Hirdetés

Álrendőröket fogtak el Győr megyében

2013.03.05. 14:03

Csornán fogtak el két, magát rendőrnek kiadó fővárosi férfit, aki Kapuváron meglopott egy idős nőt.

Hirdetés

Csornán fogtak el két, magát rendőrnek kiadó fővárosi férfit, aki Kapuváron meglopott egy idős nőt - közölte a Győr-Moson-Sopron megyei főkapitányság sajtóügyeletese kedden az MTI-vel.

    Kálmán Gabriella tájékoztatása szerint a két férfi először a Győrhöz közeli Abdán kísérelte meg a lopást: arra hivatkozva próbáltak bejutni egy idős nő otthonába hétfőn, hogy leltárt vegyenek fel az értékeiről, mivel a háza előtt az éjjel két külföldit fogtak el, aki be akart törni hozzá.

    Amikor a nő a körzeti megbízotthoz irányította őket, a két férfi Kapuvárra ment, ott hasonló ürüggyel sikerült egy nyugdíjas asszony otthonába bejutniuk. A sértett csak a két férfi távozása után vette észre, hogy több százezer forintja és néhány ékszere tűnt el - közölte a sajtóügyeletes.

    Hozzátette: a gyorsan riasztott rendőrök végül Csornán állították meg azt az autót, amelyben a két tolvaj ült; a kapuvári rendőrkapitányság - őrizetbe vételük mellett - lopás megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást ellenük, és kezdeményezi előzetes letartóztatásukat.