Húsvét: Mit főzzünk a maradék sonkából? - 4 nagyszerű recept
Sonkás tészta
Sonkás tészta
Hozzávalók
- 40 dkg száraztészta (személyenként 10 dkg száraz tészta)
- 40 dkg füstölt-főtt sonka
- 1 nagy pohár tejföl
- őrölt bors
- őrölt szerecsendió
- 20 dkg reszelt sajt
- 1 ek. olaj
- só
Elkészítés:
- A tésztát bő vízben főzzük ki.
- A sonkát vágjuk apró darabokra, a sajtos reszeljük le.
- Vegyünk egy hőálló üvegtálat, kicsit kenjük ki olajjal.
- Tegyünk egy réteg kifőtt tésztát az edény aljára, majd arra egy réteg darabolt sonkát és sajtot, majd arra a tejfölt.
- Mindaddig rétegezzük, míg elfogynak a hozzávalók.
- Sütőben süssük össze, kb. 20 perc alatt.
- Pihentetés után tálaljuk.
Így használjuk fel a maradék sonkát - 4 nagyszerű recept
Még nincs vége! A cikk folytatódik a következő oldalon.