Hirdetés

Hirdetés

Aktuális

Mennyi az annyi? - Bevásárlás Osztrákba’

2003.09.16

A forint izmosodása és a magyarországi árak folyamatos emelkedése miatt reneszánszát éli az Ausztriába irányuló bevásárlóturizmus. Tényleg érdemes átmenni? Friss oberwarti árgyűjteményünk segít eldönteni a kérdést.

Mindent a szemnek - Ismét elindultak képgalériáink

2003.09.13

Olvasóink talán észrevették, az utóbbi hetekben – tőlünk független okok miatt - képgalériáink nem voltak elérhetők. A problémákat orvosoltuk. Sőt.

Nosztalgia Csillagvizsgáló - Falunap Hegyhátsálon 2003. szeptember 6.

2003.09.08

A jelentős, bár a Vas megye idegenforgalma által még fel nem fedezett Hegyhátsálon falunap rendeztetett. Csillagvizsgáló-avatás, ingyenkaja, politika és foci kispályán, népdalok, miegyebek. Munkatársunk dokumentált keményen.

Írás a toronyi lignitbánya mellett

2003.09.04

A Természet- és Társadalombarát Fejlődésért Közalapítvány égisze alatt megjelenő gondola.hu néhány napja jelentette meg azt az Árampárti vélemény a zöldségek ellen című írást, amely megvédi az osztrák határ mellé tervezett szénbányát és erőművet.

Nyárikorcsolya

2003.08.28

A Veronik Jégrevü pénteki fellépése előtt ingyen korcsolyázásra invitálta a nagyérdeműt. A 30 fokos melegben extrémnek hangzó lehetőség a valóságban a prózainál is prózaibbnak bizonyult.

Amazónia: Tudjunk róla!

2003.08.27

Az internet sok borsot fog még törni a hazai könyv- és lemezboltok orra alá. Már ma is döbbenetes a választék a külföldi online-boltokban, arról nem is beszélve, hogy komoly pénzt takaríthatunk meg. Az Alpokalja-Online a világ legnagyobb webáruházát, az Amazont tesztelte le, hogy is működik ez a gyakorlatban. Tapasztalatainkat most megosztjuk olvasóinkkal.

Savaria Karnevál (5): A miniszter bort prédikált

2003.08.23

Péntek délután kihirdették a különböző kategóriák nyerteseit. A borverseny díjkiosztóján rövid beszédet mondott Dr. Németh Imre mezőgazdasági miniszter.

Savaria Karnevál (3): Csütörtök esti kisszínes

2003.08.22

Egyéb programok híján a hangulat a Fő téren kulminálódik, ahol Tátrai Tibi penget, miután valaki telefonál. Apró történések, sör, roller, ilyesmi. Szóra sem érdemes.

Augusztus 20. - Letudva

2003.08.20

Délelőtt, napsütés, meleg, pár tucat ember az árnyékban. Húsz perc rutin, enyhe érdektelenség.

Karneváli ajánló

2003.08.19

A számtalan helyszínen zajló ötnapos Savaria Karnevál túl szerteágazó ahhoz, hogy minden rendezvényén ott legyünk. Az Alpokalja-Online tapasztalatokon és egyéni ízlésen alapuló önkényes mazsolázgatással összeállított egy erősen szelektált, ám teljesíthető programajánlót.

Római divatbemutató a Fő téren

2003.08.17

Tógák és tunikák, csatok és saruk. Túl vagyunk a Savaria Karnevál első kapcsolt rendezvényén. Ha ilyen lesz a folytatás, kellemes hét elé nézünk.

Mentek, mendegéltek …

2003.08.13

Egy maroknyi Krisna-hívő 800 kilométert gyalogolt az országban, mielőtt ideérkezett hozzánk. A hosszú séta elsődleges célja az alkohol és kábítószer nélküli lét propagálása.

Fújhatták! - Fúvószenei Fesztivál Szombathelyen

2003.08.10

Számtalan izgalom van életben, amelyek közé még nagy jóindulattal sem lehet egy fúvószenekari találkozót besorolni. Amúgy aranyos meg minden.

Szentgotthárd: Történelmi Napok hegyfutással

2003.08.05

Művelődésszervezők, figyelem! Ha kétséges egy leendő nagyrendezvény látogatottsága, ne kockáztassatok, szervezzetek rá futóversenyt! A siker garantált. Szentgotthárdon is valami hasonló történt.

Berzsenyi Dániel Főiskola: Felvételi ponthatárok 2003

2003.07.23

A pontosság kedvéért jegyezzük meg, hogy az esti, levelező és távoktatás esetében költségtérítéses a szakok. Néhány nappali tagozat szintén költségtérítéses, itt két ponthatárt találunk, ahol az első szám az államilag finanszírozott, a második a költségtérítéses képzés ponthatára.

