Hirdetés

Hirdetés

Aktuális

Szellemjárta Fő tér - Szűrös Mátyás a tüntetők között

2006.10.20

A Fő téri tüntetetés-sorozat új színt kapott Szűrös Mátyás csütörtök esti fellépésével. A volt MSZMP-s majd MSZP-s, még később szocdem politikus az imádság, a Szent Korona tan mellé odatette a szociális demagógiát is: a nemzetközi tőke fojtogatásában szenvedő kisembereket segítő anyagilag erős állambácsit vizionált. Nagyívű szónoklatát a pártok ellenőrzésének szükségességének écája és ima vezette be.

New Yorker üzlet nyílott Szombathelyen

2006.10.19

A belvárosi butikok mérhetetlen örömére újabb multinacionális divatház nyitott Szombathelyen. A New Yorker a Family Centerben rendezkedett be, kínálatával elsősorban a fiatal korosztályt célozza meg. A nyitónapon mi is kikukkantottunk egy fényképezővel.

A Fidesz értékelte a közgyűlést

2006.10.17

Horváth Zsolt városi Fidesz-elnök és Molnár Miklós, Pro Savaria-frakcióvezető kedden egy sajtótájékoztatón értékelte a tegnapi, meglehetősen viharosra sikeredett alakuló közgyűlést. Szerintük a bizottsági helyek körüli konfliktus csak a jéghegy csúcsa.

Megyegyűlés: A béke szigete

2006.10.13

A a fideszes Kovács Ferenc lett a megyei közgyűlés elnöke, olyannyira, hogy még a szocialisták is megszavazták. Az elnök 600 ezret, az alelnökök 560 ezer forintot keresnek. Az alakuló ülés után úgy tűnik, a megyegyűlés lehet a béke szigete.

A jobboldali frakciószövetség biztos, a többi nem

2006.10.12

Négy nappal az alakuló közgyűlés előtt még nem tudni, ki-kivel lesz a szombathelyi közgyűlésben. Az biztos, hogy a Fidesz egy frakcióban lesz a KDNP-vel, és frakciószövetséget alkot a Pro Savariával. Az MDF pénteken tart sajtótájékoztatót a témában.

Hétfőn este alakul meg az új szombathelyi közgyűlés

2006.10.10

A Vas Megyei Bíróság véglegesítette a körülményesen kialakult szombathelyi közgyűlés mandátumait. A Fidesz - Pro Savaria tandemnek mégsem lesz többsége, de a helyzet még így is kaotikusnak ígérkezik. A új képviselőtesület 16-án, hétfőn este 6 órakor tartja alakuló ülését.

Ellenzéki többség várható a közgyűlésben?

2006.10.06

Információink szerint egy számítási hiba miatt módosulhat Szombathelyen a közgyűlés összetétele. A Területi Választási Bizottság helyt adott a módosításnak.

Fidesz: Rohanunk a pénzügyi csődbe

2006.10.05

Csütörtökön újabb sajtótájékoztatót tartott a szombathelyi Fidesz, ezúttal a város jövő évi költségvetésével kongatták meg a vészharangot. Szerintük a hiány 2007-ben elérheti a 2 milliárd forintot. Azt mondják, sürgősen tárgyalni kellene erről, no meg hogy Ipkovich György Gyurcsány Ferencnek egyik legjobb tanítványa.

Horoszkóp - 2006. október

2006.10.04

Az október komoly kihívást jelent a Kosoknak, a Bikák kerüljék a közlekedési kihágásokat, a magányos Oroszlánokra új szerelem köszönthet. A Mérlegek számára az elkövetkező egy év jelentős változást ígér, a Bakok jobban teszik, ha szabadságra mennek, de a többiek számára is útmutatást nyújt az ALON horoszkópja.

Autók és lányok

2006.10.02

A hétvége nemcsak a politikáról szólt. A szombathelyi Tesco parkolójában például a tuningolt autók és hozzájuk tartozó lányok kerültek közszemlére. Arrafelé jártunk, csináltunk pár fotót.

Az MDF a céges kapcsolatokról

2006.09.29

A kampánycsend előtti utolsó szót a képviselők céges kapcsolatai ügyében feltehetően az MDF mondta ki egy mai sajtótájékoztatón. Önnek néhány órája van, hogy elolvassa.

Kóka János Szombathelyen

2006.09.28

Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter érkezett ma Szombathelyre, az Epcos új raktárának alapkőletélére. Előtte az SZDSZ szombathelyi irodájában tartott sajtótájékoztatót szűkebb pátriánkat érintő fejlesztési tervekről.

A Fidesz a szombathelyi közélet tisztaságáról

2006.09.28

Tovább folyik a politikai adok-kapok a város közéleti tisztaságával kapcsolatban. Egy mai sajtótájékoztatón Vigh Gábor fejtette ki ezzel kapcsolatos álláspontját. Rágalmaknak és félinformációknak nevezte a , és egyben visszadobta a labdát a baloldal térfelére.

Az MSZP-SZDSZ a jobboldal érdekköreiről

2006.09.27

Az a szocialisták és a szabaddemokraták is a közélet tisztasága mellett foglaltak állást egy mai sajtótájékoztatón. Ha a ciklus végi ígéretek teljesülnek, minden idők legtisztább, legáttekinthetőbb közgyűlése fog alakulni Szombathelyen. Kicsit kommentálunk.

