Hirdetés

Hirdetés

Aktuális

Átadták az új szombathelyi mentőállomást

2004.04.15

Éppen száz éve, 1904 áprilisában indult meg városunkban a szervezett mentés. Az évfordulóra időzítve került felavatásra a szombathelyi új mentőállomás. A csütörtöki ünnepségen a régi és az új polgármester közösen vett át díjat a város nevében.

E-Magyarország pontok létesülnek Vas megyében is

2004.04.09

Életünk egyre több területére nyomul be az internet. Az IHM különböző pályázatain Vas megye az elmúlt hónapban több mint 140 millió forintot nyert, amely pénzekből leginkább nyilvános közösségi internet-hozzáférési pontok lesznek kialakítva. Ha jól számoltuk, 107 darab összesen.

Markó Péter a megye nemzetközi kapcsolatairól és az EU-csatlakozásról

2004.04.07

A megyei közgyűlés elnöke szerdai sajtótájékoztatóján a megye nemzetközi kapcsolatrendszeréről, a most megjelent Stájer Politikai Évkönyvről és néhány hatátmenti település EU-csatlakozással összefüggő rendezvényeiről beszélt.

Floriadae 2004 - Aki a virágot szereti…

2004.04.05

A Herman Ottó Szakképző Iskola idén ötödik alkalommal adott helyt a fiatal virágkötők szakmai versenyének. Fotóztunk sokat.

Másokért gyalogolnak majd

2004.04.01

Szombathelyről is csatlakoznak az AVON „Egynapos gyaloglás az életért” programjához. A mintegy félszáz hölgy szeretné, ha minél többen tartanának velük a nagy szentendrei gyaloglásban, illetve ha támogatnák őket a mellrák elleni küzdelemben.

Itt járt a brit nagykövet

2004.03.31

A magyarul meghökkentően jól beszélő John Nickols első vidéki útja Vas megyébe vezetett, ahol főként az osztrák-magyar határ sorsa és a sárvári Saga Foods izgatta. Arra is fény derült, hogy a brit testvérvárost szintén Claudius császár alapította, s mi magánszorgalomból egy másik egyezésre is bukkantunk.

Az SZDSZ Szombathely spórolási lehetőségeiről és az elektronikus közgyűlésről

2004.03.29

A liberálisok szerint szükség van a városi intézményrendszer reformjára, beleértve az érzékeny oktatási és a kulturális területeket. Felül kellene vizsgálni a professzionális sport támogatási szerződéseit is. Ugyanakkor sikerként és a politikai konszenzus követendő példájának tartják az elektronikus közgyűlés ügyének célegyenesben állítását.

Az eredmény lesújtó: Ágh Péter a kormány munkájáról

2004.03.26

Folytatódik az a kampány, melyben az ellenzék folyamatosan igyekszik szembe állítani a kormány két évvel ezelőtti választási ígéreteit és a mai nagy magyar valóságot. Pénteken a Fidelitas-alelnök tartott a témában sajtótájékoztatót, ahol a 2002-es választási kampány egy minden választópolgárhoz küldött MSZP-s kampánylevelét vetette alá elemzésnek.

Internet Fiesta: Bemutatkoztunk

2004.03.25

A megyei könyvtárban zajló Internet Fiesta keretében csütörtökön délután az ALON mutatkozott be.

Kiss Péter pénzt hozott: Pont a lignitügyre?

2004.03.19

Úgy tűnik, utolsó fejezetéhez ér a lignitügy. A Miniszterelnöki Hivatal (MeH) az érintett településeknek összesen 24 millió 250 ezer forint támogatást biztosít rendezési terveik módosításához. A kancelláriaminiszter az erről szóló ígérvényt személyesen hozta el Szombathelyre.

Rogán Antal és Pokorni Zoltán Szombathelyen

2004.03.18

Szerdán este „Mi az igazság?” címmel rendezett beszélgetést és fórumot a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) Szombathelyen a Savaria Moziban. Részletes helyszíni beszámolónk az elhangzottakról.

Március 15.: Tavaszünnep

2004.03.15

Az idei első igazi tavaszi napsugár is hozzájárult ahhoz, hogy szokatlanul sokan jöjjenek össze a vasi megyeszékhelyen zajló ünnepi eseményeken. A budapestiek pedig példát vehetnének a politikai békés egymás mellett élésből.

A Győrffy utcai "áldatlan állapotokról"

2004.03.10

Egy letakart íróasztal, néhány szék. Csendélet. A Cigány Kisebbségi Önkormányzat irodájában igazán puritán körülmények uralkodnak. Amúgy sajtótájékoztató a szombathelyi „populációs” helyzetről, balhékról, kiköltöztetésekről és kitörési pontokról.

"Az ellenzék meg röhög az egészen"

2004.03.06

A vasi és a zalai szocialisták belharcával foglalkozik a Magyar Nemzet egyik szombati írása.

Ki mit iszik? Válaszok a Fidesz vádjaira

2004.03.05

Nyilatkozatban válaszolt az ellenzéki vádakra a helyi kormányzó erők nevében Szücs Gábor MSZP- és Abajkovics Péter SZDSZ-frakcióvezetõ. A nyilatkozatot változtatás nélkül közöljük.

