Mi legyen szenteste a vacsora? - Három nagyon finom, klasszikus vacsorát ajánlunk december 24-re
December 24.
alon.hu
2024.12.14. 17:57
Mi legyen szenteste a vacsora? - Három nagyon finom, klasszikus vacsorát ajánlunk december 24-re
Illatos, grillezett lazacfilé burgonyapürével
Mi legyen szenteste a vacsora? - Illatos, grillezett lazacfilé
Hozzávalók a lazachoz:
600 g lazacfilé
só, bors, ízlés szerint
2-3 evőkanál olívaolaj
póréhagyma
fokhagymagerezdek, ízlés szerint
Hozzávalók a burgonyapüréhez:
700 g burgonya
5 dkg teavaj
100 ml tej
só, bors, ízlés szerint
Elkészítés
Kezdjük a burgonyával.
Mossuk meg, majd kockázzuk fel a burgonyát.
Sós vízben főzzük puhára.
Ha megfőtt szűrjük le és burgonyanyomóval vagy villával pépesítsük. Tegyük hozzá a tejet, a vajat, és ha szükséges sót és borsot.
Közben készüljünk elő a lazacok sütéséhez:
A lazacot mossuk meg, töröljük szárazra.
Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat. A lazacfiléket tegyük bele, a felmelegített serpenyőbe. Közepes hőmérsékleten süssünk kb 4-5 percig, majd fordítsuk meg és így is süssük át. (Kb. 4-5 perc), A sütési idő a halszeletek vastagságától függ. Közben karikázzunk bele póréhagymát, dobjunk hozzá fokhagymagerezdeket. Tekerjünk rá egy kis borsot.