Újabb százmilliárdos fejlesztésre készül az Audi Győrben

2015.06.25. 07:45

Megduplázza logisztikai központjának területét.

Megduplázza logisztikai központjának területét az Audi Hungaria ebben az évben, jövőre pedig tovább bővítik a motorfejlesztő központjukat - értesült a Napi Gazdaság. A lap csütörtöki számában azt írta, hogy a következő években a cég évi átlagban 90-120 milliárd forintot költhet a győri gyár bővítésére.

Újabb százmilliárdos fejlesztés az Audi győri gyárában

Az Audi Hungaria a jelenleg működő első logisztikai központnál is nagyobb, 66 ezer négyzetméteres raktárbázist épít, ennek a második központnak az építése jelenleg is zajlik.

A cég kommunikációs osztálya szerint a logisztika folyamatrendszerének átalakítása és bővítése a megnövekedett gyártási igények miatt szükséges. Új csarnokok épülnek, és jelentősen bővül a logisztikai infrastruktúra.

A Napi Gazdaság szerint a következő években az Audi Hungaria további jelentős beruházásokat hajt végre, átlagosan évente 300-400 millió euró, vagyis 90-120 milliárd forint értékben.

A győri járműgyártó bővíti az Audi-iskolát, amely 2017-ig központtá bővül, ahol 25 osztály 650 diákja tanulhat majd. Együttműködési megállapodást írnak alá az MTA-val is, amelynek bázisaként az akadémia új kutatóközpontot alapít Győrben. Forrás: hirado.hu; hvg.hu

.