Hirdetés

Hirdetés

Aktuális

Kőszegen bor, Sárváron sör folyik a hétvégén

2003.09.26

Két Vas megyei városban is az alkohol jegyében telik a hétvége. A Sárvári Októberfeszt és Kőszegi Szüret feltehetően ezreket mozgat majd meg a többnapos rendezvényeken.

Kistérségi forgatag - Falunap a belvárosban

2003.09.21

A második ízben megrendezett Kistérségi forgatag majdnem olyan jól sikerült, mint a tavalyi. A baj az, a szervezők csak nem akarják elhinni, hogy sokkal több van ebben az ötletben. Mi az első ízben jelen levő osztrák résztvevőket kérdeztük, mit is gondolnak minderről.

Weöres Sándor-emléktáblát avattak

2003.09.18

Sok mindenre asszociáltunk eddig a jellegtelen, zajos és koszos Petőfi Sándor utca kapcsán, csak épp a névadóra vagy a költészetre nem. Ezután sem fogunk, de legalább tábla fog mulasztásunkra figyelmeztetni.

Kell egy kis energia - Szombathely város energiaprogramjáról

2003.09.16

A lignitügy másik arca - így vezette be azt a keddi sajtótájékoztatót Dr. Ipkovich György, melyet közösen tartottak a város energiaprogramjáról Popovics Attilával, a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. ügyvezetőjével.

Őszköszöntő Velemben

2003.09.14

A velemi népművészeti napok mindig kiváló alibit jelentenek a városból való kimozdulásra. A vasárnap délutáni Őszköszöntő keretében nemcsak egy szokásos rendezvényt könyvelhettek el a látogatók, hanem jelentős mennyiségű aranysárga napfényt is.

Magdeburgi félgömbök: Tudományos kísérlet Szombathelyen

2003.09.11

Eső, vákuum, hidegvérű lovak. A tudós polgármester és a semmi ereje. Kaptunk két félgömböt, meg okosabbak is lettünk. Kíváncsi diákok serege vett részt a híres tudományos kísérlet rekonstrukcióján.

Pingvinfészek: Linux Egyesület alakult Szombathelyen

2003.09.08

Komolyra fordult az ügy Vas megyében Linux-ügyben. Megalakult a Szombathelyi Linux Egyesület, amely főként ismeretterjesztő és segítő tevékenységet folytat a kezdetben. Ami a jövőt illeti, úgy gondolják, az idő nekik dolgozik.

Vépen szélerőmű-park épül: Ígéretes kezdetek

2003.09.02

Míg a Nógrádszén Kft. külszíni lignitbánya és erőmű telepítéssel próbálkozik iderondítani környezetünkbe, addig Vépen szélerőmű-park felállítását tervezik. A témában hétfőn este volt közmeghallgatás. Mi is ott voltunk.

Ezüstfogadás

2003.08.28

Röpke állófogadás és pezsgőzés keretében köszöntötte a megyeszékhely polgármestere a világbajnoki ezüstöt nyert két szombathelyi atlétát.

Savaria Karnevál (6) - Szombat délelőtt

2003.08.23

Bohócok és szamarak. Langaléták és repülő zászlók. Neves művészek is tiltakoznak a lignitbánya ellen.

Az igazi autómentes napok

2003.09.25

Meghökkenve áll Szombathely város lakossága a biztonsági intézkedések előtt, melyeket a pénteki kormányfői találkozó miatt vezettek be. Szerda reggeltől már lezárták a belvárost, még az áruszállító autók sem mehetnek be. Értesítést senki nem kapott.

Szívünk Világnapja: Sorban állás az egészségért

2003.09.20

Sok mindent elárul a tény, hogy szombaton délelőtt idős emberek tömegei álltak sorban ingyenes vérnyomás- és koleszterin-mérésre a Gyöngyös áruház előtt felállított sátorban.

Szép új világ - Megújult a szombathelyi E-hivatal rendszere

2003.09.17

Hivatalok a hálózatban. Szerdán a Városházán bemutatták a felújított E-hivatali rendszert. Az Alpokalja-Online lelkesedik, bemutat, magyaráz. Elvégre afféle távoli rokonról van szó.

Mennyi az annyi? - Bevásárlás Osztrákba’

2003.09.16

A forint izmosodása és a magyarországi árak folyamatos emelkedése miatt reneszánszát éli az Ausztriába irányuló bevásárlóturizmus. Tényleg érdemes átmenni? Friss oberwarti árgyűjteményünk segít eldönteni a kérdést.

Mindent a szemnek - Ismét elindultak képgalériáink

2003.09.13

Olvasóink talán észrevették, az utóbbi hetekben – tőlünk független okok miatt - képgalériáink nem voltak elérhetők. A problémákat orvosoltuk. Sőt.

Nosztalgia Csillagvizsgáló - Falunap Hegyhátsálon 2003. szeptember 6.

2003.09.08

A jelentős, bár a Vas megye idegenforgalma által még fel nem fedezett Hegyhátsálon falunap rendeztetett. Csillagvizsgáló-avatás, ingyenkaja, politika és foci kispályán, népdalok, miegyebek. Munkatársunk dokumentált keményen.

Írás a toronyi lignitbánya mellett

2003.09.04

A Természet- és Társadalombarát Fejlődésért Közalapítvány égisze alatt megjelenő gondola.hu néhány napja jelentette meg azt az Árampárti vélemény a zöldségek ellen című írást, amely megvédi az osztrák határ mellé tervezett szénbányát és erőművet.

Nyárikorcsolya

2003.08.28

A Veronik Jégrevü pénteki fellépése előtt ingyen korcsolyázásra invitálta a nagyérdeműt. A 30 fokos melegben extrémnek hangzó lehetőség a valóságban a prózainál is prózaibbnak bizonyult.

Amazónia: Tudjunk róla!

2003.08.27

Az internet sok borsot fog még törni a hazai könyv- és lemezboltok orra alá. Már ma is döbbenetes a választék a külföldi online-boltokban, arról nem is beszélve, hogy komoly pénzt takaríthatunk meg. Az Alpokalja-Online a világ legnagyobb webáruházát, az Amazont tesztelte le, hogy is működik ez a gyakorlatban. Tapasztalatainkat most megosztjuk olvasóinkkal.

Savaria Karnevál (5): A miniszter bort prédikált

2003.08.23

Péntek délután kihirdették a különböző kategóriák nyerteseit. A borverseny díjkiosztóján rövid beszédet mondott Dr. Németh Imre mezőgazdasági miniszter.

.