Az MDF rendet vágna a képviselők és az önkormányzat gazdasági kapcsolataiban

2006.09.26

Az MDF egy keddi sajtótájékoztatón kifejtette, hogyan is képzeli a párt által szorgalmazott tiszta kezek politikáját Szombathelyen.

Az MSZP-SZDSZ-duó a közgyűlésről

2006.10.19

A immár a városvezetés is értékelte az ominózus alakuló . Szerintük a Fidesz kétféle politikát folytat, amúgy az ellenzéket visszavárják a bizottsági munkába.

Egyéves Nyugat Rádió

2006.10.18

Kedd este lazítottunk kicsit. Segítettünk megünnepelni a Nyugat Rádiónak az egyéves születésnapját. Jó nők, jó borok. Píár.

Megvan a baloldali többség a közgyűlésben

2006.10.14

Az Együtt Szombathelyért Egyesület (ESZE) is felfedte kártyáit. Az utolsó napok történéseinek fényében már nem különösebben meglepő: Gyimesi József is Ipkovich György mellett teszi le a voksot. Érdekes ciklusnak nézünk elébe.

Az MDF bent lesz a városvezetésben

2006.10.13

Hivatalosan bejelentették: az MDF és Szabó Gábor a szocialisták ajánlatát találta jobbnak. Szerintük a Fidesz nem törekedett az együttműködésre. Szabó az Ipkovich-féle városvezetéssel nem politikailag, hanem programok mentén kíván együttműködni. Az ALON azt is kérdezte, hogy vajon mit szólnak ehhez a választók.

Pénteken megalakul az új megyegyűlés

2006.10.11

A Vas megyei közgyűlés alakuló ülését október 13-án, délelőtt 10 órakor tartja a megyeháza dísztermében. Ekkor választanak elnököt is. És mi lesz a Markusovszky kórházzal?

Kossuth tér, október 6. - Nem történt semmi

2006.10.06

Helyszíni tudósítás a budapesti "vekkeres" Fidesz nagygyűlésől. Az ALON munkatársa a téren járt. Beszédek, dalok, szólamok. Különös esemény nem történt.

Sárvári gyáravató: Virsli és szkafander

2006.10.05

Két és fél milliárd forintért épített új üzemet Sárváron a Sága Foods. A csütörtöki ünnepélyes megnyitón nemcsak a földművelési miniszter, de az ALON is ott volt, hogy a beszédek és az állófogadás között megnézze, hogyan is készül a Füstli virsli. Látott ön már szkafanderes Vas megyei újságírókat?

És a vesztesek?

2006.10.04

A történelmet mindig a győztesek írják – tartja a mondás, ami persze igaz, mint ahogy az is, a híreket meg többnyire róluk írják. Pedig legalább olyan érdekes vesztesek után kutatva átbogarászni a szombathelyi és Vas megyei választási adathalmazt. Nem lehet túl bizsergető érzés, amikor az emberre még rokonai, szomszédai, ismerősei sem szavaznak.

Fidesz: Szombathely a változásra szavazott

2006.10.03

Kedden Molnár Miklós és a szombathelyi Fidesz egy sajtótájékoztató keretében értékelte az önkormányzati választásokat és a nyomában kialakult furcsa politikai helyzetet. „Olyan politikai kultúra teremtődhet meg, amelynek már régóta meg kellett volna születnie” – hangzott el.

Éledezik a Savaria Plaza

2006.09.30

Már sokan leírták a szombathelyi plázát, de úgy tűnik, korán. Az új angol tulajdonos háttérmunkái beérni látszanak: nemsokára egy komolyabb bababolt, majd ősz végén egy kétezer négyzetméteres szupermarket nyílik az épületben. Újjáéled az üzletközpont ingyenes terjesztésű magazinja is.

Megnyílt a Történelmi Témapark

2006.09.29

Csütörtök délután hivatalosan is megnyitotta kapuit a szombathelyi Történelmi Témapark. A pályázati pénzekből épült, afféle interaktív, tudományos, szórakoztató szabadtéri múzeum most ősszel egy hónapig várja látogatókat.

A polgármester szavazásra biztat

2006.09.28

„Életem legszebb négy éve volt” – fogalmazott Ipkovich György azon a sajtóbeszélgetésen, melyen egyben szavazásra biztatta a választópolgárokat, mert „ez a demokrácia ünnepe”.

Átadták a megújult homlokzatú vasútállomást

2006.09.27

Az eredeti, 1901-es állapotokat állították vissza a szombathelyi vasútállomás homlokzatán. A kétségkívül impozáns külső 1,1 milliárdba került, amibe 100 millióval szállt be a város. Az épülethez kapcsolódó peront októberben fejezik be.

A Fidesz Ipkovich György telefonos kampányáról

2006.09.26

Finiséhez közeledve felélénkülni látszik - az utcai tiltakozások miatt háttérbe szorított -választási kampány. Egy keddi sajtótájékoztatón a Fidesz Ipkovich György telefonos kampányát vette célba. A téma a polgármester lobbiképessége volt.

Kistérségi forgatag: Vannak még tartalékok

2006.09.23

A nagy elánnal beharangozott szombathelyi Kistérségi forgatag még mindig nem biztosítja az elvárható kellő tömegvonzást, holott az ötlet jó, és a rendezvény minden eddiginél szervezettebb.