Ünnepi menü - Kifogástalan karácsonyi sültek az ünnepekre, melyeket mindenki szeretni fog

Ünnepi recept

alon.hu

2024.12.21. 18:20

Ünnepi menü - Kifogástalan karácsonyi sültek az ünnepekre, melyeket mindenki szeretni fog

Vörösboros libasült burgonyapürével és párolt káposztával

Vörösboros libasült burgonyapürével és párolt káposztával
Vörösboros libasült burgonyapürével és párolt káposztával

Hozzávalók (4 személy részére):

  • 4 db libamell vagy libacomb vegyesen
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 szál rozmaring
  • bors
  • vörös bor

Párolt káposzta

Hozzávalók:

  • 1 fej lila káposzta
  • 1 nagyobb lilahagyma
  • olaj
  • só, bors, kömény

A párolt káposzta elkészítése:

1 kisebb fej lila káposztát reszelünk le, hintsük meg sóval. Ízesítsük köménymaggal, pici borssal. Olajon pirítsunk meg egy fej lilahagymát, majd tegyük bele a lereszelt káposztát. Pároljuk puhára.

A libasült elkészítése:

  • A libamelleket, combokat mossuk át, majd a bőrös felüket vagdaljuk be, sózzuk, borsozzuk.
  • Egy tepsit vajazunk ki és bele helyezzük a húst a bőrös felével lefelé.
  • Tegyük mellé a félbevágott vörös hagymát, fokhagymát és a rozmaring ágakat.
  • A hús alá öntsünk 1/2 liter vizet, majd a tepsit fóliázzuk le. 200 fokra előmelegített sütőbe tegyük, így süssük csaknem 2 órán keresztül.
  • Az elpárolgott vizet időközönként pótoljuk, ha szükséges. Sütés közben többször locsoljuk meg a saját szaftjával. Amikor a hús omlós, akkor a fóliát levéve még 15 percig pirítsuk, majd öntsük rá a bort is. 
  • A megpirult libamelleket 1 cm vastagságú szeletekre vágjuk.
.