Hirdetés

Hirdetés

Aktuális

Sárváron adták fel a nyertes ötös lottószelvényt

2003.12.02

Egy hónappal ezelőtt töltötték ki a szelvényt.

Internetes bolt az Alpokalja-Online-on

2003.12.01

Vas megye első online könyvesboltját indítja útjára az Alon. A szombathelyi AZ könyvesbolt internetes áruháza 10 százalék kedvezménnyel és fokozatosan bővülő választékkal ezennel kitárja kapuit.

C 64 és barátai

2003.11.25

Számítástechnika-történeti kiállításon jártunk: láttunk is valamit, meg nem is. Amúgy ha valaki nem tudná, Neumann-hét van Szombathelyen.

Őszi levelező tagozat

2003.11.19

Murphy óta tudjuk, hogy semmi sem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. Ősz derekán például vakarják a fejüket a városi háztulajdonosok, mifenét csináljanak a lehullott falevéllel. Szombathelyen például égetni nem lehet, marad hát a Körmendi út és a benzinköltség. Esetleg egyéb trükkök …

Amikor rendes a McDonald’s

2003.11.15

Egy jótékonysági akció keretében ismert helyi politikusok és sportolók álltak a szombathelyi McDonald’s pultja mögött.

Reflektorfényben a hajléktalanok

2003.11.12

Hajléktalanság-sorstalanság címmel rendeztek szolidaritási napot Szombathelyen. A rendezvény keretében bemutatott tárgyak, képek, írások segítségével nemcsak a hajlaktalanok rejtett világáról kapunk közelképet, de rácsodálkozhatunk a helyi iskolások e témával kapcsolatos gondolataira is.

Márton-napi vásár: Kultúrmix

2003.11.08

Érdeklődőkből az idén sem volt hiány a Múzeumfaluban megrendezett szokásos Szent Márton-napi vásáron, nem úgy, mint világos koncepcióból. Kürtöskalács, világító tollas toll, népi ihletésű mobil-előlap és egzotikus állatok.

Ismét SoundClash Fesztivál

2003.11.05

November 15-én szombaton harmadik alkalommal rendezi meg az Oladi Művelődési Központ hagyományos őszi zenei programját, a SoundClash Fesztivált. Kispál, Nyers, Másfél, Balaton stb. (X)

Kóbor kutyák nyomában

2003.10.31

Egy jelentéktelen írás egy jelentéktelen kérdésről: Mi a sorsuk momentán Szombathelyen a kóbor állatoknak? Gyepmestertelepi szemle.

Mohamed a hegyhez: Kirakodóvásár Szombathely belvárosában

2003.10.26

Idén is sor került az október végi kirakodóvásárra a megyeszékhely belvárosában. Szignifikáns felhozatal korrekt árszabású télikabátokból és perui mulatósból.

Magánnyomozók Vas megyében

2003.10.22

Hűtlen férjek, sötét titkok, rejtélyes bűnügyek, ipari kémkedés. A filmekben gyakorta találkozunk a magánnyomozó figurájával, akinek útja hullákkal van kikövezve. Mindez persze távol áll a valóságtól. Érdeklődtünk, Szombathelyen és a megyében mi a helyzet e területen.

Aranypatak Vendéglő, Bozsok

2003.10.14

A töltött káposzta nyomában érkeztünk a határmenti kis falu ismert éttermébe. Az említett ételt végül itt sem leltük, de a hely mégis vonzónak találtatott. Zamat, nyugalom, családiasság, osztrák alsóközép.

Őszi Vásár Szombathelyen: Gazdasági vészjelek

2003.10.12

A Szombathelyi Őszi Vásár szerepe városunk életében évről-évre csökken. Az idén már olyan kevés cég vett részt a rendezvényen, hogy még a csarnokot sem sikerült megtölteni kiállítókkal. Mindez valószínűleg nem a szervezés hibáját jelzi, hanem a bajban levő helyi vállalkozások segélykiáltását.

Ázsia Kereskedőház: Új városszimbólum?

2003.10.09

Érdekes színfolttal gazdagodott Szombathely történelmi belvárosa. A közelmúltban megnyílt, kínaiak által üzemeltetett Ázsia Kereskedőházzal igazából nem is az a baj, ami első látásra tűnik.

Pályázatfigyelő rovat indult az ALON-on

2003.10.06

Talán már észre is vette az olvasó: baloldalt új rovat született a Kalendárium alatt. A Pályázatfigyelőben naprakészen számolunk be a legfrissebb pályázati lehetőségekről. A helyi vonatkozásúaknál megkülönböztető jelzést fogunk használni!

