Ünnepi menü - Kifogástalan karácsonyi sültek az ünnepekre, melyeket mindenki szeretni fog
Ünnepi recept
alon.hu
2024.12.21. 18:20
Ünnepi menü - Kifogástalan karácsonyi sültek az ünnepekre, melyeket mindenki szeretni fog
Ropogós kacsasült
Ropogós kacsasült
A kacsa sütésekor a megfelelő hőfok beállítására kell nagyon ügyelni (sütőtől függ, nagyjából 160-180 fok), ne legyen nagyon magas, nehogy kiszáradjon a húsa.
Hozzávalók:
1 pecsenyekacsa
majoranna, rozmaring
só, bors
2-3 dl száraz fehérbor (de víz is lehet)
6-8 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A kacsát mossa meg, papírtörlővel törölje szárazra.
Készítsen elő egy nagy hőálló tálat. Kis olajjal kenje ki.
Tegye bele a kacsát, majd kívül-belül jól sózza, borsozza be. Szórjon rá majorannát, rozmaringot. (Friss rozmaringgal még illatosabb lesz.)
A kacsa bőrét vagdossa be, szúrjon egy-egy nyílásba fokhagymát is. Öntsön alá fehérbort vagy vizet. Takarja le alufóliával és már mehet is a sütőbe. Előmelegíteni nem szükséges.
A sütési idő függ a kacsa súlyától. Az alufóliát egy óra múlva vegye le, hogy a kacsa pirulhasson. Sütés közben párszor locsolja meg a saját szaftjával. Süsse addig, míg szép piros, ropogós nem lesz.
Ünnepi menü - Kifogástalan karácsonyi sültek az ünnepekre, melyeket mindenki szeretni fog >>>