Mit süssünk húsvétkor? - Itt van két ellenállhatatlanul finom vendégváró süti az ünnepekre
Húsvét
alon.hu
2025.04.13. 17:57
Ha húsvétkor ezeket süti, garantált lesz a siker! Ezekkel az ellenállhatatlanul finom süteményekkel minden dicséretet bezsebelhet.
Két egyszerű, ellenben leírhatatlanul finom édességet mutatunk be. Íme, így készül az ünnepi sajttorta málnaöntettel.
Ünnepi sajttorta málnaöntettel
Mit süssünk? - Ünnepi sajttörta málnaöntettel
Hozzávalók (8-10 szelet)
1 csomag zabkeksz ledarálva (Zabfalatok 215 g-os)
10 dkg olvasztott vaj
3 doboz (250 g-os) Mascarpone krémsajt
15-20 dkg porcukor (ízléstől függően lehet több is, ha valaki édesebben szereti)
1 citrom reszelt héja és ½ citrom leve
1 dl tejföl
1 dl tejszín
2 egész tojás
3 tojássárgája
2 púpos tk. étkezési keményítő
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. (A tortasütő módot válasszuk.)
A 23 cm átmérőjű kapcsos tortaformát belül béleljünk ki sütőpapírral, kívülről és alulról jól bugyoláljuk be több réteg alufóliába. Ez azért szükséges, mert a tortát vízfürdőben kell sütni, és hogy a víz ne szivárogjon be a tortaformába.
Először készítsük el az alapot. Az aprítógépben daráljuk le a kekszmorzsát, keverjük össze a 10 dkg olvasztott vajjal. A tortaformába nyomkodjuk bele a vajas kekszmorzsát. (Egy nedves kanál hátoldalával vagy egy pohár aljával.)
Amíg készül a krém, tegyük ezt a hűtőbe.
A szobahőmérsékletű krémsajtot (fontos, hogy szobahőmérsékletű legyen, különben lehetetlen csomómentesre keverni) keverjük ki a tejföllel, porcukorral, citromhéjjal és lével, tejszínnel és a keményítővel valamint a tojásokkal. A tojásokat érdemes előtte felverni.
Vegyük ki a hűtőből a kekszalapot és öntsük rá a kész sajtkrémet. Helyezzük be a tortaformát egy mély tepsibe. A tepsibe öntsünk vizet, úgy, hogy kb. a feléig érjen fel.
Kb. 45 percig kell sütni, de ekkor még „remegni” fog egy kicsit, de nem baj, mert a hűlés alatt is sül még tovább.
Érdemes fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni, mert jót tesz neki, ha egy éjszakát még áll.
Tálalhatjuk csokiöntettel vagy gyümölcsöntettel.
Hozzávalók a gyümölcsöntethez:
1 doboz málna (250 g) vagy készíthetjük fagyasztott gyümölcsből is: 1 csomag fagyasztott málna/eper/áfonya vagy bármilyen bogyós gyümölcs, kb. 25 dkg
1 citrom leve és héja
15 dkg porcukor, ill. ízesíthetjük mézzel vagy édesítőszerrel.
Gyümölcsöntet elkészítése:
Botmixerrel keverjük össze a fenti hozzávalókat. Amikor a tortát szeleteljük, akkor díszítsük, ízesítsük szeleteket ezzel a gyümölcsöntettel.
Ez a sajttorta cukormentes változatban is elkészíthető. A Zabfalatok helyett válasszunk valamilyen cukormentes kekszet!
Ha húsvétkor ezeket süti, garantált lesz a siker! Ezekkel az ellenállhatatlanul finom süteményekkel minden dicséretet bezsebelhet. >>>