Anima Sound System-hírek

2004.04.11

A legfontosabb: A zenekar honlapján belehallgathatunk a készülő új lemez egyik számába.

Mi történt Orbán Viktor és Ipkovich György találkozóján?

2004.04.08

Addig üsd a vasat, amíg meleg! Ez lehetett volna a mottója annak a rendkívüli sajtótájékoztatónak, amit csütörtökön kora délután tartott a Fidesz MPP helyi szervezete a Városháza előtti térre áthelyezett nemzeti petíciós pult előtt Sági József, Gyimesi József és Rettegi Attila részvételével.

Új webbolt indult az ALON-on

2004.04.06

Mától új színfolttal gazdagodott a lapunk. Megnyitotta kapuit második internetes áruházunk, amelyet a szombathelyi H-Multimédia Kft.-vel működtetünk közösen. A kínálatban számítástechnikai és minőségi szórakoztató elektronikai eszközök szerepelnek.

INFO SAVARIA 2004: Szombathelyen járt az informatikai miniszter

2004.04.01

1990 óta idén hatodik alkalommal rendezték meg Szombathelyen az INFO SAVARIA konferenciát. Az előadók között volt Kovács Kálmán informatikai miniszter is, aki szerint öt éven belül eltűnnek a nemzeti szolgáltatók. És még ez volt a legjobb hír.

Banki adategyeztetés: Elkéstünk

2004.04.01

Tízezrekre tehető azoknak a száma, akik a több felhívás és sajtóközlemény ellenére nem jelentek meg bankjuknál az előírt adategyeztetésen. Csibész módon mi is csak április 1-én jelentkeztünk a bankunknál. Nem ettek meg.

MSZP-s romavásárlás: Újabb fordulat

2004.03.30

A szombathelyi bíróság kedd délutáni tárgyalásán első fokon felmentette az érintett vasi romákat a rágalmazás vádja alól. Horváth Csabát és társait a csepregi MSZP-elnök Szabó Bálint perelte be, mivel az előbbi azt állította, pénzért léptettek be romákat a pártba.

Az ország egyik legjelentősebb autótolvaj bandája bukott meg Vas megyében

2004.03.27

Komoly logisztikai és high-tech segítséggel dolgozott a társaság. Az okozott kár körülbelül félmilliárd forint, a bűnjelek tárolásához a Volán telephelyét kellett igénybe venni. Főleg a német autótípusokat kedvelték.

Integráció - Parttalan vita a főiskolán

2004.03.26

A soproni egyetem és a szombathelyi főiskola egyesítéséről. Magyar Bálint oktatási miniszter kontra a BDF 90 százaléka. Az eredmény: mint az várható volt. A miniszter lekezel, pedig a főiskolán van az ország ötödik legjelentősebb gólyabálja. Stb.

Mi lesz veled, autópálya?

2004.03.22

Markó Péter, a Vas megyei közgyűlés elnöke hétfőn sajtótájékoztatón próbálta eloszlatni az észak-déli autópálya körül kialakult félreértéseket. Szerinte egyáltalán nem lefutott meccs ez, mi meg megint szembesültünk a régi igazsággal, hogy minden bonyolultabb, mint amilyennek látszik.

Itt járt az egészségügyi miniszter

2004.03.18

Kökény Mihály, egészségügyi, szociális- és családügyi miniszter csütörtöki látogatásán gyógyszertárat és hajléktalanszállót látogatott, valamint nagy dolgokat ígért a Markusovszky Kórháznak.

Vas megyei MSZP-s roma beléptetés: Tettlegességig fajult?

2004.03.16

Sajtóinformációk szerint tettlegességig fajult a Vas megyei szocialisták roma beléptetésének ügye. Verés, megfélemlítés, pártélet.

A szólás szabadsága, ha egyáltalán …

2004.03.11

Isten tudja, hogy nagyon helyes vagy éppen nagyon nem, de immár csaknem tradíció, hogy a Szabad sajtó napja alkalmából Szombathelyen koccintanak egymással a politikusok és az újságírók.

Online fordítóverseny: Végeredmény és ajándékok

2004.03.08

Partnereinkkel még ősszel hirdettük meg fiatalok számára szóló online fordítóversenyünket. A végeredmény, az értékes ajándékok listája és a győztes fordítás most megtekinthető az ALON-on.

Szem-szájnak ingere: EU-csatlakozási ünnepségek Szombathelyen

2004.03.05

Európa kapujában fedőnévvel nagyszabású ünnepségsorozatra kerül sor a vasi megyeszékhelyen az EU-csatlakozás napjaiban. Példának okáért lesz szimfonikus tűzijáték meg Európa Reggeli, jön a tévé, miegymás.

A városvezetés "vizet prédikál, és bort iszik"

2004.03.04

„Több pénzt a polgármesternek, több pénzt az alpolgármesternek.” Ezzel a címmel tartott sajtótájékoztatót csütörtökön a Fidesz MPP Szombathelyi Frakciója Szabó Gábor és Ágh Péter részvételével. Újabb ellenzéki kritika a város költségvetéséről.

.