Mit süssünk karácsonykor? – Itt van két tökéletes krémes süti karácsonyra, ami sokáig eláll és lehetetlen elrontani

Karácsony

alon.hu

2023.12.08. 19:47

Képviselőfánk

Hozzávalók a tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 5 db tojás
  • 10 dkg margarin
  • 1 dl víz
  • csipetnyi só

 

Hozzávalók a tésztához

  • 5 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • 4 db tojás
  • 6 dkg liszt
  • 2 cs. vaníliás cukor

2 dl tejszín

Elkészítés

  • A vizet a margarinnal és a sóval keverjük össze, majd közepes lángon forraljuk fel.
  • Ha már elolvadt a margarin és forr a víz, adjuk hozzá a lisztet, és mindaddig kevergetjük, amíg a tészta el nem válik az edény falától.
  • A tésztát tegyük át egy másik edénybe. Ha már kihűlt a tészta, dolgozzuk bele egyesével a tojásokat.
  • Melegítsük elő a légkeveréses sütőt 200 fokosra.
  • Sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit, majd töltsük habzsákba a tésztát. Nagyobb diónyi, kisebb tojásnyi méretű halmokat egymástól távol nyomjunk a sütőlemezre.
  • Kb. 15 perc alatt megnőnek, megkérgesednek kivülről.
  • Ezután állítsuk alacsonyabb hőfokra a sütőt (160 fokosra) majd süssük tovább további 15 percig, majd vegyük ki.

 

Készítsük el a vaníliakrémet

  • A 4 tojás sárgáját keverjük ki 10 porcukorral, a 6 dkg liszttel és 1 dl tejjel.
  • A maradék tejet vaniliáscukorral forraljuk fel.
  • A tojásfehérjéből verjünk kemény habot a maradék porcukorral.
  • A tojássárgás-lisztes keverékhez öntsük hozzá a felforralt vaníliás tejet. Folyamatos kevergetés mellett sűrítsük be.
  • Vigyázzunk, nehogy forrjon!
  • Vegyük le a tűzhelyről és adagonként keverjük hozzá a  fehérjékből felvert habot.
  • Készítsük el a tejszínhabot.

 

A kihűlt fánkok tetejétt vágjuk le.

Először töltsük meg a vaniliás krémmel, tegyünk rá egy kis tejszínt, majd helyezzük vissza a fánktészta tetejét.

Porcukorral meghintve tálaljuk.

.