Hirdetés

Hirdetés

Aktuális

Jövedelem számítása gázártámogatáshoz

2006.11.23

Csütörtöktől hozzáférhető a lakosság energiafelhasználásának szociális támogatásáról szóló kormányrendelet. Nem árt ismerkedni a részletekkel.

Az oktatási rendszer átszabása - Az alpolgármester anyaga

2006.11.22

Nyilvánosságra került a vitaanyag Szombathely oktatási intézményrendszerének reformelképzeléseiről. Az anyag máris politikai pengeváltást okozott.

Sikoly.hu - Internetes tüntetés a kormány ellen

2006.11.21

Újabb frontvonal nyílott a kormány és az ellene hadakozók között. Egy internetes kampány sok fejtörést okozhat még a rendőrségnek és az illetékes minisztériumoknak.

Marton Zsolt: Adalékok a városvezetői szemlélethez

2006.11.17

„Nem egy olyan hangot hallottam akkoriban koalíciós képviselők szájából, hogy meg kell szavazniuk az IGS-t, mert különben elveszítik Abajkovics Péter támogatását."

Fidesz: Ipkovich nem bátor

2006.11.15

Fideszes városatyák szerint ellentétben van Ipkovich György polgármesteri gyakorlata és országgyűlési beszéde.

Munkaszüneti napok 2007-ben

2006.11.14

Hat munkanap áthelyezéssel lesz tarkítva 2007, cserében viszont rekord mennyiségű hosszú hétvégét kapunk. Mert az állam rendes.

Bulizenék középhaladóknak - SoundClash 2006/2

2006.11.12

A tizedik SoundClash felhozatala nem tűnt a legerősebbnek, ám végül is egész jól sikerült. Hajnalban a Savaria Moziban DJ Palotai nyomta a dárenbézt.

Lampionos felvonulás Szent Márton tiszteletére

2006.11.11

Márton nap előestéjén vesperással és látványos, lampinos felvonulással ünnepelt az egyházmegye és a város.

Bezáratták a New Yorkert

2006.11.10

Az önkormányzat lakatot tett a szombathelyi New Yorkerre. Az üzlet engedély nélkül nyitott ki és működött két hétig.

Döntött az ellenzék - Furcsa megoldás a bizottsági helyek körül

2006.11.09

Pont, vagy legalábbis pontosvessző kerülhet a szombathelyi „bizottságháború” végére. Az ellenzék részvétele az önkormányzati bizottságokban kicsit a Mátyás király-mese egyszeri lányára emlékeztet, aki hozott ajándékot meg nem is. Igaz, így viszont nincs akadálya annak, hogy esetleg végre érdemi kérdésekről szóljon a helyi politika.

Torgyán József a Gól Vendéglőből támad

2006.11.07

Ismét nekiveselkedik a lehetetlennek a magyar politikai élet fenegyereke, Torgyán József. A legendás vidékfejlesztő most azon dolgozik, hogy a volt kisgazdapárt romjain új választási pártot szervezzen Megújuló Magyarországért Mozgalom néven. A szombathelyi Gól vendéglőben kiderült, Torgyán önértékelése a régi, viszont változott is: védelmébe vette a sajtót.

Az ellenzék válaszára vár a koalíció

2006.11.03

Úgy tűnik, nincs túl sok előrelépés a városi közgyűlés bizottsági helyeinek elosztásáról folyó vitában. Legalább is számunkra ez derült ki az MSZP-SZDSZ pénteki sajtótájékoztatóján. A tárgyalások folynak, az álláspontok nem sokat változtak.

Használati utasítás EU-konferenciákhoz

2006.11.02

Mondhatnánk melldöngetve, hogy történelmi sorsfordulót ért meg az ALON, amikor képviselője révén múlt héten részt vett az Európai Újságíró Egyesület olaszországi konferenciáján. Ezt azonban nem mondjuk. Ifjú kolleganőnk sem mond ilyesmit, helyette inkább elmeséli, hogyan is néz ki egy EU-konferencia közelről. Amelyen – mellesleg – újságírók vettek rész. Tanulságos, no.

A szombathelyi MDF nyilatkozata

2006.10.31

Magyar Demokrata Fórum Szombathelyi Szervezetének Elnöksége kedden az alábbi nyilatkozatot jutatta el szerkesztőségünknek.

Szakmai nap a Városházán: Hova mennek majd az EU-pénzek?

2006.10.27

Az Európai Uniónak roppant bürokratikus működése és életidegen nyelvezete miatt nagyon nehéz követni, mi is történik valójában a politikai szlogenek árnyékában, hova megy majd az a bődületes mennyiségű pénz, ami egy szakmai konferencia után már nem is tűnik annyira bődületesnek. Sőt. Az ALON hat órát töltött a színfalak mögött, miközben Lamperth Mónika is megérkezett.