Állati betlehem Szombathelyen

2003.12.01

Új színfolttal gazdagodott a megyeszékhely karácsonyváró Fő tere. Az árusok mellett immár állatok is ácsorognak ott, az ünnep nagyobb dicsőségére.

Neumann a fák alatt

2003.11.28

Kis ünnepség keretében Neumann János-szobrot avattak a vasi megyeszékhelyen. Mi is ott voltunk, s nem csak protokollból.

A művészet diadala: Gyerekszáj

2003.11.20

Két valóságshow között azon sírunk, hogy haldoklik a művészet. Pedig á, dehogy. Csak jó helyen kell keresni. Mi például a Rohonci úton fedeztük fel az alkalmazott grafikának egy igen kifinomult megvalósulását. Az arra járók és a városkép nagy örömére.

Kötelező biztosítás: Kalkuláljunk!

2003.11.17

A gépjármű-tulajdonosoknak e hónap végéig van lehetőségük arra, hogy átgondolják, melyik biztosítónál kötik meg kötelező felelősségbiztosításukat. Néhány Vas megyei példán bizonyítjuk, bőségesen megtérülhet a fáradozásunk. Meghökkentő különbségek.

Magyarország 2003 - Politika, mérsékelt izgalmakkal

2003.11.14

Csütörtök este a Pannónia étterem emeleti nagytermében fiatal jobboldali politikusok fejtették ki véleményüket az aktuális belpolitikai helyzetről, az ország általános állapotáról, a gazdaságról, Gyurcsányról, a Jobbikról.

Fapados repülőjegyek már Szombathelyen is

2003.11.10

Immáron Szombathelyen is lehet jegyeket foglalni a fapados SkyEurope járataira. Az árak csábítóak, viszont nem minden fenékig tejfel. Az eddigi tapasztalatokról érdeklődtünk egy helyi forgalmazónál.

Több ezren a lampionos felvonuláson

2003.11.07

A Szent Márton-hét egyik látványosabb és legnagyobb tömegeket megmozgató rendezvénye zajlott péntek este a szombathelyi belvárosban.

Csendes hétvégi temetőzarándoklat

2003.11.02

A munkaszüneti nap bevezetésével az egyestés-párórás egyházi ünnepből néhány év alatt össznépi megemlékezés született. Talán az elnyújtott hétvége tette, de a szokásosnál kisebb volt a tumultus a temetőkben.

Online fordítói verseny az ALON-on

2003.10.30

Egyéves ingyenes Newsweek előfizetéseket és egy sor egyéb hasznos angol holmit sorsolunk ki a január végéig tartó fordítói versenyen, amelyet több komoly partner együttműködésével indítunk útjára. Kattintson, fordítson, szóljon gyerekének, unokaöccsének, unokaöccse gyerekének.

Október 23. Ünnep az esőben

2003.10.24

A metsző hideg és a szűnni nem akaró eső ellenére több száz érdeklődő jelenlétében békésen zajlott le az idei október 23-i ünnepség Szombathelyen. Díszszázad, fúvósok, műsor és beszédek.

Pályainfo 2003: Oktatási tükör

2003.10.19

Az előző évekhez hasonló pezsgés és látogatottság jellemezte a VI. Pályaválasztási és képzési kiállítást. Az oktatásban történő radikális átalakulások biztos jele, hogy idén először a három szombathelyi elitgimnázium nem képviseltette magát a rendezvényen.

KulTurné 2003 Oladon: A 80-as évek megidézése Traubisodával, Sziámi-koncerttel, retrobüfével

2003.10.12

A Budapesti Eleven Csoport és az Oladi Művelődési Központ az év egyik legérdekesebbnek tűnő rendezvényét prezentálja október 24-én. Feledésnek indult zene, irodalom, film és életforma elevenedik meg újra. Akik még emlékeznek rá, azoknak azért, akik már nem, azoknak azért.

Lebuktak a zalai fűtermelők

2003.10.11

Egy kacorlaki testvérpár a község határában vadkendert termesztett. A rendőrség 62 kilogrammnyi marihuána alapanyagot gyűjtött be. Zalában néhány hete már volt egy hasonló ügy.

Karneválértékelő a Városházán

2003.10.07

Kedd este a Városházán egy röpke ünnepség és az azt követő állófogadás keretében a támogatóknak megköszönték a köszönnivalót, s megtörtént a 2003-as Savaria Karnevál hivatalos értékelése is. Számok, erények, hibák.

Mikor lesz Szombathelyen szelektív hulladékgyűjtés?

2003.10.05

Hiába közeledik rakétagyorsasággal az EU-csatlakozás, a dolgok a valóságban igencsak lassan mozdulnak. A Városgazdálkodási Vállalatot arról kérdeztük, mikor indul el nálunk is a szelektív hulladékgyűjtés. Nos, valami lesz, de …

.