Hirdetés

Hirdetés

Aktuális

Az ország egyik legjelentősebb autótolvaj bandája bukott meg Vas megyében

2004.03.27

Komoly logisztikai és high-tech segítséggel dolgozott a társaság. Az okozott kár körülbelül félmilliárd forint, a bűnjelek tárolásához a Volán telephelyét kellett igénybe venni. Főleg a német autótípusokat kedvelték.

Integráció - Parttalan vita a főiskolán

2004.03.26

A soproni egyetem és a szombathelyi főiskola egyesítéséről. Magyar Bálint oktatási miniszter kontra a BDF 90 százaléka. Az eredmény: mint az várható volt. A miniszter lekezel, pedig a főiskolán van az ország ötödik legjelentősebb gólyabálja. Stb.

Mi lesz veled, autópálya?

2004.03.22

Markó Péter, a Vas megyei közgyűlés elnöke hétfőn sajtótájékoztatón próbálta eloszlatni az észak-déli autópálya körül kialakult félreértéseket. Szerinte egyáltalán nem lefutott meccs ez, mi meg megint szembesültünk a régi igazsággal, hogy minden bonyolultabb, mint amilyennek látszik.

Itt járt az egészségügyi miniszter

2004.03.18

Kökény Mihály, egészségügyi, szociális- és családügyi miniszter csütörtöki látogatásán gyógyszertárat és hajléktalanszállót látogatott, valamint nagy dolgokat ígért a Markusovszky Kórháznak.

Vas megyei MSZP-s roma beléptetés: Tettlegességig fajult?

2004.03.16

Sajtóinformációk szerint tettlegességig fajult a Vas megyei szocialisták roma beléptetésének ügye. Verés, megfélemlítés, pártélet.

A szólás szabadsága, ha egyáltalán …

2004.03.11

Isten tudja, hogy nagyon helyes vagy éppen nagyon nem, de immár csaknem tradíció, hogy a Szabad sajtó napja alkalmából Szombathelyen koccintanak egymással a politikusok és az újságírók.

Online fordítóverseny: Végeredmény és ajándékok

2004.03.08

Partnereinkkel még ősszel hirdettük meg fiatalok számára szóló online fordítóversenyünket. A végeredmény, az értékes ajándékok listája és a győztes fordítás most megtekinthető az ALON-on.

Szem-szájnak ingere: EU-csatlakozási ünnepségek Szombathelyen

2004.03.05

Európa kapujában fedőnévvel nagyszabású ünnepségsorozatra kerül sor a vasi megyeszékhelyen az EU-csatlakozás napjaiban. Példának okáért lesz szimfonikus tűzijáték meg Európa Reggeli, jön a tévé, miegymás.

A városvezetés "vizet prédikál, és bort iszik"

2004.03.04

„Több pénzt a polgármesternek, több pénzt az alpolgármesternek.” Ezzel a címmel tartott sajtótájékoztatót csütörtökön a Fidesz MPP Szombathelyi Frakciója Szabó Gábor és Ágh Péter részvételével. Újabb ellenzéki kritika a város költségvetéséről.

Kipróbáltuk a Skype ingyentelefont!

2004.02.23

Nem lehetetlen, hogy rosszul alszanak mostanság a távközlési cégek tulajdonosai, ami abszolút érthető lenne. Az ALON letesztelte a Skype ingyenes internetes telefont, s megállapította, hogy az biza’ működik, s nem is akárhogy. Borul a telefonpiac?

Ahogy a győriek látják: A Népszabadság a régióközpont-vitáról

2004.02.21

„Győr vezető szerepe ugyanis józan ésszel gondolkodva megkérdőjelezhetetlen. Nagysága, gazdasági ereje, kultúrája, egészségügye, földrajzi fekvése, infrastrukturális lehetőségei miatt mindenekelőtt a folyók városa alkalmas a régió centrum szerepére.”

Szombathelyi reptér: Szárnyaló tervek

2004.02.17

Nagy visszhangot váltott ki egy osztrák vállalkozói csoportnak egy minapi szombathelyi bemutatkozása. A cég nemzetközi repteret álmodott a városba, irányítótoronnyal, 1600 méter hosszú kifutópályával. Közzétesszük a látványterveket is.

Sikertelen szombathelyi EU-pályázatok: Még a kispadon sem

2004.02.14

Az MDF részéről kemény kritika hangzott el azzal kapcsán, hogy a szombathely önkormányzat által benyújtott pályázatok még tartaléklistára sem kerültek az Európa Pályázat Előkészítő Alap (PEA) első fordulójában.

Minikönyvek közszemlén

2004.02.12

Érdekes kiállítással rukkolt elő a megyei könyvtár. A földszinti teremben a hónap végéig aprócska könyvek százait lehet megtekinteni. Még Lenin-klasszikust is találtunk.

A rendőrség a Fibisz-ügyről

2004.02.09

A pénteki sajtótájékoztató nyomán megkerestük a rendőrséget, hogyan is áll a Fibisz-ügy. Sok újdonsággal sajnos nem szolgálhatunk.

