Mit süssünk karácsonyra? - Itt van három mennyei karácsonyi süti, a lakásban a karácsonyi illat is garantált

Karácsony

alon.hu

2023.12.18. 18:57

Mézeskalács- és citromillat lengi be a házat, ha ezeket a karácsonyi finomságokat készíti el az ünnepekkor.

Az első süti egy isteni finom, mézeskalács ízű és illatú karácsonyi süti. Kívül ropogós, belül puha, egyszóval mennyei. Rendkívül egyszerű és annyira finom, hogy érdemes dupla adagot készíteni belőle az ünnepekre.
Az illata pedig annyira karácsonyi, hogy már sütés közben a konyhába csalogatja a családot.

Mézeskalács pöfeteg

Mézeskalács pöfeteg
Mézeskalács pöfeteg

Hozzávalók:

Egy isteni finom, mézeskalács ízű és illatú karácsonyi süti. Kívül ropogós, belül puha, egy szóval mennyei. 

  • 12 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg vaj
  •  
  • 28 dkg finomliszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1 db citrom héja
  • 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 2 teáskanál kakaópor
  • 1 ek. rumaroma

A golyók forgatásához:

  • 10 dkg porcukor

Elkészítés:

  • Egy keverőtálban keverjük össze a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral.
  • A vajat olvasszuk fel.  Keverjük tovább a tojásos cukros masszát és csurgassuk hozzá az olvasztott vajat.
  • A száraz hozzávalókat, azaz a lisztet, a sütőport és a citrom héját, a fűszerkeveréket, kakaóport keverjük össze, majd több részletben keverjük bele a tojásos masszába. Közben a rumaromát is tegyük hozzá.
  • Folpackkal letakarva tegyük a hűtőbe 1 órára.
  • Ezt követően vegyünk elő egy sütőlapot, tegyünk bele sütőpapírt.
  • Egy tálba készítsünk ki a porcukrot.
  • Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  • A hűtőben megdermedt masszából diónyi golyókat formázzunk. Fagyis kanállal szép egyforma kis golyókat tudunk porciózni. Ha ez megvan, porcukorba forgassuk meg.
  • A cukorban megforgatott golyókat jó hézagosan tegyük a sütőlapra. Sütés közben terülni fognak.
  • Hogy szép kontrasztos legyen a felületük, még egyszer szórjuk meg porcukorral a tepsin levő golyókat.
  • A 170 fokra előmelegített sütőben süssük 12-15 percig.

A süti, ha kihűlt belül puha, kívül pedig ropogós lesz.

Mézeskalács- és citromillat lengi be a házat, ha ezeket a karácsonyi finomságokat készíti el az ünnepekkor.

Még nincs vége! A cikk folytatódik a következő oldalon.
.