Jön a Hofer Magyarországra

2006.11.23

Nem sokáig kell Oberwartba járnunk a Hofer alacsony áraiért. Sajtóértesülések szerint húsz bolttal startol Magyarországon a német diszkontlánc, amely arról nevezetes, hogy még a Lidlnél is keményebben játszik.

Szabó Gábor válaszolt

2006.11.21

A Fidesz múlt heti sajtótájékoztatójára reagálva Szabó Gábor a nyilvánosság elé tárta, mennyibe kerül az adófizetőknek. Évente bruttó 6,8 millióba.

Ötvenéves a Vas Népe: Legjobbkor

2006.11.18

A megyei napilap marketingesei beletenyereltek a ganajba. Ebben a jubileumban benne van az egész elbaszarintott rendszerváltás.

Naomi Cambell a bíróság előtt

2006.11.16

A sztármodell meg se nyekkent arról, miért vágott mobiltelefont a bejárónőhöz. Hét évet is kaphat.

Czeglédy Csaba: Egy stratégiai elemzés margójára

2006.11.15

„Bár erős túlzásnak tűnhet, de az anyag tényleg használhatatlan.”

Nagyfelbontású műholdfotók Vas megye déli részéről

2006.11.14

Minden eddiginél részletesebb képek kerültek fel a Google Earth térképére Vas megyei településekről.

Elektronikus művek az Irokéz Galériában

2006.11.12

Három erősen rendhagyó képzőművészeti alkotás került kiállításra az Irokéz Thököly utcai galériájában. Jelen van például egy fal nagyságú szappanopera-generátor.

Félpályás útlezárással demonstrálnak a Fő téri tiltakozók

2006.11.11

Stratégiát váltottak a kormányellenes demonstráció szervezői. Pénteken félpályás útlezárással is folytatták tiltakozássorozatukat, amit minden kedden és pénteken, változó helyszíneken megismételnek.

Vacsora a karnevál szponzorainak

2006.11.09

Valamiért sok üres hely maradt a Claudius Hotel rendkívül elegánsan megterített asztalainál. Viszont aki csütörtök este eljött a szponzoroknak rendezett fogadásra és borvacsorára, valószínűleg nem bánta meg. Mint ahogy a karneváli turisták sem az ideutazást, bár a közlekedésen és parkoláson még lehetne javítani.

Elfogta a rendőrség az MSZP-iroda felgyújtóját

2006.11.08

A 32 éves munkanélküli fiatalember elmondása szerint meg akarta tréfálni a szocialista pártot. A rendőrség szerint nincs összefüggés a Fő téri tüntetők csoportja és a magányos elkövető között. A gyújtogató 2-8 évig kaphat.

Egy mégsem elfeledett tudós: Emléktábla Kapossy Jánosnak

2006.11.03

A pénteken hivatalosan is elkezdődött, mégpedig Kapossy János művészettörténész emléktáblájának elhelyezésével. A Szombathelyi Tudományos Társaság konferenciáján Balogh Péter építész, dr. Zsámbéky Mónika művészettörténész és dr. Lőrincz Zoltán művészettörténész szólt arról, ki volt, és mit alkotott a levéltáros és művészettörténész.

Horoszkóp - 2006. november

2006.11.03

November hónapban a Bikáknak komoly feszültségekkel kell megbirkózniuk, szinte életük minden fontos színterén, az Ikrek ne bonyolódjanak vitába főnökükkel, és fokozott szenvedélyességüket a szex irányába tereljék! A Mérlegek határozottsága és akaratereje most megnő, nehezebb lesz velük zöldágra vergődni. A Nyilasok életét sorsukat meghatározó események hatják át, és a Halak újító szándékát most a csillagok áldása kíséri. Vajon mi történik a többiekkel?

Változó hagyomány: Halloween-tinédzserek Szombathelyen is

2006.11.01

Kedd este személyesesen alkalma volt megtapasztalnia a tudósítónak, hogy hogyan változnak a népszokások: egy csapat jelmezes tinédzser csengetett be hozzá, hogy halloween (helovín?) versekkel kedveskedjenek.

A Fidesz a horogkeresztekről

2006.10.31

A Fidesz értékelte a városban zajló pártiroda-rongálásokat, és azt, hogy egyik középiskola bejárata is horogkereszttel lett megjelölve. Szerintük a nyugtalanságért – Gyurcsány Ferencen kívül – a helyi politikai vezetők is felelősek.

Patyomkin projekt Patyomkin plánuma - A történelmi sétaútról

2006.10.27

„Realitások és utópiák Szombathelyen. Történelmi városmagból korszerű központ?” címmel rendezett nyilvános fórumot a Vas megyei építészkamara és a Szombathelyi Képtár. A beszélgetésen megtudtuk, miért és hogyan alakult ki a belváros, és hogyan és miért születnek ma a tervek. Ez utóbbi volt csak az igazán érdekes.