Ünnepi menü - Kifogástalan karácsonyi sültek az ünnepekre, melyeket mindenki szeretni fog

Ünnepi recept

alon.hu

2024.12.21. 18:20

Ünnepi menü - Kifogástalan karácsonyi sültek az ünnepekre, melyeket mindenki szeretni fog

Ropogós kacsasült 

Ropogós kacsasült 
Ropogós kacsasült 

A kacsa sütésekor a megfelelő hőfok beállítására kell nagyon ügyelni (sütőtől függ, nagyjából 160-180 fok), ne legyen nagyon magas, nehogy kiszáradjon a húsa.

Hozzávalók:

  • 1 pecsenyekacsa
  • majoranna, rozmaring
  • só, bors
  • 2-3 dl száraz fehérbor (de víz is lehet)
  • 6-8 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

  • A kacsát mossa meg, papírtörlővel törölje szárazra.
  • Készítsen elő egy nagy hőálló tálat. Kis olajjal kenje ki.
  • Tegye bele a kacsát, majd kívül-belül jól sózza, borsozza be. Szórjon rá majorannát, rozmaringot. (Friss rozmaringgal még illatosabb lesz.)
  • A kacsa bőrét vagdossa be, szúrjon egy-egy nyílásba fokhagymát is. Öntsön alá fehérbort vagy vizet. Takarja le alufóliával és már mehet is a sütőbe. Előmelegíteni nem szükséges.
  • A sütési idő függ a kacsa súlyától. Az alufóliát egy óra múlva vegye le, hogy a kacsa pirulhasson. Sütés közben párszor locsolja meg a saját szaftjával. Süsse addig, míg szép piros, ropogós nem lesz.

Ünnepi menü - Kifogástalan karácsonyi sültek az ünnepekre, melyeket mindenki szeretni fog >>>

Még nincs vége! A cikk folytatódik a következő oldalon.
.