Őszköszöntő Velemben

2003.09.14

A velemi népművészeti napok mindig kiváló alibit jelentenek a városból való kimozdulásra. A vasárnap délutáni Őszköszöntő keretében nemcsak egy szokásos rendezvényt könyvelhettek el a látogatók, hanem jelentős mennyiségű aranysárga napfényt is.

Magdeburgi félgömbök: Tudományos kísérlet Szombathelyen

2003.09.11

Eső, vákuum, hidegvérű lovak. A tudós polgármester és a semmi ereje. Kaptunk két félgömböt, meg okosabbak is lettünk. Kíváncsi diákok serege vett részt a híres tudományos kísérlet rekonstrukcióján.

Pingvinfészek: Linux Egyesület alakult Szombathelyen

2003.09.08

Komolyra fordult az ügy Vas megyében Linux-ügyben. Megalakult a Szombathelyi Linux Egyesület, amely főként ismeretterjesztő és segítő tevékenységet folytat a kezdetben. Ami a jövőt illeti, úgy gondolják, az idő nekik dolgozik.

Vépen szélerőmű-park épül: Ígéretes kezdetek

2003.09.02

Míg a Nógrádszén Kft. külszíni lignitbánya és erőmű telepítéssel próbálkozik iderondítani környezetünkbe, addig Vépen szélerőmű-park felállítását tervezik. A témában hétfőn este volt közmeghallgatás. Mi is ott voltunk.

Ezüstfogadás

2003.08.28

Röpke állófogadás és pezsgőzés keretében köszöntötte a megyeszékhely polgármestere a világbajnoki ezüstöt nyert két szombathelyi atlétát.

Savaria Karnevál (6) - Szombat délelőtt

2003.08.23

Bohócok és szamarak. Langaléták és repülő zászlók. Neves művészek is tiltakoznak a lignitbánya ellen.

Savaria Karnevál (4): Péntek délelőtt, Ferences-kert

2003.08.22

Izzadságszag és porfelhő. Marcona harcosok állomásoznak városunk szívében, már napok óta. Vérszomjas gladiátorok és hős amazonok. A szüzek megrontója és a mobil WC.

Savaria Karnevál: Játék az isteni Claudiusról

2003.08.21

Könnyed, mégis igényes, szellemes és szórakoztató a Karneválszínház idei darabja. A Játék az isteni Claudiusról egészségesen szemtelen példabeszéd történelemről, politikáról, emberi és isteni esendőségről. Ha lehet, ne hagyjuk ki!

Savaria Karnevál (1): Elkezdődött

2003.08.20

Szerdán délelőtt 10 órakor a szombathelyi Fő téren megnyitotta kapuit az Öreg város vására, s ezzel hivatalosan kezdetét vette a Savaria Történelmi Karnevál. Az első jelek hatalmas érdeklődésről árulkodnak. Az Alpokalja-Online folyamatosan tudósít az eseményekről.

Lignitbánya: Mindenki egy ellen

2003.08.18

Talán fordulóponthoz érkezett a lignitbánya ügye. A szombathelyi politikai elit afféle lignitellenes koalíciót jelentett be hétfői sajtótájékoztatóján. Az is kiderült, sok a fehér folt a Nógrádszén Kft. és a föld alatt lapuló kincsek körül. Közben szaporodnak a tiltakozó aláírások - számuk 10 ezer körül jár.

Beugráltak a Guinessbe

2003.08.16

A Szombathelyi Szombathelyi Kötélugró Klub lányainak nem volt elég a világ- és Európa bajnoki cím. Ők a Guiness Rekordok Könyvébe is be szeretnének kerülni. A produkció sikerült, innen már nem rajtuk múlik.

Rivörszájd

2003.08.12

A szombathelyi folyópartok szépsége akkor domborodik ki igazán, amikor alacsony a vízállás. Csábító hordalékok, nájlon, bringakerekek, dzsungel. Igazi beach-hangulat, avagy a nagy folyóbejárásunk tapasztalatai.

Laktanyaügy: Szombathely elesni látszik

2003.08.08

A kormány haderőreformjának egyik nagy vesztese lehet Szombathely. Bár a végítélet még nem mondatott ki, úgy tűnik, innen már nehéz lesz fordítani. A laktanyabezárás háttere.

Víztorony szolid panorámával

2003.08.02

- Voltunk a víztoronyban! – dicsekszem lelkesen az ismerős hölgynek. – Érdemes felmenni? – kérdezi. -Nem – bukik ki belőlem az őszinte -, de a semminél több, no meg ingyen van.

Maestro Giovanni Pizzéria, Szombathely

2003.05.27

Némileg megtévesztő ez a név, mert azért jóval többről van itt szó, mint egy szimpla olaszos pizzériáról. Meghökkentően nagy étel- és italválaszték némileg vitatható ízlésű környezetben.

.