Mit főzzünk a maradék húsvéti sonkából? - 4 nagyszerű recept

Húsvét

alon.hu

2025.04.21. 04:37

Húsvét: Mit főzzünk a maradék sonkából? - 4 nagyszerű recept

Sonkás tészta

Sonkás tészta
Sonkás tészta

Hozzávalók

  • 40 dkg száraztészta (személyenként 10 dkg száraz tészta)
  • 40 dkg füstölt-főtt sonka
  • 1 nagy pohár tejföl
  • őrölt bors
  • őrölt szerecsendió
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1 ek. olaj

Elkészítés:

  • A tésztát bő vízben főzzük ki.
  • A sonkát vágjuk apró darabokra, a sajtos reszeljük le.
  • Vegyünk egy hőálló üvegtálat, kicsit kenjük ki olajjal.
  • Tegyünk egy réteg kifőtt tésztát az edény aljára, majd arra egy réteg darabolt sonkát és sajtot, majd arra a tejfölt.
  • Mindaddig rétegezzük, míg elfogynak a hozzávalók.
  • Sütőben süssük össze, kb. 20 perc alatt.
  • Pihentetés után tálaljuk.

Így használjuk fel a maradék sonkát - 4 nagyszerű recept 

Még nincs vége! A cikk folytatódik a következő oldalon.
.