésztát kapjunk. Ha szükséges pici lisztet tehetünk hozzá.
  • A tésztát osszuk 3 egyenlő részre. Nyújtsuk ki az első lapot és a sütő hátoldalán süssük meg, de arra ügyeljünk, hogy ne barnuljon meg. Néhány perc alatt megsül.
  • Csúsztassuk ki egy másik a tepsibe vagy egy konyharuhára.
  • Nyújtsuk ki és süssük meg a másik két lapot is. Szintén ügyeljünk arra, hogy nehogy megbarnuljanak, épp csak egy kis színt kapjanak.

Készítsük el a krémet

  • A vaníliás cukorral forraljuk fel a 2,5 dl tejet. Keverjünk el benne 4 ek. lisztet. Lassú tűzön állandó kevergetés mellett sűrítsük be, majd hagyjuk kihűlni.
  • A margarint keverjük habosra a porcukorral és kanalazzuk át a kihűlt tejes krémbe. Robotgéppel dolgozzuk össze a krémet.
  • Közben a tésztalapok is kihűltek.
  • Az első lapra kanalazzuk rá a krém felét és kenjük el egyenletesen. Helyezzük erre a krémes rétegre a következő tésztalapot.
  • Tegyük rá a krém másik felét, majd erre kerül a 3. lap.
  • 1 éjszakát állni hagyjuk.
  • Porcukorral meghintve tálaljuk.
Még nincs vége! A cikk folytatódik a következő oldalon.
.