Mit főzzünk a maradék húsvéti sonkából? - 4 nagyszerű recept

Húsvét

alon.hu

2025.04.21. 04:37

Íme, néhány ötlet miként használjuk fel a maradék sonkát.

Ha a maradék sonkát se pizzára, se főzelékhez nem szeretnénk felhasználni, akkor jöhet a B, vagy a C-terv; mint például a sonkás tészta, vagy akár Pasta Carbonara, most kivételesen nem baconből; de akár a sonkás-hagymás muffin vagy most akár egy kis zöldséggel megbolondított tészta is versenybe szállhat.

Pasta Carbonara

Mit süssünk, főzzünk, - pasta carbonara
Így használjuk fel a maradék sonkát - Pasta Carbonara

Hozzávalók:

  • 30-40 dkg spagetti tészta, személyenként 10 dkg
  • 25 dkg sonka
  • 4 dl főzőtejszín
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg parmezánsajt
  • Só, bors
  • 2 tojássárgája

Elkészítés:

  • Tegyük fel a tésztának a főzővizet és főzzük ki a spagettitésztát.
  • Pici olajon pirítsunk meg a felaprított sonkát.
  • Tűzhelyen egy edényben keverjük össze a 2 tojássárgáját, a tejszínt, a borsot, a sót (ha szükséges) és a zúzott fokhagymát. Lassú tűzön, állandó kevergetés mellett melegítsünk össze.
  • Ha kifőtt a tészta, tegyük egy tálba. Öntsük le a tejszínes keverékkel, majd tegyük rá a pirított sonkát.
  • Legvégén szórjuk meg parmezánnal.

Húsvét: Mit főzzünk a maradék sonkából? - 4 nagyszerű recept

Még nincs vége! A cikk folytatódik a következő oldalon.
.