Mit süssünk húsvétra? Itt van három isteni finom vendégváró süti a húsvéti ünnepekre

Húsvét

alon.hu

2024.03.27. 18:57

Nyakunkon a húsvét és komoly fejtörést okoz, mit süssünk az ünnepekre. Néha csak egy ötlet kell. Ebben segítünk most. Mindhárom isteni finom és egyszerű. Húsvéti sütireceptek következnek.

Közeleg a húsvét és komoly fejtörést okoz mit süssünk az ünnepekre. Egyszerű, de nagyszerű sütiket ajánlunk. Kezdők is nyugodtan belevághatnak. Az első sütit érdemes az ünnepek előtt néhány nappal korábban elkészíteni. A sütést követő nap a legjobb és ellenálhatatlanul finom.

Hatlapos

Mit süssünk? - Vendégváró sütemények a húsvéti ünnepekre - Hatlapos
Mit süssünk? - Vendégváró sütemények a húsvéti ünnepekre - Hatlapos

A tészta hozzávalói

  • 50 dkg finomliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dl tej
  • 2 dkg szalalkáli 
  • 8 dkg vaj
  • csipet só

A krém hozzávalói:

  • 1 liter tej
  • 20 dkg cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 5 dkg kakaópor
  • 10 dkg vaj
  • 1 vaníliás cukor
  • csipet só

Tetejére: porcukor

Sütés: 180 fokra előmelegített sütőben

 

Elkészítés

  • A langyos tejben a szalalkálit keverjük el.
  • A lisztet a vajjal és a cukorral morzsoljuk el. Adjuk hozzá a tejes szalalkálit.
  • A tésztát gyúrjuk össze és osszuk szét 6 egyforma darabra.
  • Melegítsük elő a sütőt.
  • A kis cipókat ismét gyúrjuk át és az első cipót sodrófával téglalap alakúra nyújtsuk ki.
  • A sodrófa segítségével tegyük egy lisztezett tepsi hátoldalára és így süssük készre.
  • Vigyázzunk! Nagyon hamar kb. 8-10 perc alatt megsül. Ne legyen túlsütve, inkább fehér maradjon a tészta. Ha megsült csúsztassuk egy sima felületre (pl egy másik gáztepsi belsejébe, egy vágódeszkára vagy egy tiszta konyharuhára.)
  • Közben már kinyújtottuk a következő lapot, majd ezt is ugyanígy süssük. Ügyeljünk arra, hogy nyújtáskor egyformák legyenek a lapok, továbbá figyeljünk rá, nehogy megégjenek!
  • Így süssük meg mind a hat lapot. Amikor megsülnek, nagyon óvatosan egymásra is csúsztathatjuk a lapokat. Most még nagyon törékenyek.

 

Készítsük el a krémet!

  • A tej 3/4 részét a cukorral és a vaníliás cukorral forraljuk fel.
  • A lisztet a kakaóval és a megmaradt tejjel keverjük simára és öntsük a forrásban lévő tejhez. Folytonos keverés mellett főzzük sűrű krémmé.
  • Vegyük le a tűzről a krémet és keverjük bele a vajat.

Állítsuk össze a süteményt!

  • Vegyünk egy nagy vágódeszkát vagy gáztepsit. Tegyük bele az első süteménylapot és oszlassuk el rajta a csokis krém 1/6-od részét.
  • Ezt követően helyezzük rá a második lapot. Erre ismét csokis krém jön.
  • Folytassuk mindaddig, míg el nem fogynak a lapok és a krém.
  • Egy napig pihentessük, mert amikor elkészül, még egy kicsit kemény. Másnapra lesz igazán finom, ekkor már a tésztarétegek beisszák a csokikrémet. 
  • A sütemény tetejét másnap szórjuk meg porcukorral.

Közeleg a húsvét, és bizony komoly fejtörést okoz mit süssünk az ünnepekre. Egyszerű, de nagyszerű sütiket ajánlunk. Kezdők is nyugodtan belevághatnak.

Még nincs vége! A cikk folytatódik a következő oldalon.
.