Beomlott egy félkész közúti híd Ausztriában

2015.02.22. 11:39

A beomlás miatt korlátozzák a vasúti közlekedést a Bécs és Graz, valamint a Salzburg és Graz közötti vasútvonalon.

Beomlott egy félkész közúti híd Ausztriában, emiatt korlátozzák a vasúti közlekedést a Bécs és Graz, valamint a Salzburg és Graz közötti vasútvonalon várhatóan két hétig, továbbá a közeli autóúton is terelés lesz - közölték az osztrák illetékes hatóságok vasárnap.

    A baleset Graztól északra, az S35-ös autóút közelében történt szombaton kora este. Valószínűleg az építőállvány meggyengülése miatt zuhant le a híd, amelynek építési alapmunkálatait tíz nappal ezelőtt fejezték be. Csaknem százméteres szakaszon összesen mintegy 800 tonnányi beton hullott a sínekre. Szerelvény épp nem haladt át az útszakaszon, személyi sérülés nem történt, de a közelben hét lakóházat is ki kellett üríteni.

    Az érintett vasútvonal viszonylag forgalmas, naponta száz vonat közlekedik erre. A Graz-Bécs és a Graz-Salzburg szakaszt érintő nemzetközi vasútforgalomban is kimaradások és késések várhatók, előreláthatólag két hétig.

    Az osztrák vasúttársaság, az ÖBB közlése szerint válságstábot hoztak létre a helyzet kezelésére. Vasárnap 120 vonatot érint a szakasz lezárása, ezért délelőtt 32 pótló buszt indítottak, délutánra még több járatot terveznek. Azoknak, akik a bécsi repülőtérre tartanak, azt javasolják, hogy minél korábban induljanak el.

    Az S35-ös út érintett szakasza legalább egy hétig nem lesz járható, a forgalmat az A9-es autópálya irányába terelik.
    A szakértők és statikusok vasárnap reggel megkezdték a beomlott híd felülvizsgálatát.

.