Az eredmény lesújtó: Ágh Péter a kormány munkájáról

2004.03.26

Folytatódik az a kampány, melyben az ellenzék folyamatosan igyekszik szembe állítani a kormány két évvel ezelőtti választási ígéreteit és a mai nagy magyar valóságot. Pénteken a Fidelitas-alelnök tartott a témában sajtótájékoztatót, ahol a 2002-es választási kampány egy minden választópolgárhoz küldött MSZP-s kampánylevelét vetette alá elemzésnek.

Internet Fiesta: Bemutatkoztunk

2004.03.25

A megyei könyvtárban zajló Internet Fiesta keretében csütörtökön délután az ALON mutatkozott be.

Kiss Péter pénzt hozott: Pont a lignitügyre?

2004.03.19

Úgy tűnik, utolsó fejezetéhez ér a lignitügy. A Miniszterelnöki Hivatal (MeH) az érintett településeknek összesen 24 millió 250 ezer forint támogatást biztosít rendezési terveik módosításához. A kancelláriaminiszter az erről szóló ígérvényt személyesen hozta el Szombathelyre.

Rogán Antal és Pokorni Zoltán Szombathelyen

2004.03.18

Szerdán este „Mi az igazság?” címmel rendezett beszélgetést és fórumot a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) Szombathelyen a Savaria Moziban. Részletes helyszíni beszámolónk az elhangzottakról.

Március 15.: Tavaszünnep

2004.03.15

Az idei első igazi tavaszi napsugár is hozzájárult ahhoz, hogy szokatlanul sokan jöjjenek össze a vasi megyeszékhelyen zajló ünnepi eseményeken. A budapestiek pedig példát vehetnének a politikai békés egymás mellett élésből.

A Győrffy utcai "áldatlan állapotokról"

2004.03.10

Egy letakart íróasztal, néhány szék. Csendélet. A Cigány Kisebbségi Önkormányzat irodájában igazán puritán körülmények uralkodnak. Amúgy sajtótájékoztató a szombathelyi „populációs” helyzetről, balhékról, kiköltöztetésekről és kitörési pontokról.

"Az ellenzék meg röhög az egészen"

2004.03.06

A vasi és a zalai szocialisták belharcával foglalkozik a Magyar Nemzet egyik szombati írása.

Ki mit iszik? Válaszok a Fidesz vádjaira

2004.03.05

Nyilatkozatban válaszolt az ellenzéki vádakra a helyi kormányzó erők nevében Szücs Gábor MSZP- és Abajkovics Péter SZDSZ-frakcióvezetõ. A nyilatkozatot változtatás nélkül közöljük.

Kőszegen a kommunizmus áldozataira emlékeztek

2004.02.28

A kommunizmus 100 millió áldozatára fáklyás felvonulással emlékeztek Kőszegen. A temetőnél beszédet mondott Markó Péter, a megyei közgyűlés elnöke. Majd ha egyszer együtt …

A kommunisták már a piacnál vannak!

2004.02.22

Méltatlanul keveseknek tűnt fel, hogy a szombathelyi piac bejáratánál maga a Munkáspárt elnöke, Thürmer Gyula gyűjtötte az aláírásokat a kórház-privatizációról szóló népszavazáshoz. Az álruhás Mátyás királyként a nép közé vegyülő politikussal néhány szót is váltottunk.

Vas megye közgyűlése a régióközpontért

2004.02.19

A Vas Megyei Közgyűlés nevében Markó Péter elnök felhívással fordul megye és a régió lakosságához, a közélet és a politika szereplőihez, azt kérve, hogy a régióközpont Szombathely legyen. A felhívást változtatás nélkül adjuk közre:

Valentin, plaza, csók mindenkinek

2004.02.15

A Fülöp-szigeteken 5 ezer pár csókolódzott nyilvánosan Valentin nap alkalmával. A Savaria Plazában három. Ne tessék vihogni, a populációs arányokat tekintve nem olyan rossz a helyzet, a nők szerint különben sem a méret a lényeg.

Médiafront: A szombathelyi rádión a sor?

2004.02.13

Az MSZP szerint politikai okok miatt szűntetik meg a Magyar Rádió Szombathelyi Regionális Stúdióját. Információink szerint még nincs végleges döntés.

Linux: Lopakodás a reflektorfénybe

2004.02.11

A Linux már régóta kedves a programozói szíveknek, és legújabban nem csak azoknak. A BBC egy közérthető írást szentel e sokak számára még mindig misztikus operációs rendszer múltjának, jelenének és jövőjének. Elgondolkodtató tények és következtetések. Népművelés.

100 nap, amely nem rengette meg a világot

2004.02.06

Látszólag a kispályás politikai adok-kapok újabb epizódja volt Ágh Péter (Fidelitas) és Marton Zsolt (IDF) pénteki sajtótájékoztatója holmi vásárolt szavazatokról és fenyegetésekről. Ám ez az ügy – ellentétben az okmányiroda- és az Újságíró Klub-műbalhéval - akár komoly is lehet.