Mit süssünk karácsonykor? - Három különleges süti karácsonyra, amit a család szeretni fog

Advent

alon.hu

2024.12.11. 17:57

Isteni süteményreceptek, melyből kettőt még sütni sem kell!

Közeleg a karácsony és komoly fejtörést okoz, milyen sütit süssünk az ünnepekre? Néha csak egy kis ötlet kell, most  ebben próbálunk segíteni. 

Az első, a gyerekek nagy kedvence igazán csokis. Bármilyen maradék csokiból elkészíthető, akár a megmaradt mikulásfigurákat is hasznosíthatjuk.

Legcsokisabb csokitorta

Legcsokisabb csokitorta

Legcsokisabb csokitorta

A torta hozzávalói

  • 34 dkg darabokra tört csoki (Vegyesen bármi lehet benne: tejcsoki, étcsoki, csokimikulás, adventi maradék, minden, ami az utóbbi időben megmaradt)
  • 3/4 bögre cukor (2 dl-s bögre) - (13 dkg)
  • 17 dkg kockára darabolt vaj
  • 5 tojás; különválasztva a sárgája és fehérje
  • 1/3 bögre átszitált liszt - (6 dkg)

A csokimáz hozzávalói:

  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 1 evőkanál kakaó
  • 1 evőkanál étkezési keményítő

 

Elkészítés

  • A cukrot, a vajat, valamint a darabokra tört csokoládét tegyük egy nagyobb fémtálba, amit helyezzünk egy másik edény fölé, amiben vizet forralunk. A vízgőz felett folyamatosan kevergessük, míg egynemű lesz.
  • Ha egynemű, hűtsük le!
  • Egyenként keverjük bele a tojások sárgáját, mindegyik után alaposan keverjük el a masszát.
  • Végül szitáljuk bele a lisztet.
  • A tojásfehérjét ne túl keményre verjük fel. Óvatosan forgassuk bele a csokoládémasszába.
  • Melegítsük elő a sütőt.
  • Kivajazott, szétnyitható tortaformában (süthetjük téglalap alakú sütőformában is) süssük 180 fokon, kb. 45 percig, ill. amíg átsül (ellenőrizzük a közepét egy villával).
  • Míg sül, készítsük el a csokimázat.
  • A vajat olvasszuk fel
  • Adjuk hozzá a 4-5 dkg cukrot, az 1 evőkanál kakaót és az 1 evőkanál étkezési keményítőt.
  • Amint besűrűsödik, öntsük a sütire.

 

Következzék egy ellenállhatatlan citromos, vaníliás pihe-puha krémes finomság, melyet még sütni sem kell! >>>

Még nincs vége! A cikk folytatódik a következő oldalon.
.