Mit süssünk húsvétra? Itt van három isteni finom vendégváró süti a húsvéti ünnepekre
Húsvét
alon.hu
2024.03.27. 18:57
Nyakunkon a húsvét és komoly fejtörést okoz, mit süssünk az ünnepekre. Néha csak egy ötlet kell. Ebben segítünk most. Mindhárom isteni finom és egyszerű. Húsvéti sütireceptek következnek.
Közeleg a húsvét és komoly fejtörést okoz mit süssünk az ünnepekre. Egyszerű, de nagyszerű sütiket ajánlunk. Kezdők is nyugodtan belevághatnak. Az első sütit érdemes az ünnepek előtt néhány nappal korábban elkészíteni. A sütést követő nap a legjobb és ellenálhatatlanul finom.
Hatlapos
Mit süssünk? - Vendégváró sütemények a húsvéti ünnepekre - Hatlapos
A tészta hozzávalói
50 dkg finomliszt
10 dkg porcukor
2 dl tej
2 dkg szalalkáli
8 dkg vaj
csipet só
A krém hozzávalói:
1 liter tej
20 dkg cukor
6 evőkanál liszt
5 dkg kakaópor
10 dkg vaj
1 vaníliás cukor
csipet só
Tetejére: porcukor
Sütés: 180 fokra előmelegített sütőben
Elkészítés
A langyos tejben a szalalkálit keverjük el.
A lisztet a vajjal és a cukorral morzsoljuk el. Adjuk hozzá a tejes szalalkálit.
A tésztát gyúrjuk össze és osszuk szét 6 egyforma darabra.
Melegítsük elő a sütőt.
A kis cipókat ismét gyúrjuk át és az első cipót sodrófával téglalap alakúra nyújtsuk ki.
A sodrófa segítségével tegyük egy lisztezett tepsi hátoldalára és így süssük készre.
Vigyázzunk! Nagyon hamar kb. 8-10 perc alatt megsül. Ne legyen túlsütve, inkább fehér maradjon a tészta. Ha megsült csúsztassuk egy sima felületre (pl egy másik gáztepsi belsejébe, egy vágódeszkára vagy egy tiszta konyharuhára.)
Közben már kinyújtottuk a következő lapot, majd ezt is ugyanígy süssük. Ügyeljünk arra, hogy nyújtáskor egyformák legyenek a lapok, továbbá figyeljünk rá, nehogy megégjenek!
Így süssük meg mind a hat lapot. Amikor megsülnek, nagyon óvatosan egymásra is csúsztathatjuk a lapokat. Most még nagyon törékenyek.
Készítsük el a krémet!
A tej 3/4 részét a cukorral és a vaníliás cukorral forraljuk fel.
A lisztet a kakaóval és a megmaradt tejjel keverjük simára és öntsük a forrásban lévő tejhez. Folytonos keverés mellett főzzük sűrű krémmé.
Vegyük le a tűzről a krémet és keverjük bele a vajat.
Állítsuk össze a süteményt!
Vegyünk egy nagy vágódeszkát vagy gáztepsit. Tegyük bele az első süteménylapot és oszlassuk el rajta a csokis krém 1/6-od részét.
Ezt követően helyezzük rá a második lapot. Erre ismét csokis krém jön.
Folytassuk mindaddig, míg el nem fogynak a lapok és a krém.
Egy napig pihentessük, mert amikor elkészül, még egy kicsit kemény. Másnapra lesz igazán finom, ekkor már a tésztarétegek beisszák a csokikrémet.
A sütemény tetejét másnap szórjuk meg porcukorral.
Közeleg a húsvét, és bizony komoly fejtörést okoz mit süssünk az ünnepekre. Egyszerű, de nagyszerű sütiket ajánlunk. Kezdők is nyugodtan belevághatnak.